Festa del Mercat Amposta, het grote marktfeest in Amposta. Bij de tavernes is het dringen geblazen, alle pleinen in Amposta aan de rand van natuurpark de Ebro Delta zitten stampvol. Straten in het oude centrum zijn behangen en versierd met lappen en lichtjes, het voelt gezellig en knus. Hoefsmeden, barbiers en andere ambachtslieden laten zien hoe zij vroeger te werk gingen. 700 mensen in klederdracht, ik kijk mijn ogen uit.

Festa del Mercat Amposta. Bij de tavernes is het dringen geblazen, alle pleinen in Amposta aan de rand van natuurpark de Ebro Delta zitten stampvol. Straten in het oude centrum zijn behangen en versierd met lappen en lichtjes, het voelt gezellig en knus. Hoefsmeden, barbiers en andere ambachtslieden laten zien hoe zij vroeger te werk gingen. 700 mensen in klederdracht, ik kijk mijn ogen uit.

Terug in de tijd

Bij de vele marktkraampjes mag je fuet en schapenkaas proeven. Overal klinkt muziek. Een meisje gehuld in veren deelt flyers uit: Vine a veure això, vine a veure això’. (Komt dat zien, in het Catalaans) Want over een uurtje start de voorstellilng van cabaretgezelschap Ampolino.

Lees ook mijn blog over Festa de Renaixement in Tortosa (3-de week juli) 

Festa del Mercat Amposta

Festa del Mercat Amposta is het grootste marktplein feest in de Ebro Delta. Een fiesta dat het normaal gesproken slaperige stadje Amposta vier dagen lang totaal op z’n kop zet. Amposta stond begin twintigste eeuw namelijk bekend om de grootste markt in het zuiden Catalonië.

Marktfeest in Amposta

De belangrijkste straten en pleinen in de stad zijn versierd en geïnspireerd op het Amposta van begin 20-ste eeuw. Vier dagen lang staat Amposta in het teken van parades, concerten, koren, traditionele spelen, rondleidingen, tentoonstellingen, automobielen, workshops, theater, muziek en dans.

Hotels in Amposta

Booking.com

Praktische informatie

WAT | Jornadas de la Festa del Mercat a la Plaça de Amposta
WAAR | Plaça d’ España (hart van de stad, en de straten erom heen)
WANNEER | Derde weekend van mei

 

Download hier het programma van Festa del Mercat van dag tot dag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.