Is het parcours voor me vrij? Check! Ben ik goed gezekerd? Check! Adem in, adem uit. Daar ga ik. Niet naar beneden kijken nu. Vanaf de grond gezien, leek het parcours in het Jungle Trek klimbos in Tarragona een eitje, maar nu ik tien meter boven de grond bungel, voelt het toch anders. Met knikkende knieën stap ik van de ene schommelende boomstam, op de volgende. Waarom wilde ik dit ook alweer?

Klimbos in Tarragona

Met een hart dat bonkt van opwinding en een bezweet voorhoofd, sta ik vijf minuten later op het plateau aan de overkant. Pff, ik heb het gehaald. Trots zwaai ik naar Pip. Jij mag! Alsof ze nooit anders heeft gedaan, slingert mijn apie naar de overkant. Ik voel me oud. Maar echt veel tijd om stil te staan bij mijn leeftijd heb ik niet. Want daar wacht alweer de volgende uitdaging. Tokkelen.

Klimpark Jungle Trek | Apenkooien in het bos

‘Je kunt het mam, roept mijn kleine meisje. Ik sluit mijn ogen en daar ga ik weer. Rrrrroetssssjjjj, met een rotvaart gier ik over de grote witte picknicktent op het terrein. In evenwicht blijven nu. Jaren geleden knalde ik in een klimbos in Amsterdam tegen een boomstronk. De stam was bekleed met kussens, maar dat voorkwam helaas niet dat ik mijn ribben kneusde. Ik ben dus een beetje bang.

Jungle Trek klimpark

Het lukt me de boomstam te ontwijken en grijp net op tijd het touw met de knopen.  Met al mijn kracht trek mezelf op het plateau. Klinkt dramatisch, maar ik ben nou eenmaal niet gezegend met sterke armspieren. We zijn pas aan het eerste parcours bezig en ik ben nu al kapot. Maar eerlijk is eerlijk, na elk hindernis, voel ik me krachtiger. Ik mag dan angstig, slap en een kluns zijn, ik doe het toch maar mooi. Op tien meter hoogte.

Familievakantie Tarragona? Lees ook mijn blog Tarragona met kinderen | 50 tips

Klimpark in Tarragona

Jungle Trek klimbos in Tarragona is het grootste klimpark aan de Catalaanse kust. Klimpark Jungle Trek heeft 11 hindernisbanen voor jong én oud, die oplopen in hoogte (4 tot 15 meter) en in moeilijkheidsgraad (130 uitdagingen). Bovendien kan je bij Jungle Trek klimbos behalve klimmen, slingeren, tokkelen en klauteren ook tennissen en badmintonnen, fietsen op bijzondere fietsen en je energie kwijt op een megagrote trampolines.

Petra Tipt!

Moe en voldaan van het klimmen? Jungle Trek Klimbos in Tarragona ligt op vijf minuten rijden van Playa de la Mora, een van mijn favoriete baaien met goudkleurig zand en kristal helder water. Bovendien vind je hier meerdere goede restaurants met uitzicht op zee. Lees hier meer over Playa de la Mora en andere favoriete stranden in Tarragona.

Klimbos Jungle Trek in Tarragona | Klimpark Jungle Trek | Klimpark Tarragona | Avonturenbos Tarragona | Jungle Trek klimbos
Dankzij de bomen liggen de parcours in de schaduw en is klimmen in avonturenbos Jungle Trek ook in de zomermaanden goed te doen.

In totaal zijn er 11 parcoursen in verschillende levels. Pippa en ik hebben in vier uur tijd 6 parcours afgelegd, van level 4 t/m level 9. Level 10 en 11 zijn geschikt voor daredevils van 16 jaar en ouder.

Klimbos Jungle Trek in Tarragona | Klimpark Jungle Trek | Klimpark Tarragona | Avonturenbos Tarragona | Jungle Trek klimbosStoer wijfie.

Veiligheid voor alles.

Klimbos Jungle Trek in Tarragona | Klimpark Jungle Trek | Klimpark Tarragona | Avonturenbos Tarragona | Jungle Trek klimbos
Metertje of 10 schat ik!!! Gek is dat, ook al weet je dat je vastzit, toch word je angstig. Ik ten minste wel.
Klimbos Jungle Trek in Tarragona | Klimpark Jungle Trek | Klimpark Tarragona | Avonturenbos Tarragona | Jungle Trek klimbos
6 parcours in 4 uur. Kapot, maar wat zijn we trots op onszelf.

Snelheidsduivel? Lees mijn blog over de rodelbaan in Calafell. Nog zo’n fijn uitje voor jong én oud.

Budget Hotel Tips Tarragona

Zin om kerstmis te vieren in Tarragona? Lees snel verder voor mijn persoonlijke tips voor goede budget hotels en bijzondere vakantie appartementen in en rondom Tarragona

Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Hotel Placa de la Font ligt aan het belangrijkste autoloze plein van Tarragona. De plek waar alles gebeurt en waar je na het feesten zo naar je hotelkamer kunt rollen. Boeken en meer info Hotel Plaça de la Font Tarragona
Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Budget topper in prachtig pand aan de Rambla Nova. Winkels om de hoek, strand op loopafstand. Boeken en meer info Hotel Lauria Tarragona
Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Hartje stad, onlangs gerenoveerd en een zwembad en hottub op het dak. Wat wil een mens nog meer? Meer info en boeken SB Ciutat Tarragona

Vakantie appartementen Tarragona met WOW factor

Hotel tip Tarragona | Loft Tarragona Part Alta
Verblijf je liever in een appartement? Meer info en boeken LOFT appartement Part Alta Tarragona
Vakantie appartement Tarragona | Slapen in Tarragona
Appartement met wow factor, zoals je ze zelden ziet in Tarragona. Volledig ingericht, drie slaapkamers, twee badkamers en hartje stad. Boeken en meer info Apartamento Placa de la Font 2 Tarragona
Hotel Priorat Hotels in Catalonie | Hoteltip Tarragona
Wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uurtje rijden van Tarragona ligt dit super-de-luxe wijnhotel in het hart van wijnstreek Priorat. De plek voor een romantisch (kerst) weekend voor twee. Boeken en meer info Terra Dominicata

Praktische informatie

WAT | Klimbos Jungle Trek
WAAR | Calle Foixarda s/n, 43008, Tarragona
TELEFOON | +34 692 690 334 / +34 902 88 67 67
MAIL |  infojungletrek@gmail.com

Tickets klimbos in Tarragona

€ 18,50    4 – 7  jaar
€ 20,50   8 – 11 jaar
€ 23,50   12 jaar – 15 jaar
€ 24,50 16 jaar & ouder

Openingstijden Jungle Trek klimbos

In juli en augustus is Jungle Trek klimbos dagelijks geopend. Reserveren is in deze periode niet nodig. De rest van het jaar is Jungle Trek alleen op zaterdag, zondag en op feestdagen geopend. In deze periode graag minimaal een dag vooraf reserveren. Toegang tot het park tot uiterlijk 2 uur voor sluitingstijd.
01 september – 31 oktober           10:00 tot 20:00 uur
01 november – 23 december        10:00 tot 17:00 uur
12 januari – 29 februari                 10:00 tot 17:00 uur
01 maart – 31 maart                       10:00 tot 19:00 uur
01 april – 31 mei                             10:00 tot 21:00 uur
01 juni – 31 augustus                     10:00 tot 21:00 uur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.