Is het touw voor je vrij? Check! Ben je goed gezekerd! Check. Adem in, adem uit. Daar ga  je. Vanaf de grond gezien, leek het parcours in het klimbos een eitje, maar nu je tien meter boven de grond bungelt, voelt het toch anders. Met knikkende knieën stap je van de ene schommelende boomstam op de volgende. Niet naar beneden kijken nu.

Daredevil

Met een hart dat bonkt van opwinding stap je na veel gewiebel op het plateau aan de overkant. Het is nog lang niet over, want daar wacht alweer de volgende uitdaging. Tokkelend roetsj je met een rotvaart over een grote witte picknicktent. Klam van het zweet sta je een half uur later veilig op de grond.  Je hebt het gered en wilt……meteen nog een keer.

Jungle Trek

Avonturenbos in de provincie Tarragona, maar ook het grootste klimpark aan de Catalaanse kust. Jungle Trek heeft 11 hindernisbanen voor jong én oud, die oplopen in hoogte (4 tot 15 meter) en in moeilijkheidsgraad (130 uitdagingen). Behalve klimmen, slingeren, tokkelen en klauteren kan je bij Jungle Trek ook tennissen en badmintonnen, fietsen op grappige fietsen en je energie kwijt op een megagrote trampoline.

Kluns

PS. Ik ben niet zo’n held en heb een keer in mijn leven geklommen in een klimbos in Amstelveen. Hield ik na het tokkelen een gekneusde rib aan over. Eigen schuld trouwens, maar ik ben dan ook niet zo handig. De informatie voor deze blog dank ik aan de oplettendheid van mijn kinderen, die hier op de laatste schooldag met hun klas zijn geweest.  Op mijn vraag hoe hun schoolreisje was, riepen Marvy en Pip in koor: ‘Superdepupertegek.”

Jungle Trek BDT reistip

Jungle Trek BDT reistip

Jungle Trek BDT reistip

Jungle Trek BDT reistip

Jungle Trek BDT reistip

Jungle Trek BDT reistip

Jungle Trek BDT reistipPS. De foto’s van Pippa’s klas zijn gemaakt in opdracht van Collegi Teresia Tortosa.

Snelheidsduivels met hoogtevrees? Lees mijn blog over de rodelbaan in Calafell. Nog zo’n fijn uitje voor jong én oud.

Praktische informatie

WAT: Jungle Trek
WAAR: Calle Foixarda s/n, 43008, Tarragona
TELEFOON: +34 692 690 334 / +34 902 88 67 67
MAIL: infojungletrek@gmail.com

Tickets

€ 18    4 – 7  jaar
€ 20   8 – 11 jaar
€ 23   12 jaar & ouder

Openingstijden

In juli en augustus is Jungle Trek dagelijks geopend. Reserveren is in deze periode niet nodig. De rest van het jaar is Jungle Trek alleen op zaterdag, zondag en op feestdagen geopend. In deze periode graag minimaal een dag vooraf reserveren. Toegang tot het park tot uiterlijk 2 uur voor sluitingstijd.
01 september – 31 oktober           10:00 tot 20:00 uur
01 november – 23 december        10:00 tot 17:00 uur
12 januari – 29 februari                 10:00 tot 17:00 uur
01 maart – 31 maart                       10:00 tot 19:00 uur
01 april – 31 mei                             10:00 tot 21:00 uur
01 juni – 31 augustus                     10:00 tot 21:00 uur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.