Twintig jaar geleden overkomt het me in India. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik word gevolgd door een ‘vuilnisbak’. Drie weken lang. Kniehoog, broodmager, wit piekhaar, zwart glimmend neusje, bruine vlek rond zijn rechteroog. Ik ben op slag verliefd. En dat gevoel lijkt wederzijds.

Goa

Op het strand ligt ‘Goa’ – zoals ik mijn vakantiehondje noem – onder mijn strandbedje en ‘s nachts slaapt hij voor onze rieten hut. Ga ik op verkenningstocht in het achterland, wacht Goa trouw bij de ingang van het resort. Misschien zijn het de stukjes kip die ik elke avond voor hem mee-smokkel, maar toch.

Helaas, een zwerfhond past niet in de handbagage. Met tranen in mijn ogen neem ik aan het einde van onze vakantie afscheid van mijn trouwe vriend met zijn grote, smekende hondenogen.

Schaduw

De herinnering aan Goa borrelt boven als ik samen met vriendin Jolanda – ze is een paar dagen over uit Nederland – een lange wandeling maak over Coll de l’ Alba. Ik word namelijk gevolgd. Drie kilometer inmiddels. Kniehoog, broodmager, bruinwit piekhaar, een bruin glimmend neusje en de allerblauwste hondenogen ooit. Ik ben op slag verliefd. En dat gevoel lijkt wederzijds.

Vuilnisbak

Na elke stap raak ik meer overtuigd. Deze vuilnisbak hoort bij mij. Ik app een foto naar Lief. ‘Mag ik ‘m houden?’ Smily hartje smily. Mijn man sputtert niet tegen. Twee of drie honden, wat maakt het uit? We hebben de ruimte. En belangrijker, liefde genoeg voor desnoods een heel asiel.

verliefd op een vuilnisbak
Godsgeschenk

Mijn volger oogt enigszins onzeker. Als hij al vooruit rent, kijkt hij elke paar meter om. Alsof hij zich ervan wil verzekeren dat ik er nog ben. Ik wil roepen: ‘Toe maar…., het is goed’, maar de vuilnisbak heeft helemaal geen naam. Brainstormend komen Jo en ik op Dio. Een beetje als Deu, dat God betekent in het Catalaans. En naar Dio  de vrolijke en positieve rapper uit Expeditie Robinson. Onze favoriet toont zich een ware survivor en is een allemansvriend. Tot slot verwijst ‘DieJoo’ naar mijn vriendin. Jolanda is  geen hondenfan, maar voor Dio valt Jootje onmiddellijk in katzwijm.

Gezinsuitbreiding

Twintig jaar geleden liet ik Goa achter in India, maar nu woon ik in Spanje. En in Spanje is alles anders. Dio hoeft niet mee in de handbagage. Dio huppelt gewoon vrolijk mee naar huis.

dagboek over leven in spanje

verliefd op een vuilnisbak

dagboek over leven in spanje

Over leven in Spanje vuilnisbakEen vuilnisbak met de blauwste kijkers ever.dagboek over leven in spanjeOpeens is de liefde op meer plekken zichtbaar.over leven in SpanjeJootje schiet onderweg nog wat fotootjes voor haar bijzondere blog Jojoco. Over leven in Spanje

over leven in Spanje

dagboek over leven in spanje

Over leven in Spanje

dagboek over leven in spanjeBijna tien kilometer loopt Dio met ons mee. Het grootste deel van de route als mijn schaduw, maar af en toe holt hij even vooruit.  dagboek over leven in spanje

dagboek over leven in spanjeWe hebben het gehaald, na 3,5 uur en 12,5 kilometer bereiken we moe, maar voldaan en mét Dio Ermita Mig Cami in Tortosa.Dio Over leven in Spanje

Dio Overleven in SpanjeBenvinguts Dio! Met jouw komst, komt Pippa’s droomwens uit. Wensen na het zien van een vallende ster werkt echt!Dio Over leven in SpanjePS. De regio waar wij wonen heeft een Facebookpagina waar bewoners vermiste huisdieren op plaatsen. Dio is nu bijna een week bij ons en er wordt  niet naar hem gezocht. Hij droeg geen halsband en bovendien lopen honden die een fijn thuis hebben, gewoonlijk niet 10 kilometer met vreemden mee. Voor ons tekenen dat Dio een echte zwerver was. Met de nadruk op WAS, want vanaf nu heeft Dio een thuis.

6 comments

  1. Ja!!! Dio is een godsgeschenk. Zo’n lieverd! En als geen-honden-mens (ik ben er zelfs een beetje bang voor) had ik Dio ook wel in mijn handbagage willen doen. Gelukkig weet ik dat hij nu het beste thuis heeft, dat je je maar kunt voorstellen!

  2. Toen we Choco uit het asiel meenamen werd er gezegd dat hij het groot lot had gewonnen. En dat is waar ook. Maar hij zorgt ervoor dat wij elke dag ervaren hoeveel liefde hij er voor teruggeeft. Gewoon prachtig.

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.