Net hingen de schelpen nog aan een touw onder mijn voeten en nu liggen ze op mijn bord, gekookt in verrukkelijke bouillon en vrolijk versierd met kunstig gesneden partjes citroen. Mijn lief schenkt de glazen nog eens bij. We toasten en dan…… aanvallen. Lunchen bij Musclarium, wat een feest.

Musclarium

Musclarium is een drijvend restaurant en oester- en mosselfarm in La Badia dels Alfacs, Europa’s grootste natuurlijke baai. Geen betere plek om van een portie schelpdieren te genieten, dan hier, op deze romantische plek op het water.

Musclarium BDT restaurant tip

Musclarium BDT reistip

Musclarium BDT restaurant tip

Musclarium BDT restaurant tip

Musclarium BDT restaurant tipDe mosselbedden zijn aan de zeebodem bevestigd. Ze zijn allemaal rechthoekig en gemaakt van hout en beton, maar variëren van grootte en diepte. Onder de houten balken zijn touwen opgehangen, waaraan de mosselen en de oesters worden gekweekt.Musclarium BDT restaurant tip

Uit de farm…… zo op je bord. Bon Profit! En na het eten, nog lekker even plonsen. Musclarium BDT restaurant tipVoor de kleintjes heeft Musclarium een kindermenu: gegrild vlees, gebakken aardappels en geroosterde tomaat. Smaakvol en niet van die belachelijk grote porties. Bij deze blokhut in de haven van Sant Carles de la Rapita verkopen ze retourtickets voor de watertaxi.Xiringuito de la Costa BDT reistip De enige manier om Musclarium te bereiken, is over het water. Vanuit Sant Carles de la Rapita varen watertaxi’s en rondvaartboten (baaitour), maar de leukste manier om Musclarium te bereiken is natuurlijk in je ‘eigen’ motorbootje. Of ga voor sportief en huur een kayak.Bij deze blokhut in de haven van Sant Carles de la Rapita verkopen ze retourtickets voor de watertaxi.

Praktische informatie

WAT: Musclarium, oester- en mosselfarm en restaurant
WAAR: La Badia dels Alfacs
OPENINGSTIJDEN: 11:00 – 21:00 uur
PRIJS MENU: Proeverijen gaan vanaf 15 euro.
WATERTAXI: 10 euro of huur zelf een bootje.

Bewaren

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.