Gebouwd op een steile rots, in een bocht van rivier de Ebro, is Kasteel Miravet van ver te zien. Deze imposante burcht was, door de strategische ligging aan het water, vaak het toneel van bloedige veldslagen. Maar tegenwoordig gaat het er een stuk rustiger aan toe in en rondom dit kasteel aan de Ebro. Behalve dan tijdens Mirarock. Tijdens deze speciale nacht, mogen rockliefhebbers namelijk headbangen in Tempeliers Kasteel Miravet tot zij letterlijk en figuurlijk sterretjes zien.

Castell Miravet Kasteel aan de Ebro
Rustiek ingericht, terras aan rivier de Ebro, uitzicht op de bergen en bovendien gelegen aan de voet van het middeleeuwse centrum van pottenbakkersdorp Miravet. Klik op de foto voor meer info en boeken.

Sprookjes kasteel aan de Ebro

In de twaalfde eeuw werd Tempeliers Kasteel Miravet ingenomen door de Orde van de Tempeliers. Maar oorspronkelijk werd de burcht gebouwd door de Moren. Alleen de naastgelegen kerk, is gebouwd door de beroemde ridderorde. Hoe dan ook, Tempeliers Kasteel Miravet is namelijk één van de best bewaarde voorbeelden van de architectuur van de Orde van de Tempeliers in Europa. Een must visit voor iedereen die van geschiedenis houdt.

Petra tipt!  Hier vind je namelijk Meer over Burchten en Kastelen in Europa

Headbangen in Tempeliers Kasteel Miravet

De gemeente Miravet organiseert elke laatste zaterdag van juni Mirarock. Nou ben ik geen rockchick, maar hoe vet is dat! Een rockfestival in een sprookjeskasteel aan de Ebro? Het zegt mij niets, maar tijdens MIRAROCK 2019 gingen ZOO + ROBA ESTESA + BRAMS keihard los. Het rockfestival begint om half elf in de avond uur en gaat door tot de zon opkomt. En heel belangrijk. Komt op tijd! Sprookjeskasteel Miravet is tijdens Mirarock alleen bereikbaar per shuttlebus. Tickets kosten maar € 12,20 en zijn online te bestellen.

Hotels in pottenbakkersdorp Miravet

Casa Petita Townhouse Rustiek ingericht, terras aan rivier de Ebro, uitzicht op de bergen en bovendien gelegen aan de voet van het middeleeuwse centrum van pottenbakkersdorp Miravet.

Els Canterers Ik begrijp wel waarom deze Bed & Breakfast in een landhuis in Miravet wordt beoordeeld met een dikke negen! 

Petra tipt! Mijn favoriete restaurant in Miravet is Moli de Xim 

Ben je slecht ter been of in het bezit van een wandelwagen? Het kasteel op de top van dorp Miravet is met de auto bereikbaar via de TV-3023. Waag je de klim, een klim van hooguit anderhalve kilometer – dan zijn bergschoenen of op z’n minst stevige schoenen geen overbodige luxe. De straatjes in het oude dorp zijn op veel plekken echt steil. En de weg naar de top is er met enorme keien.

Zo bereik je Tempeliers Kasteel Miravet

Pottenbakkersdorp Miravet is bereikbaar met de auto via snelweg TV-3023. Een meer avontuurlijke manier om Miravet te bereiken is met de pont: El Pas de Barca. De oudste en nog enige, slechts door de stroming van de rivier aangedreven pont in Catalonië.

Praktische informatie

WAT | Kasteel Miravet | Sprookjes kasteel aan de Ebro
WAAR | Camí del Castell – 43747 in Miravet
OPENINGSTIJDEN | dinsdag t/m zondag
Op feestdagen óók geopend op maandag (anders gesloten)

  • 16 december – 28 februari : van 10.00 tot 16.00
  • 1 maart – 31 mei : 10:00 tot 17:30 uur
  • 1 juni – 30 september : van 10:00 tot 20:00 uur
  • 1 oktober – 15 december : 10:00-17:30 uur

    *De kassa sluit 30 minuten voor sluitingstijd

Toegangsprijs | normaal € 3,50
65-plussers, jongeren tot 25 jaar, families met een kind of meer kinderen en mensen met een handicap krijgen korting en betalen maar € 2,50. Dit bedrag is inclusief een folder over Tempeliers Kasteel Miravet welke beschikbaar is in het Spaans, Catalaans, Engels en Duits.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.