Er zijn twee soorten emigranten. Mensen die maanden voor hun emigratie tot op de bodem uitzoeken welke verzekeringen noodzakelijk zijn in Spanje en waar deze verzekeringen het voordeligst worden afgesloten. Én er zijn mensen die met een volle verhuiswagen in Spanje aankomen, een bank binnenstappen en bij het openen van een bankrekening, ook maar meteen alle verzekeringen in Spanje afsluiten. Want, wel zo makkelijk.

WonenWonen

Verzekeren in Spanje | Zo moet het dus niet

Wij behoren tot de laatste categorie. En dat is dom. Weet ik nu. Want man-o-man, wat heeft ons dat een geld gekost. Reken je even mee?

Jaarlijks betaalden lief en ik € 200 euro meer dan noodzakelijk per auto !!! – we hebben er twee – aan verzekeringspremie in Spanje. Ook de premie voor onze Spaanse inboedelverzekering (hogar) is tegenwoordig gehalveerd. Maar de grootste winst is toch wel de zorgverzekering, die – sinds we eind 2018 zijn overgestapt – MAANDELIJKS € 50 lager uitkomt.

Pijnlijk! Ontdek hier hoeveel wij de afgelopen 2 jaar verspilden aan verzekeringen in Spanje

Overstappen van verzekeringsmaatschappij

Dat we jarenlang teveel betalen aan verzekeringspremie, ontdek ik wanneer ik halverwege 2018 eindelijk besluit verder te kijken dan mijn neus lang is. De aanleiding hiervoor, is onze Spaanse tandarts. Ik heb geen goed gevoel bij hem. Maar overstappen naar een concurrent blijkt dus niet zomaar te kunnen, omdat onze ziektekostenverzekering geen contract heeft met andere praktijken in Tortosa. Met andere woorden, willen we switchen van tandarts, moet dat ook van zorgverzekering.

Op de bon in Spanje | Nog zo ding dat ons bakken vol met geld heeft gekost

Verzekeringen in Spanje

Dat overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij is trouwens wel een dingetje in Spanje. Ze – die maffiosi van de eerste verzekeringsmaatschappij – wilden hun goudmijntje niet zonder slag of stoot laten gaan. Snap ik. Vijf keer moest ik langskomen bij mijn contactpersoon van de bank. Zeven keer werd ik gebeld. Keer op keer werd mij gevraagd: “Waarom, waarom wilt u weg?” Ze vroegen het aardig, ze vroegen het dwingend, ze smeekten ons te blijven en boden uiteindelijk € 100 euro korting, per verzekering. Daar kun je voor kiezen, maar Ik hield voet bij stuk,  bedankte vriendelijk en bespaarde met kijken en vergelijken, nog veel meer.

 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.