Frances en Teresa van Familie Restaurant Ermita Mig Cami Tortosa serveren verrukkelijke tapas. Van een portie calamares a la romesca met pan con tomate tot overheerlijke truita de patata en ham croquetjes. Heb je geluk, dan staat homemade paella op het menu. En in januari en februari organiseert dit familierestaurantenkele weekenden een calcoltada. Maar behalve eten, kun je ook goed borrelen in het klooster café Tortosa.

Restaurant Ermita Mig Cami Tortosa is op zonnige dagen ook de plek voor Gin Tonic on the rocks of een glaasje vermut. Vanaf het terras heb je namelijk een spectaculair uitzicht op de stad Tortosa en de toppen in natuurpark Els Ports.

Restaurant Ermita Mig Cami Tortosa 

Bar Lo Ermita Tortosa is gevestigd in een bijgebouw van een bijzonder klooster. Restaurant Bar lo Ermita is onderdeel van een klooster in Barokstijl. Het klooster stamt uit de middeleeuwen. Nog van voor de islamitische invasie. Het klooster in de villawijk van Tortosa, werd deels verwoest in 1640 tijdens Guerra dels Segadors. Het gebedshuis was destijds in gebruik als Frans legerkamp.

Kloostercafé Tortosa

Deze ‘Catalaanse Opstand’ wordt ook wel De Oorlog van de Oogsters genoemd.  Op de deur staat de inscriptie 1699, het jaar dat het klooster werd herbouwd. Elf jaar later werd ook het beeld van de beschermheilige la Mare de Déu de la Providència, letterlijk Onze Lieve Vrouw van de Voorzienigheid gerestaureerd.  

Praktische informatie

WAT |  Restaurant Ermita Mig Cami Tortosa –  Kloostercafe Tortosa
WAAR | Urbanization Mig Camí Tortosa

Lo Bar Ermita
Ctra. de la Simpàtica,
43500 Tortosa, Tarragona

Bar de Ermita is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9:00 tot 21:00
Ermita Mig Cami zelf is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9:00 – 13:00 en van 17:00 tot 19:00

Bewaren

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.