Juli begint goed met een vakantie in Nederland. Wat zeg ik, we logeren gewoon twee weken in het huis van ‘oude’ buren. Even proeven hoe het ook al weer was…. wonen in de Beemster. Roadtrippend sluiten we de maand aan de prachtige Baskische kust. Geluksvogels zijn wel. Kijk je mee in ons emigratie fotodagboek juli 2017?

Emigratie Fotodagboek Juli 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Fotodagboek Emigratie #13

Twee weken vakantie in Nederland vlogen voorbij. Ik zie ons nog de straat uit rijden, toeterend en zwaaiend naar vrienden en buren. ‘Dag lieve allemaal. Tot de volgend jaar.’  schreef ik in mijn blog  Over LEVEN in Spanje, terugblik op een bewogen jaar. De auto volgepropt, de meisjes met vochtige ogen op de achterbank. Maar deze keer geen geschreeuw dat we NU terug gaan. Marvy en Pippa weten nu: ook in Spanje is het fijn.

18 juli 2017

Home sweet home. Zo voelt het inmiddels echt.

20 juli 2017

Met onze neus in de boter. De eerste avond van Festa del Renaixement vieren we met Catalaanse vrienden en de bloemenmeisjes.

21 juli 2017

Tijdens Festa del Renaixement wemelt het in Tortosa van de bijzondere types.

22 juli 2017

Na de zomer gaat Marvy naar de ESO, de Spaanse middelbare.  Ze blijft in hetzelfde gebouw, maar dan een verdieping hoger en ze begint voortaan om 8 uur in plaats van 9 uur.  Hoogste tijd dus voor een nieuwe stap. Deelden de meiden afgelopen jaar hetzelfde tweepersoonsbed, nu zijn ze allebei toe aan een nieuwe kamer.

24 juli 2017

BonDiaTarragona Over LEVEN in Spanje fotodagboek #13Matematiques, biologia, lenguas, samen met Marvy rijd ik naar school om alvast de boeken voor volgend jaar op te halen.

25 juli 2017

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian

Op vakantie in eigen land. Een roadtrip langs de Baskische kust. Gewoon met z’n vieren. En dat is fijn. Want hoe leuk en gezellig ook, vanaf begin mei hebben we familie en vrienden over de vloer gehad en we zijn best een beetje heel erg moe. We trappen af in de prachtige badplaats San Sebastian.

27 juli 2017

Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Op weg naar Bilbao maken we een tussenstop in de buurt van Kortezubi, voor een wandeling in Parque Natural de Urdaibai. Verscholen in het woud ligt namelijk El Bosque de Oma, een magisch en kleurrijk kunstproject van de Baskische schilder en beeldhouwer Agustín Ibarrola.

Fotodagboek BonDiaTarragona juli 2017Lunchen doen we een half uur verder bij restaurant Eneperi, dat uitkijkt op Ermita Sant Juan de Gaztelugatxe. Het klooster op een eilandje in de golf van Biskaje is alleen bereikbaar is via een trap met 231 treden. Die we niet nemen, omdat Yur en de meisjes nog kapot zijn van de zoektocht naar het bos van oma 😉

28 juli 2017

Citytrip Bilbao Stedentrip Spanje

Twee dagen verkennen we Bilbao. Het Guggenheim Museum in Bilbao aan de rivier de Nervión is een magische en meteen mijn favoriete plek in de stad.

29 juli 2017

Citytrip Santander Stedentrip Spaanse Steden

Vamos a Santander, alweer zo’n heerlijke kustplaats, waar we de laatste twee nachten verblijven in een superfijn appartement hartje stad, dat ik boekte via AirBNB.

30 juli 2017

Het oude stadscentrum van Santander werd in 1941 grotendeels verwoest door een enorme brand is tegenwoordig een mix moderne bouw en chique Belle Epoque. Toegegeven de Basken zijn wat bruusk en het regent hier vaak, maar zoveel restaurants, zoveel mooie (woon)winkels, zoveel spectaculaire vergezichten en 3 adembenemend mooie stranden. Ook Santander is een blijvertje.

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

2 comments

  1. Bon Dia Lisa, dank voor je leuke berichtje. Wij doen het gewoon, haaha, soms vergeet ik dat ook wel eens. En super dat je BonDiaTarrgana volgt. Fijne dag. groetjes Petra

  2. Ik heb je blog eerder bij toeval ontdekt en ben beginnen lezen.. en lezen.. waar iedereen van droomt, dat doe jij gewoon! Veel plezier daar nog, en ik ga je volgen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.