Bijna wekelijks drink ik cafe con leche caliente bij Esther, de eigenaresse van Bar Esther in Mercat Municipal Tortosa. Buiten, op het terras in de zon.  Of wanneer het te koud is – ja, ook in Catalonië is het soms winter – binnen aan de bar. Gewoon tussen de locals. Geen betere plek in Tortosa om de dag te beginnen.

Modern ingericht hotel met kamers en familieappartementen. Mooie binnentuin met zwembad, een restaurant en een lounge. Op loopafstand van de gemeentelijke markt Tortosa. Klik op de foto voor meer info en boeken.

Mercat Municipal Tortosa

Maar ik kom natuurlijk niet alleen vanwege Esthers koffie naar de gemeentelijke markt in Tortosa. Bij Mercat Municipal Tortosa verkopen ze goede wijn, verrukkelijke olijfolie en overheerlijke pastisettes. Dit zijn kleine pasteitjes met een zoete vulling. Die met pompoen en sinaasappel vind ik het lekkerst.

Overdekte Markt Tortosa

Onze meiden zweren bij de pasta penne met tomatensaus van Sorolla. ‘Sorry mam, die is lekkerder dan die van jou.’ En Lief heeft sinds onze emigratie bij Mercat de Tortosa minstens drie varkenspoten in plakjes laten snijden. Kortom, bij de gemeentelijke markt in Tortosa zijn we kind aan huis.

Gemeentelijke Markt Tortosa

Gezelliger dan die helverlichte paden bij de plaatselijke supermarkt. De metalen structuur die het dak van de gemeentelijke markt in Tortosa ondersteunt, is het werk van Joan Torras, een van de grote ijzerbrouwers uit die tijd. Het gaf Mercat municipal Tortosa de bijnaam de Catalaanse Eiffeltoren

Lees ook mijn blog over de markt onder de markten Mercat Central de Tarragona

Sopar & Jazz mercat Tortosa

Gedurende het bekende muziekfestival Mostra de Jazz de Tortosa is Mercat de Tortosa één van de feestlocaties. De tweede zaterdag van juli staat de gemeentelijke markt Tortosa in het teken van Jazz en dance. En natuurlijk ook hier geen feest zonder overheerlijke tapas.

 

Geschiedenis Mercat Municipal Tortosa 

  • Mercat municipal Tortosa werd tussen 1884 en 1887 gebouwd op een rivierbedding langs de Ebro rivier. De overdekte markthal is een project van architect Joan Abril. De gemeentelijke markt Tortosa wordt beschouwd als een van de meest interessante bouwwerken van de Catalaanse eclectische architectuur.
  • De gemeentelijke markt Tortosa raakte zwaar beschadigd tijdens de Spaanse burgeroorlog en werd in 1941 herbouwd. De winkelgalerij aan de kant van Avenida Generalitat werd in 1948 aangebouwd.

Meer Tortosa? Lees ook mijn blog Citytrip Tortosa

Praktische informatie

WAT | Mercat Municipal Tortosa | Overdekte Markt Tortosa
WAAR | Plaça Barcelona 2 – 43500 Tortosa
OPENINGSTIJDEN |

Maandag van 8.00 uur tot 14.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 08.00 tot 14.30 uur en van 17.30 tot 20.30 uur
Zaterdag van 08:00 tot 15:00 uur

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.