Dansende spoken, half opgevroten herten, een Romeins leger, statige farao’s, dansende bosjesmannen, gemeen ogende gladiatoren, indianen te paard, vuurspuwende draken, ontvoerde prinsessen, boze demonstranten, gillende tieners in de achtbaan, een lichtgevend reuzenrad -¨Kijk mam, die hebben wij ook!¨- en dieven in het warenhuis. Op Playmobil Festival Montblanc kijken wij onze ogen uit.

Clickania Montblanc | Playmobil Festival Montblanc

Playmobil festival Clickania

Onze meiden hebben boxen vol Playmobil, dus rijden we op een zonnige zaterdag in oktober naar Montblanc.  Het tweede en derde weekend van oktober staat de middeleeuwse stad namelijk in het teken van Clickània. Speciaal voor Clickania Montblanc wordt de Sant Francesc kerk aan het gelijknamig plein omgetoverd tot Playmobil festival terrein. Mijn nicht en haar gezin zijn op vakantie in Spanje. Clickania wordt het familie-uitje. Gelukkig valt de entree prijs erg mee. Mee z’n negenen betalen we € 20  entree voor Playmobil Festival Montblanc plus een routekaart voor de Playmobil Speurtocht.

Zoveel verschillende werelden op het Playmobil festival Montblanc. En echt tot in de kleinste details nagebouwd. Zelfs ik ben onder de indruk.

Zo cool is het superenge spookhuis van Playmobil

Hoe leuk is dat? In een van de vertrekken van de kerk in Montblanc, mogen kinderen mini stokbroodjes en harde bolletjes kleien. Onmisbaar voor de Playmobil ontbijttafel.

Leuk en leerzaam deze Romeinse Arena van Playmobil

Playmobil festival Montblanc | Playmobil Speurtocht

Na een uurtje dwalen in de Sant Francesc kerk hebben we het wel gezien. Nee, het is nog niet klaar met de Speurtocht Montblanc. Dertien etalages in de binnenstad zijn namelijk ook versierd met Playmobil paradijzen. En in elk van deze werelden is een Playmobil poppetje verstopt, dat de kinderen moeten vinden. Zo’n Playmobil Speurtocht vinden wij geen straf, want het historische drakenstad Montblanc is absoluut het verkennen waard.

Speurtocht Montblanc

En dan is de laatste ridder ook gevonden. Naam erop en inleveren die Playmobil Speurtocht. Met een beetje mazzel ontvangen we binnenkort een mailtje, dat de meiden een doos met PLAYMOBIL hebben gewonnen 😉 Maar eerst wijn en tapas, in de warme herfstzon.

Meer kinderuitjes in Tarragona tijdens de herfstvakantie? Lees ook Tarragona met kinderen | 50+ tips

Hotel Tips Montblanc

De appartementen in Ca la Trini Picotxa liggen 500 meter van de de stadsmuur van Montblanc en combineren originele elementen met een moderne inrichting. Oh ja, ook fijn is de jacuzzi. Top locatie voor een goede prijs, met kamers voor max. twee personen.

Maset de les Talaveres ligt op 4 km van Montblanc en biedt kamers met uitzicht op het Prades-gebergte. De boerderij maakt maaltijden met biologische producten. Op het terrein scharrelen kippen en andere dieren. Gasten mogen helpen met het voeren van de dieren en het oogsten van groenten en fruit.

Praktische informatie

WAT | Playmobil Festival Montblanc | Playmobil Speurtocht Montblanc
WAAR | Montblanc
WANNEER |  Tweede en derde weekend van oktober (herfstvakantie)
ENTREE | Kinderen tot 6 jaar gratis, kinderen t/m 13 jaar 2 euro, 14+ 3 euro

In verband met Covid wordt Clickania Montblanc uitgesteld tot 2021, met name de dagen 9, 10, 11, 12, 16 en 17 van 2021

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.