Fouter dan fout natuurlijk, een fietsende papegaai of een zonnende Ara op een badhanddoek. Toch vermaakt het overwegend Spaanse publiek zich kostelijk tijdens de 70 minuten durende vogelshow in Jardin del Papagayo. Hetzelfde geldt voor de medewerkers van de vogeldierentuin Benicarlo, die misschien nog wel het hardst lachen om hun eigen flauwe grappen.

Vogeldierentuin Benicarlo

Eerlijk? Een uitstapje naar een vogeldierentuin Benicarlo stond niet bovenaan mijn to do verlanglijstje. Papegaaien en parkieten bekijken achter tralies? Boring. Ik begluur vogels liever in de vrije natuur. Maar vriendin Bee – die een week bij ons logeerde – wilde het park in de provincie Castellon graag bezoeken met haar zoon Cheyenne. Dus wij naar de vogeldierentuin in Benicarlo.

Jardin del Papagayo 

  • Toch goed dat ik ben meegegaan, want Jardin del Papagayo in Benicarló blijkt veel meer dan een tropisch paradijs waar Ara’s kunstjes vertonen.
  • Er springen (albino) kangoeroes rond – je kunt ze letterlijk aaien – langs en over de vogelkooien loopt een kruip-door-sluip-door Avonturen Klimpark naast de uitgang wacht een wel heel bijzondere vlindertuin. Jardin del Papagayo in Benicarló opende in 2012 haar houten poorten. De tropische mini-dierentuin is supergroen en goed onderhouden.
  • Er zijn routes uitgezet voor de allerkleinsten, maar er zijn ook moeilijkere parcours gebouwd voor kinderen tot een jaar of twaalf.
  • Voor 1 euro laat je hier net zo makkelijk op je hoofd poepen en in je handen pikken.

Wil jij wel eens slapen als een vorst? Lees hier mijn blog over Parador Hotel Tortosa 

Praktische Informatie

WAT | Jardin del Papagayo | Vogeldierentuin Benicarlo
WAAR |  Benicarló Castellón (45 autominuten ten zuiden van de provincie Tarragona)

OPENINGSTIJDEN: Deze vogeldierentuin is heel het jaar geopend, van 11:00 tot 20:00 uur
ENTREE: 19,50 (inclusief een kaartje voor de vlindertuin), kinderen tot 10 jaar betalen 15,50 euro.
ENTREE: Zonder toegang tot de vlindertuin betalen volwassenen 16 euro en kinderen tot 10 jaar 12 euro

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.