Is het parcours voor me vrij? Check! Ben ik goed gezekerd? Check! Adem in, adem uit. Daar ga ik. Niet naar beneden kijken nu. Vanaf de grond gezien, leek het parcours in het Jungle Trek Klimbos in Tarragona een eitje. Maar nu ik tien meter boven de grond bungel, voelt het toch anders. Met knikkende knieën stap ik van de ene schommelende boomstam, op de volgende. En ik vraag me af: Waarom wilde ik dit ook alweer?

Jungle Trek Klimbos in La Mora
Op zoek naar een heerlijke, gezellige en mooi B&B om de hoek van Klimbos Jungle Trek? Klik op de foto voor meer info en boeken.

Jungle Trek Klimbos in Tarragona

Met een hart dat bonkt van opwinding en een bezweet voorhoofd, sta ik vijf minuten later op het plateau aan de overkant van het klimbos in Tarragona. Pff, ik heb het gehaald. Trots zwaai ik naar Pip. Jij mag! Alsof ze nooit anders heeft gedaan, slingert mijn apie naar de overkant. Ik voel me oud. Maar echt veel tijd om stil te staan bij mijn leeftijd heb ik niet. Want daar wacht alweer de volgende uitdaging. Tokkelen.

Wij hadden ze niet bij ons, maar om onze handen te beschermen tijdens het tokkelen, was dit wel handig geweest!

Jungle Trek Klimbos | Apenkooien in de natuur

‘Je kunt het mam, roept mijn kleine meisje. Ik sluit mijn ogen en daar ga ik weer. Rrrrroetssssjjjj, met een rotvaart gier ik over de grote witte picknicktent op het terrein. In evenwicht blijven nu. Jaren geleden knalde ik in een klimbos in Amsterdam tegen een boomstronk. De stam was bekleed met kussens, maar dat voorkwam helaas niet dat ik mijn ribben kneusde. Ik ben dus best wel een beetje bang.

Bijzonder Klimbos Tarragona

Het lukt me de boomstam te ontwijken en grijp net op tijd het touw met de knopen.  Met al mijn kracht trek mezelf op het plateau. Klinkt dramatisch, maar ik ben nou eenmaal niet gezegend met sterke armspieren. Waar zijn we aan begonnen. Dit is pas ons eerste parcours en ik ben nu al kapot. Eerlijk is eerlijk, na elk hindernis, voel ik me krachtiger. Ik mag dan angstig, slap en een kluns zijn. Mama doet het toch maar mooi. Op tien meter hoogte.

Familievakantie Tarragona? Lees ook mijn blog Tarragona met kinderen | 50 tips

Klimmen in Tarragona

Dit Klimbos in Tarragona is het grootste klimpark aan de Catalaanse kust. Klimbos Jungle Trek heeft 11 hindernisbanen en het bos is dus leuk voor jong én oud. De parcoursen lopen op in hoogte, van 4 tot 15 meter. Maar ook in moeilijkheidsgraad. In totaal heeft het klimbos in Tarragona ruim 130 uitdagingen. Bovendien kan je bij Jungle Trek Tarragona naast klimmen, slingeren, tokkelen en klauteren, ook tennissen en badmintonnen. En fietsen op bijzondere fietsen. Of je  energie kwijt op een megagrote trampolines.

Petra Tipt!

Moe en voldaan van het klimmen? Jungle Trek ligt namelijk op maar vijf minuten rijden van Playa de la Mora, een van mijn favoriete baaien met goudkleurig zand en kristal helder water. Bovendien vind je hier meerdere goede restaurants met uitzicht op zee.

Lees hier meer over Playa de la Mora en andere favoriete stranden in Tarragona

In totaal heeft het klimbos in Tarragona 11 parcoursen in verschillende levels. Pippa en ik hebben in vier uur tijd 6 parcours afgelegd, van level 4 t/m level 9. Level 10 en 11 zijn geschikt voor daredevils van 16 jaar en ouder.

Snelheidsduivel? Lees mijn blog over de rodelbaan in Calafell. Nog zo’n actief familie-uitje voor daredevils.

Budget Hotel Tips Tarragona

Zin om kerstmis te vieren in Tarragona? Lees snel verder voor mijn persoonlijke tips voor goede budget hotels en bijzondere vakantie appartementen in en rondom Tarragona

Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Hotel Placa de la Font ligt aan het belangrijkste autoloze plein van Tarragona. De plek waar alles gebeurt en waar je na het feesten zo naar je hotelkamer kunt rollen. Boeken en meer info Hotel Plaça de la Font Tarragona


Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Budget topper in prachtig pand aan de Rambla Nova. Winkels om de hoek, strand op loopafstand. Boeken en meer info Hotel Lauria Tarragona 
Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Hartje stad, onlangs gerenoveerd en een zwembad en hottub op het dak. Wat wil een mens nog meer? Meer info en boeken SB Ciutat Tarragona

Vakantie appartementen Tarragona met WOW factor

Vakantie appartement Tarragona | Slapen in Tarragona
Appartement met wow factor, zoals je ze zelden ziet in Tarragona. Volledig ingericht, drie slaapkamers, twee badkamers en hartje stad. Boeken en meer info Apartamento Placa de la Font 2 Tarragona
Hotel Priorat Hotels in Catalonie | Hoteltip Tarragona
Wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uurtje rijden van Tarragona ligt dit super-de-luxe wijnhotel in het hart van wijnstreek Priorat. De plek voor een romantisch (kerst) weekend voor twee. Boeken en meer info Terra Dominicata

Praktische informatie

WAT | Jungle Trek | Klimbos in Tarragona
WAAR | Calle Foixarda s/n, 43008, Tarragona
TELEFOON | +34 692 690 334 / +34 902 88 67 67
MAIL |  infojungletrek@gmail.com

Tickets Klimbos in Tarragona

  • € 18,50    4 – 7  jaar
  • € 20,50   8 – 11 jaar
  • € 23,50   12 jaar – 15 jaar
  • € 24,50 16 jaar & 17 jaar

Openingstijden Jungle Trek Klimbos

In juli en augustus is Jungle Trek Klimbos in Tarragona dagelijks geopend. Reserveren is in deze periode niet nodig. De rest van het jaar is Jungle Trek alleen op zaterdag, zondag en op feestdagen geopend. In deze periode graag minimaal een dag vooraf reserveren. Toegang tot het park tot uiterlijk 2 uur voor sluitingstijd.

september – oktober          10:00 tot 20:00 uur
november – december       10:00 tot 17:00 uur
januari – februari                 10:00 tot 17:00 uur
maart                                    10:00 tot 19:00 uur
april – mei                            10:00 tot 21:00 uur
juni – augustus                    10:00 tot 21:00 uur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.