Emigreren moet je leren. In de maanden voorafgaande aan onze emigratie verslond ik emigratie boeken. Ik kocht emigratie boeken voor kinderen en pubers, las emigratie verhalen, romans over emigreren, ik verslond algemene hulpboeken over emigreren en natuurlijk ook handboeken over Emigreren naar Spanje. In de hoop dat het me zou leren: Zo moet het in elk geval niet!

Boeken algemeen

Emigratie Bieb voor jong en oud

Boeken over emigreren helpen bij de voorbereiding op de emigratie. Maar waar vind je ze, en welke titels zijn er? Ik zet de beste emigratie boeken voor je op een rijtje. Voor jong en oud. Informatief en romans. Maar ook een paar Engelse kinderenboeken met als thema emigreren. Want hé, als je dan toch gaat, kun je misschien maar beter meteen beginnen met leren van een nieuwe taal. Veel leesplezier!

Praktische emigratie boeken

Praktische Emigratie boeken (3)Emigratiespecialist Eric Jan van Dorpals daagt je uit om na te denken over de daadwerkelijke reden van je emigratieplannen en helpt je uit te vinden of jij/de relatie geschikt zijn voor een verhuizing over de grens.

In het tweede deel van het boek worden de 10 meest populaire emigratie-bestemmingen besproken, voorzien van veel praktische aanwijzingen en diverse handige tips.
Meer info en bestellen Succesvol Emigreren, handboek voor de moderne emigrant

 

 

Praktische Emigratie boeken (3)Onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met de gedachte speelt om te emigreren, ongeacht het land dat je kiest. Uitgebreid komt alles aan bod wat je moet regelen bij vertrek uit Nederland. Van belastingzaken, verzekeren en pensioenen tot aan de verhuizing zelf.
Meer info en bestellen Het Emigratie Handboek

 

 

 

 

 

Praktische emigratie boeken 2Droom je weleens van een eigen bedrijf in een warm en zonnig land? Hoe maak je die droom dan waar? Ondernemen in het buitenland doe je niet zomaar; een andere cultuur, taal en regels maken het niet eenvoudiger.

Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes. Waar moet je allemaal aan denken als je gaat emigreren en ondernemen? Ineke van Staaveren zet het overzichtelijk op een rij.
Meer info en bestellen Emigreren & Ondernemen

Emigratie boeken over Spanje

Boeken over emigreren naar Spanje helpen bij de voorbereiding op de emigratie naar Spanje. Maar waar vind je ze, en welke titels zijn er? Ik zet de Emigratie boeken over Emigreren naar Spanje voor je op een rijtje.

Emigratie boeken voor Spanje 2 (1)

Flamenco, stierenvechten, siësta, tapas, paella en sangria. Wie kent ze niet. Je hoeft geen Spanjekenner te zijn om het land Spanje te koppelen aan de eerder genoemde stereotypische gewoonten van Spanje.

Sla een reisgids open over het land en het eerste waar men het over heeft is waar je de lekkerste tapas kunt eten, en waar de sangria het best smaakt. Lees hierover en doe je voordeel met de ervaringsverhalen emigranten en specialisten in deze speciale uitgave van VertrekNL Spanje.
Meer info en bestellen Ik vertrek! Alles over emigreren naar Spanje

Emigratie boeken voor Spanje | Praktische emigratie boeken
Praktische informatie over een verblijfsvergunning krijgen, werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor de kinderen. Over het afhandelen van zaken met de belastingdienst, opgebouwd pensioen veilig stellen en over op de juiste manier verzekeren.
Meer info en bestellen Emigreren naar Spanje. Handboek voor potentiële landverhuizers.

 

 

 

Emigratie boeken voor Spanje | Praktische emigratie boeken

Wie een tweede huis in Spanje heeft (of wil kopen) of wie wil emigreren naar Spanje, zal in deze gids alle informatie vinden die nodig is om deze stap te zetten. Een zowel praktische, als juridische en fiscale leidraad voor kopers, potentiële kopers en eigenaren van huizen in Spanje. Meer info en bestellen Wonen en kopen in Spanje

Emigratie boeken | persoonlijke verhalen

Emigratie verhalen, ik krijg er geen genoeg van. Hoe deden anderen het? Welke fouten maakten ze? Wat viel mee en wat tegen? Oh ja, en hoe is het nu? Want bijna  de helft van alle Nederlandse emigranten keert binnen vier jaar terug. Dit zijn mijn favoriete Emigratie boeken met emigratie verhalen van Nederlandse wereldwijven.

Emigratie verhalen | Emigratie boekenAllemaal waren ze lid van het Wereldwijven netwerk, schrijvend voor LINDAnieuws.nl Nu hebben ze hun eigen verhaal opgeschreven. Boeiende en kleurrijke lotgevallen van Nederlandse vrouwen op diverse continenten. Neem een kijkje in het leven van de Wereldwijven.
Meer info en bestellen Wereldwijven

 

 

 

 

Praktische Emigratie boeken (3)

 

Emigreren voor beginners is een vermakelijk en leerzaam verhaal voor iedereen die mijmert over een bestaan in een ander land. Henrico Prins houdt in dit boek niets achter. Hij stoot als beginnend emigrant regelmatig zijn hoofd en krabt de suikerlaag van de droom die iedere landverhuizer erop nahoudt.

Emigreren voor beginners is een zoektocht geworden naar het antwoord op de prangende vraag: is emigreren al die moeite waard?
Meer info en bestellen Emigreren voor beginners

 

 

 

Emigratie verhalen Emigratie boekenGeniale titel. Heel herkenbaar dit boek. Ook ik mis de Hema. In Ik mis alleen de Hema vertellen emigranten en spijtoptanten over hun grote avontuur. Met welke dromen en verwachtingen vertrokken ze? Hoe is het leven in het nieuwe land? Zijn ze inderdaad gelukkiger?
Meer info en bestellen Ik mis alleen de Hema

 

 

 

 

Emigratie Romans

Romans over emigreren verslind ik ook! Dit zijn mijn favoriete romans met Emigratie als rode draad.

Emigratie boeken | emigratie romans

Twee Nederlandse stellen emigreren naar een verlaten boerderij in het bosrijke Estland. Al in de eerste dagen lopen de spanningen hoog op en zorgt een illegaal meegebracht geweer voor een reeks van conflicten. Wie van hen houdt zichzelf staande?
Meer info en bestellen 10 minuten naar het noorden

 

 

 

|

Emigratie boeken | emigratie romans

Een eigen boerderij en een goed leven in Amerika. Die droom lokt Roald en Ingeborg Bjorklund weg uit Noorwegen. Ze emigreren naar de prairies van het Amerikaanse Dakota. Maar tijdens een razende sneeuwstorm verdwijnt Roald en Ingeborgs droom verandert in een nachtmerrie.
Meer info en bestellen Een morgen voor Ingeborg

Emigratie boeken voor kinderen

Kinderboeken over emigreren kunnen zowel jou, als je kind helpen bij de voorbereiding op de emigratie. Maar waar vind je ze, en welke titels zijn er? Ik zet de Emigratie boeken voor kinderen voor je op een rijtje.

Emigratie boeken voor kinderen Mijn ouders emigreren en ik moet mee! Nieuwe vrienden. Een vreemd huis. Onbekend eten. Een andere taal. Verhuizen is heftig, helemaal als je ouders besluiten de grens over te gaan. Naar een plek waar bijna alles nieuw is. Voorleesboek met 11 verhalen van 11 kinderen, 10 t/m 12 jaar

Meer info en bestellen Heimwee naar Hagelslag

 

 

 

Aandacht voor afscheid nemen en opnieuw beginnen in een land met andere gebruiken en gewoontes. Lees- en doeboek voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, die op het punt staan met hun ouders te emigreren.
Meer info en bestellen Op reis naar Anderland

 

 

 

 

Emigratie boeken voor kinderen 2Na de hectische emigratie moet je wortel schieten in een nieuw thuisland. En nee, dit is niet makkelijk. Het geheim van Anderland helpt kinderen een beetje op weg. Lees en doeboek voor Nederlandse kinderen van 7 t/m 12 jaar, die al in het buitenland wonen.
Meer info en bestellen Het geheim van Anderland

 

 

 

 

Emigratie boeken voor kinderen 2

Casper gaat verhuizen. Naar Canada. En daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wil in Nederland bij zijn vrienden blijven. Het valt voor Casper niet mee om te wennen aan zijn nieuwe huis en school in dit vreemde land.

Maar dan doet hij een spannende ontdekking in het bos en dat verandert veel. Lukt het Casper toch nieuwe vrienden te maken? Leesboek voor kinderen vanaf 6 jaar.
Meer info en bestellen Cowboy Casper

 

 

Ga jij emigreren met kinderen? Bekijk dan zeker deze pagina met Fotodagboeken, die een kijkje geven in ons nieuwe leven na de emigratie

Ontdek je stad

Geen emigratie boek voor kinderen, maar wat mij betreft hoor Ontdek je stad toch thuis in de rijtje emigratie boeken. Mijn meiden kregen het als afscheidscadeau van een vriendin. Samen met mij meiden hebben we dankzij dit handige doe boek Tortosa ontdekt, de stad waar de meiden tegenwoordig naar school gaan.

Kinderboeken emigratie | Emigratie boeken voor kinderenOntdek de stad moedigt kinderen en ouders aan om buiten hun vertrouwde buurtje te stappen en op zoek te gaan naar avontuur in de stad. Jouw woonplaats kan een interessante en avontuurlijke plek zijn, als je maar weet hoe je de interessante dingen en de prent kunt opzoeken.
Meer info en bestellen Ontdek je stad

Emigratie boeken voor tieners

Hier onder vind je een overzicht van (informatieve) tienerboeken en romans voor tieners over emigreren.

 

Daniël wil het niet meteen vertellen aan zijn vrienden als hij hoort dat hij gaat verhuizen naar een ander land. Eline heeft bovendien het gevoel dat ze er voor Piet Snot bij zit de eerste dag op haar nieuwe internationale school. Karen gaat met haar ouders terug naar Nederland, maar zelf heeft ze er nooit gewoond. Korte emigratie verhalen voor tieners.
WannMeer info en bestellen Ik heb het niet bedacht

 

 

 

Emigratie boeken voor tieners

 

Wanneer Emma te horen krijgt dat ze niet langer in Nederland kunnen wonen en gaan verhuizen naar Duitsland, helemaal over de grens, wordt ze boos. Na jaren in het buitenland te hebben gewoond, wil Emma voorlopig niet meer weg. Bovendien heeft ze heeft haar eigen plek. Vier beste vrienden voor altijd. Scouting. Toneel. De gezellig buurt. En haar geheime plekje op zolder.

Emma zet alles op alles om niet weg te hoeven. Maar is weglopen wel zo’n goed idee?
Meer info en bestellen Emigreren? Echt niet!

 

 

Emigratie boeken voor tieners

Als haar ouders besluiten te emigreren naar Oostenrijk, heeft Liona het helemaal gehad. Hoezo wordt er niet met haar overlegd? Oostenrijk is leuk om op vakantie te gaan, maar om er nou te gaan wonen… Bovendien moet ze haar beste vriendin dan achterlaten. Uit protest neemt Liona haar intrek in de schuur.
Roman voor tieners.
Meer info en bestellen Ver weg 

Engelstalige kinder- en tienerboeken over emigreren

Omdat Engels leren sowieso belangrijk is, hier ook enkele aanraders voor Engelstalige kinder- en tienerboeken over emigreren.

Emigratie boeken voor kinderen engels
A Teenager’s Guide to Moving Overseas is a comprehensive guidebook for any young adult or family moving overseas. Geschreven door expat tieners, voor expat tieners!
Meer info en bestellen Club Expat

Kinderboeken emigratie | Emigratie boeken voor kinderen

Mike is unsettled. He knows that something odd is happening at home because his parents are whispering all the time. Being a detective, Mike is quickly on the case and discovers his family is moving to another country. Aan dit mooie prentenboek werkte ookeen psycholoog mee.
Meer info en bestellen The Mission of Detective Mike

 

 

 

Kinderboeken emigratie | Emigratie boeken voor kinderen
Sammy’s Next Move is a wonderful story about a snail named Sammy who lives around the world with his parents. Verhaal over de slak Sammy. De boodschap in dit boek is natuurlijk: Home is where the heart is.
Meer info en bestellen Sammy’s Next Move
Er komt nogal wat kijken bij een emigratie. Op de pagina’s Voorbereiding Emigratie en Emigreren met kinderen vind je meer informatie.

Aan welke emigratieboeken heb jij veel (gehad)? 

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.