Stel je voor. Je zit aan een tafeltje op een drijvend restaurant in de baai van Alfacs. Geen luxe bedoening. Meer dan een uitgebouwd vlot, dat aan elkaar hangt van steigers en touwen is Xiringuito de la Costa niet. Is ook niet belangrijk. Het zijn vooral de ervaring én het uitzicht, die het ‘m doen. Achter het restaurant plonst een meisje gillend van plezier van de glijbaan in het ondiepe water. Misschien dat je zelf straks ook nog even een duik neemt. Of beter, lekker uitbuiken in die hangmat.

De ober haalt je terug in het nu. In zijn handen heeft hij een pan dampende arroz negro. Je lievelings. Terwijl je lief de borden volschept met naar gebakken knoflook geurende, inktzwarte rijst, schenk jij de glazen nog maar eens vol met ijskoude cava sangria.

Zo simpel, maar zo fijn kan het leven zijn.

Salute!Xiringuito de la Costa is alleen overdag geopend voor de lunch, in Spanje de belangrijkste maaltijd = dus ‘Dineren op een vlot’

Xiringuito de la Costa BDT reistip
Xiringuito de la Costa BDT reistip

Het menu

Xiringuito de la Costa BDT reistipVan paella tot fideos, van salade tot gamba’s a la planca, het restaurant kookt voor elk wat wils. Pulpo alla gallega (octopus op z’n Spaans) met aardappel en paprikapoeder.Oeh, niet verkeerd.

Waterspeelparadijs

Hoe ‘koel’ is dat een minispeeltuin in het water.Xiringuito de la Costa BDT reistipEen drijvend zwembad hebben ze ook bij Xiringuito de la Costa.

Ook naar Xiringuito de la Costa?

Xiringuito de la Costa drijft in de baai van Alfacs voor de kust van vissersstadje Sant Carles de la Rapita. Het drijvende restaurant is op meer dan één manier bereikbaar.Xiringuito de la Costa BDT reistipSportievelingen huren een kajak.Xiringuito de la Costa BDT reistipWij tuften met een huurbootje naar Xiringuito de la Costa. De goedkoopste en snelste manier is per Golondrina. De ferry vaart meerdere keren per MIDDAG op en neer tussen de haven van Sant Carles de la Rapita en Xiringuito de la Costa in Bahia dels Alfacs. Voor een retourtje betaal je 6 euro per persoon.

Praktische informatie

WAT: Xiringuito de la Costa
WAAR: Badia dels Alfacs, Sant Carles de la Rapita
GEOPEND: Zaterdag en zondag
HOOGSEIZOEN:  van 3 juni tot 30 september dagelijks geopend.
OPENINGSTIJDEN:  10:00 tot 20:00 uur
RESERVEREN IS GEWENST:  616 63 55 41 of xiringuito@bahiamargrup.com
MENU: tussen de 15- 25 euro pp

Xiringuito de la Costa BDT reistip

Retourticket Golondrina
6 euro per persoon

Direct naar Xiringuito de la Ports
Vertrek uit de haven 12:30, 13:00, 14:00 en 15:00 uur

Terug naar Sant Carlos de la Rapita
Verrek vanaf Xiringuito de la Costa 13:50, 14:50, 16:50 en 18:00 uur

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.