Bijna 8 jaar kostte het en 46 miljoen euro om Mercat Central de Tarragona, de overdekte markt in Tarragona te renoveren. Onlangs werd de imposante overdekte markt in Tarragona heropend. “Acht jaar?” Dochter Marvy begrijpt niet waarom het zolang heeft moeten duren.  Pippa zegt dat ze de kunstig beschilderde marktkeet die onlangs werd gesloopt, veel mooier vond. En ik? Ik ben op slag verliefd op het modernistische slagschip aan Placa Corsini.

Versmarkt Tarragona

De metershoge glas-in-loodramen, smeedijzeren hekken aan de buitenkant, de stalen dakconstructie en de met donker hout afgetimmerde gewelven. Samen geven ze Mercat Central de Tarragona een chique, maar ook gezellige uitstraling. Want de zon mag dan hard schijnen, eenmaal binnen moeten mijn ogen echt wennen aan het donker. Gelukkig brandt bij de moderne en luxueus ingerichte kraampjes warm licht. Alsof je langs allemaal kleine huiskamertjes wandelt, in plaats van over de markt.

Mercat Central de Tarragona

De overdekte markt in Tarragona werd ontworpen door architect Josep M. Pujol de Barbera. Vier jaar jaar na het leggen van de eerste steen, opende de modernistische versmarkt in 1916 haar deuren. Na bijna honderd jaar trouwe dienst, was het dus hoog tijd voor een nieuw jasje.

De imposante versmarkt aan Placa Corsini vind je naast enkele xiriquitos ook 16 vleesstalletjes en 10 zeevruchtenstalletjes. Plus bergen verse groenten, noten, snoep, brood en natuurlijk gezouten vis. Voor de acht nog niet bezette plekken, werd onlangs een wedstrijd uitgeschreven. Zo benieuwd welke ondernemers zich nog meer in Mercat Central Tarragona mogen vestigen.

Lees ook mijn blog over de Overdekte Markt in Tortosa

De overdekte markt in Tarragona

Voor alle andere boodschappen ‘rol’ je vanuit de buik van de versmarkt gewoon even naar de kelder. Want daar is een XXL Mercadona gevestigd.

 

Praktische informatie

WAT | Mercat Central de Tarragona | De overdekte markt in Tarragona
WAA | Placa Corsini Tarragona
OPENINGSTIJDEN | van maandag tot zaterdag van 08:30 tot 21:00

Bewaren

Bewaren

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.