Als een kind zo blij in een sneeuwstorm van papier? Het overkwam me vorig jaar tijdens onze eerste Coso Blanco in Salou. Geen idee wat ik moest verwachten van deze pré carnavalsoptocht. Maar dat het een spektakel zou worden, zag ik aan de foto’s van eerdere edities van de winterparade. Op dus naar Salou. Een wijs besluit. Die smile ging de rest van de avond niet meer van mijn snuit.

Cos Blanc | Festa Major de Salou

“Estàs llest?” hoor ik een deejay schreeuwen. “Zijn jullie klaar”?,” vertaalt Marvy. Het is bijna zeven uur. Gelukkig, we zijn nog net op tijd. De deejay in clownspak, staat op een platform in Carrer de la Ciutat de Reus. Speciaal voor Coso Blanco is de straat omgebouwd tot mega grote open lucht discotheek. Rondom het podium zie ik minstens vier sneeuwkanonnen staan en twee enorme blowers. En dat zijn niet de enige apparaten die zo meteen een mega sneeuwstorm van papier zullen veroorzaken. In het programmaboekje van Festa Major de Salou las ik dat vanavond in één uur 20 ton!!!! confetti de lucht wordt ingeschoten door 29 kanonnen.

Meer confetti in de zomer? Lees mijn blog over Festa Major de Gandesa

Coso Blanco Salou | Guerra de Confetti

“Estàs llest?” echoot het nogmaals door de speakers. Geklap, gejuich, fluitjes en geschreeuw. De menigte gaat los. Dan opeens gaan de gekleurde lampen uit. Even is het pikkedonker en muisstil. Tot mister deejay begint met af te tellen. “Deu, nou, vuit, set……. Een stroboscoop flikkert mee op de maat. Tres, dos, un…………………… Een beat wordt ingezet, de ventilatoren gaan aan. Daar gaan ze hoor, de eerst snippers. Kijk mam het sneeuwt roepen de meiden verrukt. Twee minuten later staan we in een heuse sneeuwstorm.

Coso Blanco in Salou | Sneeuwstorm van papier

In eerste instantie begreep ik niet waarom we onderweg van de parkeerplaats naar het centrum van Salou zoveel kinderen met duikbrillen zag lopen. Het was tenslotte avond en met een graad of 14 ook geen strandweer. Maar toen had ik nog nooit confetti gehapt.

Met deze zak bouw je in een handomdraai je eigen Coso Blanco

Coso Blanco Salou | Cijfers enzo

In 2018 telde Coso Blanco in Salou 20.000 feestgangers, bezoekersaantal groeit elk jaar
Coso Blanco verbruikt 500.000 watt aan licht
Cos Blanc produceert 170.000 watt aan geluid
In de Carrer de la Ciutat de Reus staan 29 confetti kanonnen
Tijdens Coso Blanco in Salou wordt in één uur 20 ton confetti de lucht in geschoten

Carnaval in Tarragona | Ga hier naar een overzicht met de mooiste parade’s

Tip voor feestgangers

Wil je Coso Blanco in Salou meemaken? Kom op tijd, want vanuit heel de provincie Tarragona en ver daarbuiten komen gemiddeld 20.000 feestgangers af op guerra de confetti. Parkeerplekken zijn zo vlak voor de parade dus nauwelijks meer te vinden. Vanaf 19:00 ’s avonds begint het te sneeuwen in Calle Ciutat de Reus in Salou. Maar niet getreurd als je niet op tijd bent voor het startschot. De carnavalsoptocht loopt in rondjes gaat door tot middernacht.

Mini confetti kanon voor grote en kleine confetti feestjes

Vind een hotel in de buurt van Coso Blanco SalouBooking.com

Coso Blanco is onderdeel van Festa Major de Salou. Klik hier voor het programma van dag tot dag.

WAT | Coso Blanco de Salou
WAAR | Carrer de la Ciutat de Reus in Salou
WANNEER | Eerste zaterdag van februari van 19:00 uur tot 23:00 uur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.