Echt snel gaat ie niet, het motorbootje met de gele kap. Maar het is de enige boot die we mogen huren zonder vaarbewijs. Ach, we hebben de tijd. Een bootje huren Ebro Delta, tuffend over de golven in La Badia dels Alfacs, is absoluut geen straf.

Bootje huren Ebro Delta

Bootje huren Ebro Delta

La badia dels Alfacs is de grootste natuurlijke baai van Europa. Na een half uurtje varen, gooien we het anker uit op een plek waar meer bootjes dobberen. Er wordt gezwommen, maar er wandelen ook mensen over de nabijgelegen zandbank. Met z’n vieren springen we in zee. Heerlijk verkoelend. Later, wanneer de meisjes van de boot duiken, loop ik met mijn camera in hoog boven mijn hoofd naar het ‘eiland’, om nog wat plaatjes te schieten van de prachtige omgeving.

Natuurpark de Ebro Delta
Het terras van dit fijne familiehotel in Alcanar heeft uitzicht op Badia del Alfacs en natuurreservaat Ebro Delta.
Meer info en boeken, klik op de foto!

Drijvende restaurants in de Ebro Delta

Zwemmen maakt hongerig. Nu drijven in La Badia dels Alfacs in de Ebro Delta twee restaurants: Xiringuito de la Costa en Musclarium. De eerste serveert verrassend goede rijstgerechten. Musclarium voelt luxer en is de plek om oesters en mosselen te eten. De schelpen worden onder het restaurant gekweekt. Alleen al van het idee, ga ik watertanden. Maar omdat onze kinderen graag willen spelen in de waterspeeltuin, meren we eerst aan bij Xiringuito de la Costa voor een drankje.

Musclarium in de Ebro Delta
Daar krijg je toch trek van….. klik op de foto!

Natuurreservaat Ebro Delta | Vogelparadijs

La Badia dels Alfacs is een belangrijke overwinterplek voor vogels uit de Ebro Delta. Breng zeker een verrekijker mee, want het stikt hier echt van de bijzondere vogels. Van bonte- en krombekstrandlopers tot, flamingo’s. Maar ook tureluurs, sternen, wilde eenden en scholeksters overwinteren in de Ebro Delta. Badia dels Alfacs het predicaat ‘natuurreservaat’ en de baai is dus alleen van 15 juli tot 15 september opengesteld voor toerisme.

Bootje huren Sant Carles de la Rapita | Tips

  • We huurden een bootje bij Embarcacions Badia Alfacs.  Je betaalt per uur. Voor een ‘rondje’ baai is twee uur toch echt wel minimaal. Wil je ook nog lunchen op een van de drijvende restaurants in La Badia dels Alfacs? Boek het bootje dan voor minstens drie uur.
  • Houd je van schaal- en schelpdieren. Musclarium is een drijvend restaurant gebouwd op een oester- en mosselkwekerij.  Het restaurant biedt verschillende proeverijen vanaf 15 euro per persoon.

Praktische informatie

WAT | La Badia dels Alfacs | Bootje huren Ebro Delta
WAAR | Sant Carles de la Rapita
PRIJZEN | zie hieronder
* Wil je een bootje huren Sant Carles de la Rapita? Vergeet dan niet je paspoort mee te nemen.

Bewaren

Ontdek Europa's grootste natuurlijke baai. Huur een bootje en verken Badia dels Alfacs in de Ebro Delta.

Op meerdere plekken in de haven van Sant Carles de la Rapita zijn de motorbootjes te huur. Snel en langzaam, groot en klein/ Maar ook of zonder gids en met of zonder vaarbewijs. Kortom voor ieder wat wils.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.