Fira Trapezi Reus is het grootste openluchtcircus festival van Reus. Ultrahoge trapezeschommel op Placa de Mercadal in Reus. Mensen ‘oehen’ en ‘aaahen’ wanneer een meisje met veren ondersteboven over het publiek scheert.

Fira Trapezi in Reus
Fijn Hotel in het winkelgebied van Reus en aan de modernistische kunstroute. Klik op de foto voor info en boeken.

Circusfestival Reus

Verderop dansen luchtacrobaten op een stalen koord. Erachter zie ik twee mannen om beurten de lucht in schieten. Op een ander pleintje hoor ik gelach. Wanneer ik mijn hoofd boven de menigte uitsteek, zie ik een lief uitziende clown met flapschoenen kunstjes vertonen. Kinderen én ouders hangen aan zijn rood gestifte lippen.

Fira Trapezi Reus

Ben jij een liefhebber van straattheater en acrobatiek? Dan wil je Fira Trapezi Reus niet missen. Fira Trapezi Reus is namelijk het grootste openluchtcircus festival in heel Europa. Vier dagen lang is de modernistische stad Reus het decor van acrobatiek en clowns.

Openluchtcircus festival Reus

Eigentijds openluchtcircus festival boordevol muziek, dans, humor en jongleer kunsten. Een circusfestival met luchtacrobaten, clowns en koorddansers. Circus en theatergezelschappen uit alle uithoeken van de wereld. Van Noorwegen tot Frankrijk, van Canada tot China, maar natuurlijk is ook Nederland vertegenwoordigd op dit vierdaagse openluchtcircus festival Reus.

De show van de Zwitserse luchtacrobaat David Dimitri is letterlijk en figuurlijk adembenemend. Fira Trapezi Reus is door het Ministerie van Cultuur bekroond met de nationale circusprijs.

Lees ook mijn blog over Circus Raluy, een bijzonder rariteitenkabinet

Gedurende vier dagen kun je kijken naar gratis, maar ook betaalde voorstellingen. Onderaan deze blog een link naar alle voorstellingen tijdens Fira Trapezi Reus 2018.Een persfoto van het muzikale duo Irque & Fien. Oefenen voor de show van vanavond.

*** Hotel boeken in Reus

Reus is sowieso een prachtige stad. Dus waar wacht je nog op. Boek snel een hotel in de modernistische geboortestad van architect Antoni Gaudi.

  • Hotel Centrum Reus – klein hotel in het historische centrum van Reus.
  • Brea’s Hotel  – ligt tegenover het congrescentrum en op 5 minuten rijden van de luchthaven.

Vind hotels in Reus!

Booking.com

Praktische informatie

WAT | Circusfestival Reus
WAAR |  In het centrum van Reus
WANNEER | Tweede weekend van mei

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.