Bijna wekelijks drink ik cafe con leche caliente bij Esther, de eigenaresse van Bar Esther in Mercat municipal Tortosa. Buiten, op het terras in de zon.  Of wanneer het te koud is – ja, ook in Catalonië is het soms winter – binnen aan de bar. Gewoon tussen de locals. Geen betere plek in Tortosa om de dag te beginnen.

Mercat de Tortosa

Maar ik kom natuurlijk niet alleen vanwege Esthers koffie naar de gemeentelijke markt in Tortosa. Bij Mercat municipal Tortosa verkopen ze goede wijn, verrukkelijke olijfolie en overheerlijke pastisettes. Dit zijn kleine pasteitjes met een zoete vulling. Die met pompoen en sinaasappel vind ik het lekkerst.

Lekkerbekken

Onze meiden zweren bij de pasta penne met tomatensaus van Sorolla. ‘Sorry mam, die is lekkerder dan die van jou.’ En Lief heeft sinds onze emigratie bij Mercat de Tortosa minstens drie varkenspoten in plakjes laten snijden. Kortom, bij de gemeentelijke markt in Tortosa zijn we kind aan huis.

Just like the locals. Even een bakkie doen bij bij Esther! Deze foto van lief en vriend Carol hing tot de verbouwing van de tapasbar boven de bar.
Cafe con leche caliente, corto de café ofwel niet al te sterke koffie met warme melk.

De gemeentelijke markt in Tortosa

Gezelliger dan die helverlichte paden bij de plaatselijke supermarkt.Mercat municpal TortosaDe metalen structuur die het dak van de gemeentelijke markt in Tortosa ondersteunt, is het werk van Joan Torras, een van de grote ijzerbrouwers uit die tijd. Het gaf Mercat municipal Tortosa de bijnaam de Catalaanse Eiffeltoren

Lees ook mijn blog over de markt onder de markten Mercat Central de Tarragona

Mercat Municipal Tortosa gemeentelijke markt TortosaGeen markt zonder verse kruiden.In de verkiezingsstrijd en de hoop op een onafhankelijk Catalonië liet ook Mercat de Tortosa van zich horen.Baccalà is gedroogde en gezouten kabeljauw en wordt in Catalonië veel gegeten.Mercat municpal TortosaMooi plaatje, al loopt het water me niet direct in de mond.Nee, voor mij dan toch liever deze mooie sardines voor op de barbecue. Zout, peper en citroen erbij en smullen maar.

Lees ook mijn blog Citytrip Tortosa

English Festival in Mercat municipal Tortosa

Voor het zesde jaar op rij wordt Tortosa English Festival georganiseerd in en om Mercat Muncipal  Tortosa. Het doel van het Engelstalige festival is natuurlijk om het Engels te promoten. Meld je aan voor de pup quiz, verken Tortosa aan de hand van een Engelstalige speurtocht, geniet van Keltische muziek en tapas tijdens de Ierse avond op Plaça de España.

De zesde editie van English Festival in Tortosa vindt plaats van 9 t/m 15 april 2018

Who like to have a beer? Met Catalaanse vrienden op de Engels toer.

Sopar & Jazz mercat de Tortosa

Gedurende het bekende muziekfestival Mostra de Jazz de Tortosa is Mercat de Tortosa één van de feestlocaties. De tweede zaterdag van juli staat de gemeentelijke markt Tortosa in het teken van Jazz en dance. En natuurlijk ook hier geen feest zonder overheerlijke tapas.

Mercat municipal Tortosa werd tussen 1884 en 1887 gebouwd op een rivierbedding langs de Ebro rivier. De overdekte markthal is een project van architect Joan Abril. De gemeentelijke markt Tortosa wordt beschouwd als een van de meest interessante bouwwerken van de Catalaanse eclectische architectuur.Op het plein voor Mercat Municipal Tortosa vind je terrassen. Ook wordt het plein vaak gebruikt tijdens festiviteiten in de stad.

Mercat municipal Tortosa

De gemeentelijke markt Tortosa raakte zwaar beschadigd tijdens de Spaanse burgeroorlog en werd in 1941 herbouwd. De winkelgalerij aan de kant van Avenida Generalitat werd in 1948 aangebouwd.

BDT reistip Palmzondag Paasprocessie Tortosa
Mercat municipal Tortosa by night, tijdens de eerste van de drie paasprocessies in Tortosa. Ben je rond de paasweek in de buurt van Tortosa, dan mag je deze parade niet missen.

Lees ook mijn blog Palmzondag Paasprocessie

Vind hotels in Tortosa

Top Hotels Tortosa | Hoteltip Tortosa
Slaap als een vorst in het luxueuze Parador Hotel dat uitkijkt over de Ebro en de oude binnenstad van Tortosa. Het kasteel was in de middeleeuwen onder andere het onderkomen van een islamitische koning en later in bezit van de machtige ridderorde De Tempeliers. Boeken en meer info Parador Hotel Tortosa
Hotel tip Tortosa | Landhuis Torre del Prior Tortosa | Bijzonder hotel Tortosa
Altijd al willen logeren in een uitkijktoren uit de 12-de eeuw? Dit bijzondere en smaakvol ingerichte landhuis ligt op 5 minuten rijden van Tortosa. Dit huis heeft alles dat ik wens tijdens mijn vakantie: historie versus design, seizoensgebonden buitenbad, een mooi aangelegde tuin, prachtige vergezichten, een luxe (gedeelde) keuken en een lounge. Boeken en meer info Torre del Prior
Hotel tip Tortosa | Bijzonder hotel Tortosa
Dit modern ingerichte hotel met kamers en familieappartementen heeft een mooie binnentuin met zwembad, een restaurant en een lounge. SB Corona en ligt bovendien op loopafstand van de winkels en het oude centrum van Tortosa en op nog geen kwartier rijden van natuurpark Els Ports. Boeken en meer info SB Hotel Tortosa

Praktische informatie

WAT: Mercat municipal Tortosa
WAAR: Plaça Barcelona 2 – 43500 Tortosa
OPENINGSTIJDEN

Maandag van 8.00 uur tot 14.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 08.00 tot 14.30 uur en van 17.30 tot 20.30 uur
Zaterdag van 08:00 tot 15:00 uur

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.