Frances en Teresa van Ermita Mig Cami Tortosa serveren verrukkelijke tapas. Van een portie calamares a la romesca met pan con tomate tot overheerlijke truita de patata en ham croquetjes. Heb je geluk, dan staat bij het Klooster Restaurant Tortosa homemade paella op het menu. En in januari en februari organiseert dit knusse familierestaurant Tortosa trouwens ook in de weekenden calcoltadas.

Klooster Restaurant Mig Cami Tortosa
Slapen als een vorst op rolafstand van Klooster restaurant Mig Cami in Tortosa? Klik op de foto voor meer info en boeken!

Restaurant Ermita Mig Cami Tortosa is op zonnige dagen ook de plek voor Gin Tonic on the rocks of een glaasje vermut. Vanaf het terras heb je namelijk een spectaculair uitzicht op de stad Tortosa en de toppen in natuurpark Els Ports.

Restaurant Ermita Mig Cami Tortosa 

Bar Lo Ermita Tortosa is gevestigd in een bijgebouw van een bijzonder klooster. Restaurant Bar lo Ermita is onderdeel van een klooster in Barokstijl. Het klooster stamt uit de middeleeuwen. Nog van voor de islamitische invasie. Het klooster restaurant Tortosa werd deels verwoest in 1640 tijdens Guerra dels Segadors. Het gebedshuis was destijds in gebruik als Frans legerkamp.

Kloostercafé Tortosa

Deze ‘Catalaanse Opstand’ wordt ook wel De Oorlog van de Oogsters genoemd.  Op de deur staat de inscriptie 1699, het jaar dat het klooster werd herbouwd. Elf jaar later werd ook het beeld van de beschermheilige la Mare de Déu de la Providència, letterlijk Onze Lieve Vrouw van de Voorzienigheid gerestaureerd.  

De geheime sterren van Mig Cami

Wist je dat je in de heuvels rondom Klooster Restaurant Mig Cami eeuwenoude sterretjes kan vinden? Benieuwd? Lees hier mijn blog over De geheime sterren van Tortosa. 

Praktische informatie

WAT |  Klooster Restaurant Tortosa 
WAAR | Urbanization Mig Camí Tortosa

Lo Bar Ermita
Ctra. de la Simpàtica,
43500 Tortosa, Tarragona

Bar de Ermita is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9:00 tot 21:00
Ermita Mig Cami zelf is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9:00 – 13:00 en van 17:00 tot 19:00

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.