Tijdens de feestmaand ben ik de eerste week in Nederland. Marvy wordt uitgenodigd voor haar eerste Catalaanse partijtje. Hoe is het kerst rapport? En we gaan op zoek naar een reus met 365 neuzen. Kijk je mee in ons Emigratie Fotodagboek December 2016?

Emigratie Fotodagboek December 2016 #6

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft.

Tuna Tour Ametlla | Zwemmen met tonijnen | Blue Travel Pics Tarragona
Mijn blog Tuna Tour, spartelen in een school tonijnen wordt eind november genomineerd door Proef Spanje voor de Blogprijs 2016. De uitreiking is op de veertigste etage bij restaurant The Penthouse in Den Haag. Fantastisch uitzicht, goodfood en leuke gesprekken met mensen uit het (blog)vak. Helaas val ik niet in de prijzen, maar ik eindig bij de laatste 10 van 23 geselecteerde Spanje blogs. Niet verkeerd voor een beginneling.

11 december 2016

Over leven in Spanje project kerstboomNa 2 dagen zoeken en 140 kilometer rijden, staat ie: onze natuurlijke, supergrote en betaalbare kerstboom. Lees hier mijn blog Project Kerstboom. En als je dan toch bezig bent ook mijn blog over de kakkende boomstam met Pinokkio neus rechtsonder in beeld.

13 december 2016

Over leven in Spanje fotodagboekVan half 6 tot half 8 organiseert collegi Teresia een doorlopende kerstshow voor alle ouders van alle kinderen van de school in het naastgelegen theater Teatre Auditori Felip Pedrell. Zie jij Pippa staan? Marvy maakte met haar klas dit supercoole kerstfilmpje.

14 december 2016

Fotodagboek Over leven in SpanjeHeb jij BonDiaTarragona.nl al geliked op Facebook? Nee? Gewoon doen.

 15 december 2016

Fotodagboek Over leven in Spanje‘Ik vind het echt niet erg als jullie onvoldoendes halen,’ zeg ik voor de uitreiking van de rapporten. Drie nieuwe talen en zes nieuwe vakken in ruim drie maanden. Ik geef het je te doen. Trots ben ik sowieso. Komen ze hier mee thuis. Super Molt Bé Marvy en Pippa!!!

NB: Nog niet alle vakken zijn beoordeeld, omdat dat simpelweg niet kan. Maar wat ze doen, doen ze geweldig. Notable js goed, ze scoren zelfs allebei een Excel.lent en geen enkele onvoldoende.

Emigratie fotodagboek december 2016 | 18 december 2016

Feliz cumpleanos papa. Hoe fijn om op je verjaardag gewoon op het terras te lunchen en daarna een beetje langs de boulevard van de mondaine badplaats Sitges te struinen en te genieten van de allermooiste ondergaande zon

 

22 december 2016

Fotodagboek 22 december 2016Cinta en Paula vieren hun 11-de verjaardag in de MacDonalds en Marvy is uitgenodigd. Chaos in een wervelwind, maar wel leuk. Ik schreef er een blog over.

26 december 2016

Fotodagboek Over leven in SpanjeDe tweede kerstdag heet in Catalonië Sint Stevens Dag. Op deze katholieke feestdag zijn de winkels gesloten en eten de Catalanen kliekjes (Het vlees en de pasta van de eerste dag worden verwerkt tot Cannelloni). Yuri gaat tweede kerstdag los op een berg hout. Overdag mag het dan heerlijk zijn in de zon, de avonden en nachten zijn bitterkoud.

27 december 2016

Schaatsbaan Tortosa pista de gelVoor Nederlanders geen winter zonder schaatsen. Dus gaan we pootje over op elke schaatsbaan die we in de provincie Tarragona tegenkomen. Dit is Pista de Gel voor het gemeentehuis in Tortosa.

28 december 2016

Fotodagboek Over leven in SpanjeJiehoe, Dio is officieel van ons. De dierenarts stelt vast dat Dio niet is gechipt en volgens Protectora ARCA in Tortosa (dierenopvang) is niemand naar hem op zoek.  Dio wordt gechipt en ingeënt en over twee maandjes gecastreerd. Nu alleen nog een kleurige halsband bestellen bij Kathinka van Velzen van Piece of Mind Ibiza en een naamplaatje met ons adres en dan is het écht: Dio kwam, zag en overwon.

30 december 2016

Fotodagboek Over leven in SpanjeBeemstervrienden Mariska en Martijn zijn overkomen om samen met ons het nieuwe jaar in te luiden. Met kids Kobus en Guusje verblijven ze een week in Les Oliveres, een allerschattigst huisje in een olijfveld, op maar 5 minuutjes rijden van onze finca.

Emigratie Fotodagboek December 2016 | 31 december 

Fotodagboek Over leven in SpanjeTwee foto’s voor de laatste dag van het jaar. Overdag zijn we in REUS waar een REUS met een REUZENEUS snoepjes van het balkon gooit.  Meer weten over l’Home del Nassos? Ik schreef een blog over Reus Neus in Reus. 

We eten ons misselijk aan Yuri’s oliebollen en Marvy en Pip’s pannenkoekentaart (een recept uit de CupCakeCup), toosten ontelbare keren met cava, ik verslik me al in de zesde van de twaalf druiven en we dansen tot in de vroege uurtjes met oude en nieuwe buurtjes op Spaanse klassiekers en de Nederlandse Top 40.

Bon Any
Gelukkig Nieuwjaar
Happy New Year

Hoe was jouw decembermaand? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook, Instagram en Pinterest? Nee? Gewoon DOEN!

2 comments

  1. Ahhhhh wat een heerlijkheid! Wat een kado’tje om uit te pakken en een genot om jouw blogs te lezen Petra!! Met een kop koffie aan tafel de laptop openklappen en jullie geweldige avonturen te verorberen met illustratieve foto’s. Dank je wel voor zoveel inspiratie weer!! Multo besos(of zoiets..) Merel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.