De eerste helft van JULI stond in het teken van afscheid. De laatste twee weken voor EEN NIEUW BEGIN. Schoonmaken, uitpakken, inrichten, de Spaanse papierwinkel, summercamp voor de meiden en tussen de bedrijven door vakantie vieren met vrienden. Kijk je mee in ons Emigratie Fotodagboek Juli 2016.

Emigratie Fotodagboek Juli 2016

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers en nummer drie snapt niet waarom we de stap hebben gezet. Klopt, we hadden een mooi huis, een fijn leven en alles voor elkaar.  Maar tegelijkertijd hadden lief en ik het gevoel dat er meer uit het leven te halen valt. We wilden avontuur en nu hebben we avontuur.

15 juli 2016

Fotodagboek #1 Bon Dia Tarragona1 juli vertrekt Yuri met vrienden Carol en Serge naar Spanje. Om de verhuiswagen op te vangen, te klussen en ‘mannendingen’ te doen. 15 dagen later landen wij op vliegveld Reus. Met een groepshug gaat ons nieuwe Spaanse leven van start.

16 juli 2016

Fotodagboek #1 Bon Dia TarragonaNa de eerste euforie van het weerzien met papa komt het besef: we gaan (voorlopig) niet meer terug. En dat idee is voor de meisjes niet altijd even makkelijk.

17 juli 2016

over leven in SpanjeVriendin Beanca is meegevlogen naar Spanje en blijft twee weken. Ze helpt met schoonmaken, uitpakken, inrichten, witten, koken, de hondjes uitlaten, boodschappen en het oppeppen van de meisjes. Heerlijk zo’n ‘derde’ ouder. Van mij mag ze blijven!!!

20 juli 2016

over leven in SpanjeSalute! Na opnieuw een klusdag in dik 35 graden is het extra genieten van het goede Spaanse leven.

22 juli 2016

Vriendin Pascal, man Michael en dochters Michelle, Anouk en – Pippa’s BFF – Faye vieren vakantie op een Spaanse camping 100 km boven Barcelona. Om ons te verrassen rijden ze 300 kilometer naar het zuiden. Gelukkig is ons huis groot genoeg voor wel 10 logees en blijven ze gezellig slapen. Maar eerst bezoeken we Festa del Renaixement, het middeleeuwse festival in Tortosa.

24 juli 2016

over leven in SpanjeVriendin Nuria – opgegroeid in Spanje – vliegt samen met dochter Gisele – naar Spanje om mij te helpen met het regelen van de Spaanse papierwinkel. Ze mag meteen aan de slag. Nu even niet, heet het blog dat ik schrijf naar aanleiding van mijn eerste Spaanse prent, die ik cadeau krijg op het vliegveld.

26 juli 2016

Over leven in SpanjeHet is Sint Anna. Ter ere van deze katholieke naamdag organiseren de buren – met drie Anna’s in de familie – een merienda cena. Ook wij worden uitgenodigd voor deze uitgebreide avond ‘lunch’, waar de cava rijkelijk vloeit omdat ‘opa’ de ene na de andere fles ontkurkt.

28 juli 2016

Over leven in Spanje fotodagboek juli2016Bijna een week ren ik samen met Nuria van hot naar her en van het kastje naar de muur, maar mijn topvriendin flikt het wel. Voor Nur naar Nederland vertrekt, ben ik in het bezit van de benodigde NIE nummers, een Spaans telefoonabonnement, ziektekosten- en inboedelverzekering, een Spaanse creditcard en een Spaanse bankrekening. Estoy agradecido por siempre querida Nuria.

31 juli 2016

over leven in Spanje fotodagboekNa een stevige wandeling in Miravet, een dorp met een bijzonder kasteel, lunchen we bij restaurant Pizzo. Ga niet af op de buitenkant van dit familierestaurant. Binnen is het gezelliger en ze hebben een fijn overkapt terras, dat op loeihete dagen wordt gekoeld met nevel. Bij Pizzo kun je voor weinig heel goed en veel eten en lekker lang natafelen. Zelfs met kinderen. Naast het restaurant ligt namelijk het openbaar zwembad van Miravet. Toch goed dat we de bikini’s hebben ingepakt.

Hoe was jouw zomer? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn fotodagboek. Tot de volgende maand!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook en Instagram? Nee? Gewoon DOEN!

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.