Ik wil een geheim met je delen. Iets dat op de inwoners van Tortosa na, bijna niemand weet. Een bizar verhaal, dat ik eerst niet wilde geloven. Tot ik na lang, lang zoeken Las Estrelles de Mig Cami met eigen ogen zag. Een geheim dat ik juist vandaag deel, omdat vannacht een spectaculaire sterrenregen wordt verwacht. En hoe bijzonder is het, om op de plek van aardse sterren, vallende sterren te zien!

De geheime sterren van Tortosa
Slapen onder de sterrenhemel, in een luxe koepel met glazen dak? Klik op de foto voor meer info en boeken!

Les Estrelles de Mig Cami

Je leest het goed, de heuvels rond het klooster van Mig Cami in Tortosa liggen vol liggen met piepkleine versteende sterretjes. Imma, de moeder van een oude schoolvriendin van Pippa, deelde dit geheim twee jaar geleden met ons. Toen ik bedenkelijk keek – die zijn daar vast neergestrooid – zei Imma: “Weet je wat? Ik neem jullie van het weekend mee. Dan kan je zelf zoeken. En de geheime sterren van Tortosa met eigen ogen zien.” En zo geschiedde.

De geheime sterren van Tortosa

Las Estrelles de Mig Cami liggen niet voor het oprapen. Het duurde minstens twintig minuten voor Pippa onder een met mos begroeide kei als eerste een geheime ster vond. Zo klein als een speldenknop, maar onmiskenbaar een fossiel in de vorm van een sterretje. Na anderhalf uur zoeken met z’n zessen, hadden we eindelijk zes sterretjes gevonden, voor ieder één portie geluk. Om te vieren dat het schatzoeken was geslaagd, bestelden we bij Lo Bar de Emita, het restaurant naast het klooster van Mig Cami, rode wijn en een groot bord patatas bravas.

Het geheim van de sterren van Tortosa

Maar hoe komen die sterretjes nu terecht in de heuvels van Mig Cami? En waarom worden ze al ontelbare jaren gevonden en raken ze kennelijk nooit op? Frances, de eigenaar van het familierestaurant in de heuvels van Mig Cami, wilde dat maar wat graag met ons delen. Maar niet voordat hij zijn zak met Estrelles de Mig Cami erbij had gepakt.

Creëer de kosmos in je slaapkamer

Legenden van de sterren van Tortosa

Er bestaan meerdere verhalen over de sterren van Tortosa. De eerste is dat Mig Cami in de prehistorie onder de zeespiegel heeft gelegen. En dat de kleine, sterachtige fossielen ooit steeltjes waren van een bepaalde alg soort. Maar er wordt ook beweert, dat de sterren versteende bloemen zijn van de vlierbes, die ongeveer dezelfde vorm hebben als Las Estelles de Mig Cami. Dan is er ook nog de legende dat de sterren van Tortosa tijdens een sterrenregen naar beneden zijn gekomen. En eenmaal gescheiden van de hemel stierven van verdriet en dus versteenden. En tot slot zou de Heilige Maagd Maria de sterren naar het klooster van Mig Cami hebben gestuurd, om de inwoners van Tortosa te bedanken. Hoe het ook zij, op veel bezienswaardigheden in Tortosa komt je de sterren tegen.

Meer bezienswaardigheden in Tortosa

Tortosa is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, voor een citytrip, maar meer dan de moeite van het ontdekken waard. Ontdek hier alvast de mooiste plekjes in en rondom Tortosa. En klik op de onderstaande collages, voor meer info en boeken van een van deze bijzondere logeerplekken in Tortosa.

Hoteltips | Ontdek Tortosa

Semana Santa in Tortosa is een bijzondere Paas week met drie totaal verschillende paasprocessies, die samen het verhaal van Jezus vertellen. Wil jij Semana Santa meemaken in Tortosa? Lees snel verder en ontdek mijn hotel tips Tortosa voor elk budget!

Hotel tip Tortosa | Parador Hotel Tortosa
Slaap als een vorst in het luxueuze Parador Hotel dat uitkijkt over de Ebro en de oude binnenstad van Tortosa. Het kasteel was in de middeleeuwen onder andere het onderkomen van een islamitische koning en later in bezit van de machtige ridderorde De Tempeliers. Klik op de foto voor meer info en boeken.
Hoteltip Tortosa | Landhuis Torre del Prior Tortosa
Altijd al willen logeren in een uitkijktoren uit de 12-de eeuw? Dit bijzondere en smaakvol ingerichte landhuis ligt op 5 minuten rijden van Tortosa. Dit huis heeft alles dat ik wens tijdens mijn vakantie: historie versus design, seizoensgebonden buitenbad, een mooi aangelegde tuin, prachtige vergezichten, een luxe (gedeelde) keuken en een lounge. Klik op de foto voor meer info en boeken.
Hoteltip
Dit modern ingerichte hotel met kamers en familieappartementen heeft een mooie binnentuin met zwembad, een restaurant en een lounge. SB Corona en ligt bovendien op loopafstand van de winkels en het oude centrum van Tortosa en op nog geen kwartier rijden van natuurpark Els Ports Klik op de foto voor meer info en boeken.

Praktische informatie

WAT | Las Estrelles de Mig Cami | De geheime sterren van Tortosa
WAAR | In de heuvels rond Ermita de Cami in Tortosa

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.