Emigreren moet je leren. In de maanden voorafgaande aan onze emigratie verslond ik handboeken over Emigreren naar Spanje. Maar ik kocht ook voor een klein fortuin emigratieboeken voor kinderen en pubers. Ook las ik graag emigratieverhalen. In de hoop dat het me een ding zou leren, namelijk: zo moet het in elk geval niet!

Emigratieverhalen voor jong en oud

Emigratieboeken zijn superhandig. Ze helpen namelijk bij de voorbereiding op jouw emigratie. Daarom deel ik in deze blog mijn favoriete emigratieboeken. Van informatieve boeken over emigreren tot emigratieverhalen en natuurlijk emigratieboeken voor kinderen. Plus een Engels kinderenboek met als thema emigratie. Want hé, als je dan toch vertrekt met je kinderen. Dan kan je misschien maar beter meteen beginnen met leren van een nieuwe taal. Veel leesplezier! Oh ja, en bij voorbaat 1000 maal dank wanneer je via deze blog een emigratieboek koopt!

PS. Helemaal onderaan dit blog deel ik enkele persoonlijke emigratieverhalen en een emigraties special van mijn hand. Ik schreef de interviews in opdracht van weekblad Margriet en de glossy Kek Mama.

Praktische Emigratieboeken | Emigratietips

Praktisch emigratieboek 2

Succesvol Emigreren

Emigratiespecialist Eric Jan van Dorpals daagt je uit om na te denken over de daadwerkelijke reden van je emigratieplannen. Bovendien, is jullie relatie bestand tegen een verhuizing over de grens?
In deel twee van het handboek worden de meest populaire emigratie-bestemmingen besproken. Vanzelfsprekend voorzien van praktische aanwijzingen en handige emigratietips.

Bestel via deze link Handboek voor de moderne emigrant

emigratietips

Het Emigratie Handboek

De wegwijzer voor wonen, werken en ondernemen in het buitenland. Onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met de gedachte speelt om te emigreren. Waar dan ook naartoe. Een boek vol met de meest uiteenlopende emigratietips. Van wat te regelen voor vertrek tot belastingzaken. Maar ook het afsluiten van verzekeringen en wat te doen met het pensioen. Maar ook kopen of huren, plus de valkuilen.

Bestel via deze link Het Emigratie Handboek

een eigen bedrijf in het buitenland

Emigreren & Ondernemen

Droom jij van een eigen bedrijf in het buitenland? Hoe maak je die droom waar? Want ondernemen in het buitenland is niet gemakkelijk. Cultuurverschillen, taalproblemen en andere regels maken het niet eenvoudiger.

Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes. Weet Ineke van Staaveren uit ervaring. In dit handige emigratie handboek zet ze haar kennis overzichtelijk op een rij.
 Bestel via deze link Emigreren & Ondernemen

Emigratieboeken | Emigreren naar Spanje

Boeken over emigreren naar Spanje? Emigratieboeken Spanje helpen je bij de voorbereiding op de emigratie naar Spanje. Maar waar vind je ze, en welke titels zijn er? Ik zet mijn favoriete Emigratieboeken Spanje graag voor je op een rijtje.
En bij voorbaat 1000 maal dank wanneer je via deze blog een emigratieboek koopt!

Ik vertrek naar Spanje

Emigreren naar Spanje

Flamenco, stierenvechten en siësta, maar ook tapas, paella en sangria. Je hoeft geen Spanjekenner te zijn om te weten waar Spanje voor staat. Sla een Spaanse reisgids open en het is een en al Spaans cultuur. Kom alvast in de stemming. En doe bovendien je voordeel met de emigratieverhalen en emigratietips van emigranten en specialisten in deze speciale uitgave van VertrekNL Spanje.

Bestel via deze link Ik vertrek! Alles over emigreren naar Spanje

Emigratie boeken voor Spanje | Praktische emigratie boeken

Handboek voor de Emigrant

Praktische informatie over een verblijfsvergunning krijgen, werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor de kinderen. Over het afhandelen van zaken met de belastingdienst, opgebouwd pensioen veilig stellen en over op de juiste manier verzekeren.

Bestel via deze link dit praktische Handboek voor potentiële landverhuizers

Emigratie boeken voor Spanje | Praktische emigratie boeken

Emigratieboek Spanje

Voor wie een tweede huis heeft in Spanje. Voor wie een vakantiehuis in Spanje wil kopen. Maar ook voor wie droomt over emigreren naar Spanje. Deze praktische handgids staat namelijk vol juridische en fiscale emigratietips is een must have voor kopers, potentiële kopers en eigenaren van huizen in Spanje.

Bestel via de link Wonen en kopen in Spanje

Emigratie Boeken | Persoonlijke emigratieverhalen

Emigratieverhalen. Ik kreeg er nooit genoeg van. Hoe deden anderen het? Welke fouten maakten ze? Wat viel mee en wat tegen? Oh ja, en hoe is het nu? Want bijna de helft keert binnen vier jaar terug naar het Nederland. Ontdek hier mijn persoonlijke emigratieboeken en emigratieverhalen van stoere Nederlandse wereldwijven.

Emigratieverhalen van wereldwijven

Stoere Wereldwijven

Stuk voor stuk waren ze lid van het Wereldwijven netwerk. Ook publiceerden ze op LINDAnieuws.nl. Nu hebben ze hun eigen emigratieverhalen opgeschreven en gebundeld. Boeiende en kleurrijke emigratieverhalen van 27 grensverleggende en stoere Nederlandse vrouwen op diverse continenten.

Bestel via deze link Wereldwijven

emigratie boeken

Ik mis alleen de HEMA

Geniale titel. Heel herkenbaar dit boek. Ook ik mis de Hema. Big timem. In dit grappige boek vol persoonlijke emigratieverhalen vertellen emigranten en spijtoptanten over hun grote avontuur. Met welke dromen en verwachtingen vertrokken ze? Hoe is het leven in het nieuwe land? Zijn ze inderdaad gelukkiger? En natuurlijk, wat missen zij uit Nederland?
Bestel via deze link Ik mis alleen de Hema

emigreren voor beginners

Emigreren voor Beginners

Een zowel vermakelijk, als leerzaam emigratieverhaal. Voor iedereen die droomt over een bestaan in het buitenland. Maar toch. Als beginnend emigrant krabt Henrico regelmatig de suikerlaag van de droom die iedere landverhuizer erop nahoudt. Emigreren voor beginners, is een zoektocht geworden naar het antwoord op de prangende vraag, namelijk: is emigreren al die moeite waard?
Bestel via deze link Emigreren voor beginners

Emigreren met kinderen | Emigratieverhalen

Emigreren met kinderen? Een emigratieboeken voor kinderen kunnen zowel jou, als je kind helpen bij de voorbereiding op jullie emigratie. Deze emigratieboeken voor kinderen staan bij ons op de boekenplank. En bij voorbaat 1000 maal dank wanneer je via deze blog een emigratieboek voor kinderen koopt!

Emigratieboeken voor kinderen | Emigreren met kinderen

Heimwee naar Hagelslag

Mijn ouders emigreren en ik moet mee! Nou daar kunnen onze meiden over mee praten. Nieuwe vrienden. Een vreemd huis. Onbekend eten. Een andere taal. Verhuizen is heftig, helemaal als je ouders besluiten de grens over te gaan. Tijdens onze eerste maanden in Spanje, was dit emigratieboek voor kinderen vaste kost.
Zoveel herkenning en ook lol.
Voorleesboek voor 10 tot 13 jaar.
Bestel via deze link Heimwee naar Hagelslag

Emigratie boeken voor kinderen

Op Reis naar Anderland

Aandacht voor afscheid nemen. Maar ook voor opnieuw beginnen in een land met andere gebruiken en gewoontes. Lees- en doeboek voor kinderen die op het punt staan met hun ouders te emigreren.
van 7 t/m 13 jaar
Bestel via deze link Op reis naar Anderland

emigreren met kinderen

Het geheim van Anderland

Na de hectische emigratie moet je wortel schieten in een nieuw thuisland. En nee, dit is niet makkelijk. Dat weten onze dochters uit ervaring. Dit praktische en herkenbare emigratieboek voor kinderen hielp hen een beetje op weg. En jou misschien ook wel. Lees, doe en emigratieboek voor kinderen die al in het buitenland wonen.
Van 7 t/m 13 jaar.

Bestel via deze link Het geheim van Anderland

Emigratieboek voor kinderen 2

Casper gaat verhuizen

Casper gaat emigreren. Naar Canada nog wel. En daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wil in Nederland blijven, bij zijn vrienden. Na de emigratie valt het voor Casper niet mee om te wennen aan zijn nieuwe huis en school in dat vreemde land. Maar dan doet Casper een spannende ontdekking in het bos. Lees en emigratieboek voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bestel via deze link Cowboy Casper

Creatieve emigratieboeken voor kinderen

Niet bedoelt als emigratieboek voor kinderen. Maar wat mij betreft past Ontdek je stad toch thuis in mijn blog met emigratieboeken voor kinderen. Onze meiden kregen dit boek als afscheidscadeau tijdens ons Spaanse afscheidsfeest. Met z’n vieren hebben wij dankzij dit handige doeboek Tortosa ontdekt. De stad waar Marvy en Pippa de eerste drie jaar van onze emigratie-avontuur op de Catalaanse school zaten.

emigratietips

Ontdek de stad

Een van de leukste emigratieboeken voor kinderen is dit grappige doeboek. Ontdek je stad is misschien niet bedoelt als emigratieboek, maar wat maakt het uit. Als het maar helpt om je thuis te voelen. Ontdek je stad moedigt kinderen en ouders aan om buiten hun vertrouwde buurtje te stappen. Om samen op avontuur te gaan. Om te ontdekken waar het leuk is in jouw stad. Ook al is dat in het buitenland.

Bestel via deze link Ontdek je stad

Emigratieboeken voor kinderen | Emigratieverhalen Tieners

Nog heftiger dan voor basisschool kinderen is emigreren met tieners. Hieronder vind je een overzicht van (informatieve) tienerboeken en romans voor tieners over emigreren.

Emigratieboeken voor kinderen

Ik heb het niet bedacht

Daniël wil het niet meteen aan zijn vrienden vertellen dat hij gaat emigreren. Eline heeft het gevoel dat ze er voor Piet Snot bij zit de eerste dag op haar nieuwe internationale school. En Karen gaat met haar ouders terug naar Nederland, maar zelf heeft ze er nooit gewoond. Korte emigratieverhalen voor tieners.

Bestel via deze link Ik heb het niet bedacht

Emigratieboek voor tieners

Emigreren? Echt niet!

Wanneer Emma te horen krijgt dat ze niet langer in Nederland kunnen blijven wonen wordt ze boos. Na zoveel jaar in het buitenland te hebben gewoond, wil Emma voorlopig niet meer weg. Bovendien heeft ze heeft haar eigen plek. Vier beste vrienden voor altijd. Scouting. Toneel. De gezellig buurt. En haar geheime plekje op zolder. Emma zet alles op alles om niet naar Duitsland te hoeven. Maar is weglopen wel zo’n goed idee?

Bestel via deze link Emigreren? Echt niet!

Emigratieverhalen van mijn hand

Emigreren doe je niet van de een op de andere dag. Dus besloot ik voor onze emigratie naar Spanje vast wat voorwerk te doen. Namelijk door het schrijven van artikelen over emigreren. Voor weekblad Margriet en glossy Kek Mama tekende ik persoonlijke emigratieverhalen op van terugkeerders. En ik maakte voor Margriet een emigratiespecial, boordevol emigratietips.

BonDiaTarragona in de Media

Voor Kek Mama maakte ik een portretserie over terugkeerders.
Lees via deze link IK VERTROK EN KWAM WEER TERUG

BonDiaTarragona in de Media

voor Margriet interviewde ik Saar, die IN 2010 met haar gezin naar Spanje vertrok en binnen 3 maanden bijna alles verloor dat haar lief was. Download hier het Lees via deze link het SCHOKKENDE VERHAAL VAN SAAR (en drie anderen)

Een nieuw leven opbouwen over de grens? Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees via deze link het Ik Vertrek Dossier (dat ik schreef voor weekblad Margriet)

Heb jij nog emigratietips, tips voor emigratieboeken en bijzondere emigratieverhalen. Delen mag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.