Neem echt even de tijd om de paaltjes in Pilons Street Tarragona te bewonderen. Het zijn stuk voor stuk mini-kunstwerkjes. Jaarlijks worden de paaltjes overschilderd tijdens  Festes de Sant Agapito Bist. Een mini streetart straatfeestje in Part Alta Tarragona. Een feest met live muziek, verfspatten en heel veel creatieve geesten.

Pillonstreet bezienswaardheid Tarragona
Vakantie appartement met de WOW factor op enkele straten van Pillonstreet in Tarragona ! Klik op de foto voor info en boeken.

Carrer de Comte Tarragona

Om auto’s te weren uit Part Alta – de oude binnenstad van Tarragona – plaatste de gemeente paaltjes. De inwoners van Carrer de Comte waren blij dat hun voordeuren niet meer werden geblokkeerd door geparkeerde auto’s, maar de grauwe paaltjes zelf vonden ze te lelijk voor woorden. Om die reden besloten de bewoners de plaatjes te beschilderen. Eerst stiekem in de nacht, omdat het ‘bekladden’ van gemeente eigendom verboden is.

Pilons street Tarragona | Toeristische attractie

Maar toen bleek dat de kunstig gekleurde paaltjes enorm in de smaak vallen bij toeristen, werd het beschilderen van de paaltjes toegestaan. Sinds 12 jaar is er zelfs een heuse feestdag rondom het beschilderen van deze toeristische attractie georganiseerd. Na de muurschildering van kunstenaar Carles Arola op Plaça dels Sedassos, is Pilons street Tarragona het meest gefotografeerde kunstwerk in Tarragona.

Festes de San Agapito Bist

Elke eerst zaterdag van juli krijgen de 50 paaltjes in Pilons street Tarragona een nieuw ontwerp. Speciaal voor Festes de San Agapito Bist – zoals het feest wordt genoemd – komen kunstenaars uit alle hoeken en gaten van de wereld samen, om met elkaar te werken aan een nieuwe, kleurige en vooral kunstige straat.

Houd jij van streetart? Lees ook mijn blog Streetart spotten in Tarragona

De Beste Budget Hotels in Tarragona

Zin in een citytrip Tarragona? Hieronder deel ik enkele tips voor fijne BUDGET hotels in Tarragona. Klik op de foto’s voor meer info en boeken.

Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel TarragonaHotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona

Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona

Praktische informatie

Ontdek Tarragona en vlieg vanuit Nederland en België met Ryanair of Transavia in 2 uur rechtstreeks naar vliegveld Reus. Of vlieg met Vueling of Transavia naar El Prat in Barcelona. Van vliegveld Barcelona rijd je in 1 uur naar het centrum van Tarragona. De modernistisch stad Reus ligt praktisch naast Tarragona. Ga hier naar Autoverhuurbedrijven in Reus en Barcelona.

Reis je liever met de trein naar Tarragona? Koop dan een treinkaartje voor de R14, R15 of de R16.

Lees ook mijn pagina over openbaar vervoer in Tarragona

Praktische informatie

WAT | Pilons Street Tarragona
WAAR | Carrer de Comte Tarragona
WANNEER | Eerste of tweede zaterdag van juli, vanaf 11.00 tot 14.00 uur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.