Zojuist hingen de mosselen nog aan een touw onder mijn voeten bij Musclarium Ebro Delta en nu liggen ze op mijn bord. Gekookt in een verrukkelijke bouillon en vrolijk versierd met kunstig gesneden partjes citroen. Lief schenkt de glazen nog eens bij met koude cava. Lunchen bij Oesterfarm Musclarium Ebro Delta, ik kan niet anders bedenken: Life is good.

Musclarium in de Ebro Delta
Klik op de foto voor een heerlijk familiehotel met uitzicht op Badia dels Alfacs en natuurreservaat de Ebro Delta.

Restaurant Musclarium 

Musclarium Ebro Delta is namelijk een drijvend restaurant en oester- en mosselfarm ineen. De oesterfarm is te vinden in La Badia dels Alfacs. Europa’s grootste natuurlijke baai in de Ebro Delta. Geen betere plek om van een portie ultraverse schelpdieren te genieten, dan hier. Op de meest romantische plek in de Ebro Delta.

Musclarium met kinderen

Kinderen zijn in Spanje overal welkom. Dus ook bij Musclarium. De oesterfarm in de Ebro Delta heeft zelfs een speciaal kindermenu, namelijk gegrild vlees, gebakken aardappels en geroosterde tomaat. Smaakvol en niet van die belachelijk grote porties. Misschien wat aan de prijs, maar wel smaakvol en gezond.

Oesterfarm Musclarium

De mosselbedden zijn bevestigd aan de zeebodem. Ze zijn rechthoekig en gemaakt van hout en beton, maar variëren van grootte en diepte. Onder de houten balken, zijn touwen opgehangen, waaraan de mosselen en de oesters worden gekweekt.

Bewaren

Watertaxi Oesterfarm Ebro Delta

De haven van Sant Carles de la Rapita verkopen ze retourtickets voor de watertaxi. De enige manier om Musclarium te bereiken, is over het water. Vanuit Sant Carles de la Rapita varen watertaxi’s en rondvaartboten (baaitour).  Maar de leukste manier om Musclarium te bereiken, is natuurlijk in je ‘eigen’ motorbootje. Of ga voor sportief en huur een kayak.

Bootje huren Ebro Delta
Maar veel leuker dan met een watertaxi of ferry, is natuurlijk zelf een bootje huren. Klik op de foto voor mijn blog over Badia Dels Alfacs.

Praktische informatie

WAT | Musclarium Ebro Delta | Oesterfarm Ebro Delta
WAAR |  La Badia dels Alfacs in de Ebro Delta
WANNEER | Van juni t/m september
OPENINGSTIJDEN | 11:00 uur – 21:00 uur 
PRIJS MENU | Proeverijen gaan vanaf 15 euro.
WATERTAXI | 10 euro of huur zelf een bootje in Sant Carles de la Rapita.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.