Mijn haar wappert in de wind, de zon verwarmt mijn wangen. Ik zit op de punt van Lo Sirgador Tortosa en geniet van het uitzicht op ‘mijn’ stad Tortosa. Pont Roig, Catedral de Santa Maria, Mercat de Tortosa, dankzij het bijna gladde wateroppervlak aan de oever van rivier de Ebro, trekken alle markante gebouwen in de stad in tweevoud aan me voorbij. Een magisch gezicht. Wanneer La Jueva de Tortosa – een Joodse zangeres uit Tortosa – ook nog vol overgave Joodse liederen begint te zingen, kan mijn ochtend niet meer stuk.

Schuitje varen op Lo Sirgador Tortosa

Lo Sirgador, een historische boot uit Tortosa, ligt aangemeerd aan een steiger voor Mercat de Tortosa. De authentieke boot is 15 meter lang en 4 meter breed en biedt plaats aan 53 passagiers. Lo Sirgador wordt gepacht door het bedrijf Visitur, dat korte en lange boottrips aanbiedt over rivier de Ebro.

Tortosa aan de Ebro

Boottocht Tortosa

Voor een vaartochtje van ongeveer een uur op Lo Sirgador betaal je 10 euro per persoon. Wil je meer van Tortosa zien, horen en proeven? Visitur werkt samen met zangeres La Jueva de Tortosa, Catedral de Santa Maria en een van mijn favoriete restaurants in Tortosa: Forn de La Canonja. De schipper heet ons welkom en vertelt onderweg – in het Catalaans – over de geschiedenis van Tortosa. Voor grotere groepen is op aanvraag een Engels sprekende gids beschikbaar.

Boottocht Tortosa over de Ebro

Pont Roig – de oude spoorburg – is omgetoverd tot een fiets/loopbrug en verschaft toegang tot de Via Verde. Geweldig plaatje zo: Pont Roig, Mercat de Tortosa en hoog daarboven het machtige Castell de la Suda, dat tegenwoordig dienst doet als luxueus staatshotel Parador de Tortosa. Een boottocht over de Ebro is echt een aanrader!

Lo Sirgador Tortosa | Schuitje varen, wijntje drinken

Vanaf het water ziet een stad er toch anders uit.  Rechts Catedral de Santa Maria de Tortosa. Onder de kathedraal loopt een gangenstelsel van 500 meter. Een deel daarvan is geopend en bereik je via het museum. Na een boottocht en een bezoek aan de kathedraal en het museum is het fijn tafelen bij mijn favoriete restaurant/bar/hangout Forn de La Canonja.

Hotel tips Tortosa

Lees ook mijn blog met alle bezienswaardigheden in Tortosa. En boek vervolgens ook maar meteen een hotel voor een nacht. Wat twee dagen heb je echt nodig om al het moois in Tortosa te ontdekken. Lees snel verder en ontdek mijn persoonlijke tips voor een hotel in Tortosa.

 

Praktische informatie

WAT | Boottocht Tortosa Lo Sirgador
WAAR | Tortosa, de steiger naast Mercat de Tortosa
KOSTEN |
Voor een tochtje met Lo Sirgador, inclusief een bezoek aan het ondergrondse museum van Catedral de Santa Maria de Tortosa en Lunchmenu a la Brasa bij Forn de la Canonja betaal je op ‘normale’ dagen 24 euro pp (14 euro voor kinderen tot 10 jaar) en op feestdagen (28 euro pp, 14 euro voor kinderen tot 10 jaar).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.