Juli begint goed met een vakantie in Nederland. Wat zeg ik, we logeren gewoon twee weken in het huis van ‘oude’ buren. Even proeven hoe het ook al weer was…. wonen in de Beemster. Roadtrippend sluiten we de maand aan de prachtige Baskische kust. Geluksvogels zijn wel. Kijk je mee in BDT Fotodagboek #13 ?

BDT Fotodagboek #13

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Met de hondjes slapend in de achterbak en de meisjes slapend op de achterbank rijden we in één nacht en een ochtend naar Nederland.

2 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #1314:00 uur. Het ontvangstcomité. Nog voor we de auto hebben geparkeerd, zie ik Zus  staan, met betraande ogen en een pan soep. En lieve vrienden en overburen overvallen ons met welkomstbubbel. Ik zie inmiddels bijna scheel van de slaap, maar ach,  het is maar een keer twee weken feest.

3 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Maandagochtend 10:00 uur. Albert Heijn. Ontbijten met dat wat ze echt hebben gemist.

4 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Wijk aan zee met Zus, nicht en de hondjes. De zon schijnt, de wind waait, de meisjes lachen en wij lopen hand in hand. Mijn dag kan niet meer stuk.

5 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Naar de speeltuin, spelen bij vriendinnen, naar de bios, struinen door de buurt, gekke kleren passen bij H&M, ons cadeau aan Marvy en Pippa voor een heel jaar keihard werken, wordt ten volle benut.

6 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Op sommige momenten voelt het alsof we nooit zijn weggeweest. Boodschappen doen op t Wormerplein, op de fiets naar het stadje, kinderen aan de deur en lopen met de hondjes. Alleen nu met Zev & Dio in plaats van met Moya & Cruz. Ik zie mensen kijken.

7 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13‘We komen deze zomer naar Nederland’ mailde ik op verzoek van onze dochters naar de directeur van de Bloeiende Perelaar. ‘De meisjes willen heel graag een dagje meedraaien in hun ‘oude’ klas?’ Meester Fred antwoordde dat ze meer dan welkom zijn. Nooit liepen Marvy en Pip zo snel naar school.

8 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Feest, feest, feest, we blijven het glas heffen. Eerst op een kinderverjaardag van allerliefste Bodhi en

9 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13vervolgens rond middernacht bij rond het kampvuur op een Beesterfeest bij vrienden.

10 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Marv en Pip logeren bij vriendinnen, eindelijk hebben papa en mama ook even tijd voor elkaar.

11 juli 2017

Eén van mijn besties Suus met haar gouden massagehanden, geeft op geheel ‘eigenwijze’ yogales en heeft dit jaar een fantastische mooie studio geopend met uitzicht op het water. Na haar les voel je je als herboren. Dus woon je in de buurt van Amsterdam (oost), ga op zoek naar Reyn Amsterdam.

12 juli 2017

Wat Marvy en Pippa kunnen, kan ik nog beter.

13 juli 2017

In week twee van onze vakantie logeert Marvy elke avond bij een andere vriendin en tussendoor hobbelt ze van verjaardagsfeest naar….

14 juli 2017

naar het slaapBBQ afscheidsfeest van vriendin Jane. Ontzettend fijn dat al Marvy’s vriendinnen zo enorm hun best voor haar doen. Vanzelfsprekend gaat het afscheid de volgende ochtend gepaard met dikke tranen en dat mag. Maar onthoud lieve Marvy, AFSCHEID NEMEN BESTAAT NIET.

15 juli 2017

Paalzitten in het dorp van Zus. Een oerHollands uitje in Oerhollands weer.

16 juli 2017

Op de terugweg logeren we in Arnhem bij vrienden Gerard en Calinka, die vorig jaar een prachtig Pippilangkoushuis kochten.

17 juli 2017

Twee weken vakantie in Nederland vlogen voorbij. Ik zie ons nog de straat uit rijden, toeterend en zwaaiend naar vrienden en buren. ‘Dag lieve allemaal. Tot de volgend jaar.’  schreef ik in mijn blog  Over LEVEN in Spanje, rerugblik op een bewogen jaar. De auto volgepropt, de meisjes met vochtige ogen op de achterbank. Maar deze keer geen geschreeuw dat we NU terug gaan. Marvy en Pippa weten nu: ook in Spanje is het fijn.

18 juli 2017

Home sweet home. Zo voelt het inmiddels echt.

19 juli 2017

En ook in Spanje wacht ons een welkomstborrel van de buren. En terwijl de ouders het glas klinken, oefenen de meisjes met buurmeisje Eulalia op een typisch Catalaanse traditie.

20 juli 2017

De eerste avond van Festa del Renaixement vieren we met Catalaanse vrienden en de bloemenmeisjes.

21 juli 2017

Tijdens Festa del Renaixement wemelt het in Tortosa van de bijzondere types.

22 juli 2017

Na de zomer gaat Marvy naar de ESO, de Spaanse middelbare.  Ze blijft in hetzelfde gebouw, maar dan een verdieping hoger en ze begint voortaan om 8 uur in plaats van 9 uur.  Hoogste tijd dus voor een nieuwe stap. Deelden de meiden afgelopen jaar hetzelfde tweepersoonsbed, nu zijn ze allebei toe aan een nieuwe kamer.

23 juni 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Een etentje met vrienden wordt zwaar verstoord door noodweer inclusief megagrote hagelstenen.  Maar anders dan in Nederland, is het in Spanje na regen komt gewoon weer zonneschijn.

24 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Matematiques, biologia, lenguas, samen met Marvy rijd ik naar school om alvast de boeken voor volgend jaar op te halen.

25 juli 2017

Op vakantie in eigen land. Een roadtrip langs de Baskische kust. Gewoon met z’n vieren. En dat is fijn. Want hoe leuk en gezellig ook, vanaf begin mei hebben we familie en vrienden over de vloer gehad en we zijn best een beetje heel erg moe. Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Eerste stop: San Sebastian, een geweldige stad met de mooiste stadsstranden van Europa.

26 juli 2017

Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Marvy en Pippa-dag. Na angstaanjagende momenten in het aquarium slenteren we via de kilometerslange, maar mondaine boulevard…Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017… naar het jaren 50 pretpark op Monte Iqueldo.

27 juli 2017

Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Op weg naar Bilbao maken we een tussenstop in de buurt van Kortezubi, voor een wandeling in Parque Natural de Urdaibai. Verscholen in het woud ligt namelijk El Bosque de Oma, een magisch en kleurrijk kunstproject van de Baskische schilder en beeldhouwer Agustín Ibarrola.Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Lunchen doen we een half uur verder bij restaurant Eneperi, dat uitkijkt op Ermita Sant Juan de Gaztelugatxe. Het klooster op een eilandje in de golf van Biskaje is alleen bereikbaar is via een trap met 231 treden. Die we niet nemen, omdat Yur en de meisjes nog kapot zijn van de zoektocht naar het bos van oma 😉

28 juli 2017

Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Twee dagen verkennen we Bilbao. Het Guggenheim Museum in Bilbao aan de rivier de Nervión is een magische en meteen mijn favoriete plek in de stad.

29 juli 2017

Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Vamos a Santander, alweer zo’n heerlijke kustplaats, waar we de laatste twee nachten verblijven in een superfijn appartement hartje stad, dat ik boekte via Airbnb. Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Tusssenstop Puente Colgante, waar we op duizelingwekkende hoogte een wandeling maken over de de Vizakayabrug. Deze oudste zweefbrug ter wereld (1893) is een creatie van een leerling van de Franse architect Gustave Eiffel.

30 juli 2017

Het oude stadscentrum van Santander werd in 1941 grotendeels verwoest door een enorme brand is tegenwoordig een mix moderne bouw en chique Belle Epoque. Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Okay de Basken zijn wat bruusk en het regent hier vaak, maar zoveel restaurants, zoveel mooie (woon)winkels, zoveel spectaculaire vergezichten en 3 adembenemend mooie stranden. Ook Santander is een blijvertje.

31 juli 2017

Fotodagboek juli 2017En dat je dan 600 kilometer hebt gereden en thuiskomt van vakantie en je allerliefste zus en nicht staan gewoon voor de deur. Of naar nog zo’n heerlijke maand.

FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL! LEUK ALS JE ME LAAT WETEN WAT JIJ DEZE ZOMER GAAT DOEN!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

2 comments

  1. Bon Dia Lisa, dank voor je leuke berichtje. Wij doen het gewoon, haaha, soms vergeet ik dat ook wel eens. En super dat je BonDiaTarrgana volgt. Fijne dag. groetjes Petra

  2. Ik heb je blog eerder bij toeval ontdekt en ben beginnen lezen.. en lezen.. waar iedereen van droomt, dat doe jij gewoon! Veel plezier daar nog, en ik ga je volgen 🙂

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.