Kasteel Miravet is gebouwd op een steile rots in een bocht van rivier de Ebro en is van ver te zien. Het imposante Tempeliers kasteel was door dr strategische ligging aan de Ebro vaak het toneel van veldslagen. Maar tegenwoordig gaat het er een stuk rustiger aan toe in dit sprookjeskasteel. Behalve dan tijdens Mirarock, de nacht dat je in het Tempeliers kasteel mag headbangen.

 

Lees ook: Sprookjesdorp Miravet met veel do en see tips in het dorp en de omgeving

Sprookjeskasteel aan de Ebro

Het sprookjeskasteel aan de Ebro werd gebouwd door de Moren en in de twaalfde eeuw ingenomen door de Orde van de Tempeliers, die er een kerk bij bouwden. Kasteel Miravet is een van de best bewaarde voorbeelden van de architectuur van de Orde van de Tempeliers in Europa.

Petra tipt!  Meer Burchten en kastelen in Europa

Tijdens de Spaanse burgeroorlog werd Eglesia Vella geplunderd en de beelden verbrand. In de jaren dertig werd de Renaissance-kerk gerestaureerd en vervolgens in gebruik genomen als expositieruimte voor wisselende tentoonstellingen.

Lees ook mijn blog: Bloesemtocht Miravet – verdwalen in een roze wereld

Headbangen in Sprookjeskasteel Miravet

De gemeente Miravet organiseert op zaterdag 30 juni 2018 voor de zevende keer Mirarock Ik ben geen rocker, maar hoe vet is dat, een rockfestival in een sprookjeskasteel aan de Ebro. Het zegt mij niets, maar tijdens MIRAROCK 2018 gaan ZOO + ROBA ESTESA + BRAMS keihard los. Het festival begint om 22:30 uur en gaat door tot het ochtendgloren. PS. Komt op tijd! Sprookjeskasteel Miravet is tijdens Mirarock alleen bereikbaar per shuttlebus. Oh ja, tickets kosten € 12,20 en zijn te bestellen via deze link.

Hotels in Miravet

Casa Petita Townhouse Rustiek ingericht, terras aan rivier de Ebro, uitzicht op de bergen en bovendien gelegen aan de voet van het middeleeuwse centrum van pottenbakkersdorp Miravet.

Els Canterers Ik begrijp wel waarom deze Bed & Breakfast in een landhuis in Miravet wordt beoordeeld met een 9.3. Jij ook?

Petra tipt!

Slecht te been of in het bezit van een wandelwagen? Tempeliers kasteel Miravet is met de auto bereikbaar via de TV-3023. Waag je de klim, een hike van hooguit anderhalve kilometer – dan zijn bergschoenen of op z’n minst stevige schoenen geen overbodige luxe. De straatjes in het oude dorp zijn op veel plekken echt steil en de weg naar de top geplaveid met enorme keien.

Zo bereik je Tempeliers kasteel Miravet

Het dorp Miravet is bereikbaar met de auto via snelweg TV-3023. Maar een meer avontuurlijke manier om Miravet te bereiken is met de pont. El Pas de Barca is de oudste en nog enige slechts door de stroming van de rivier aangedreven pont in Catalonië.

Praktische informatie

WAT:  Sprookjeskasteel Miravet
WAAR: Camí del Castell, s/n, 43747 Miravet
Telefoon:+34 977 40 73 68

OPENINGSTIJDEN: dinsdag t/m zondag
Op feestdagen óók geopend op maandag (anders gesloten)

16 december – 28 februari : van 10.00 tot 16.00
1 maart – 31 mei : van 10:00 tot 17:30 uur
1 juni – 30 september : van 10:00 tot 20:00 uur
1 oktober – 15 december : 10:00-17:30 uur

Tip! De kassa sluit 30 minuten voor sluitingstijd

Toegangsprijs: normaal € 3,50
65-plussers, jongeren tot 25 jaar, families met een kind of meer kinderen en mensen met een handicap krijgen korting en betalen maar € 2,50
Dit bedrag is inclusief een folder over Kasteel Miravet (beschikbaar in Spaans, Catalaans, Engels en Duits.

Bewaren

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.