Tijdens correfocs, als afsluiting van fiestas majors, in de nachten vóór, op en na Festa de Sant Joan, vuurwerk hoort bij Spaanse feesten. Maar het vuurwerk festival Tarragona, daar kan geen andere vuurwerk show tegenop. En beter, Concurs Internacional de Focs Artificials Tarragona tovert de hemel boven de de baai voor Platja Miracle maar liefst vier avonden op rij om tot een kleurige caleidoscoop.

Vuurwerk Festival in Tarragona
Kleedje erbij, goedgevulde picknickmand mee en genieten van het spectaculaire vuurwerkfestival in Tarragona

Vuurwerk Festival Tarragona

Twee vuurwerkverenigingen uit Granada, één uit Valencia en een uit Frankrijk strijden om de titel Venus van de stad Tarragona. Gisteravond was het de beurt aan een vuurwerkvereniging uit Granada. Was je er niet bij? Niet getreurd, want de vierdaagse vuurwerkshow in Tarragona duurt nog tot en met zaterdagavond.

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Pop up restaurant

Op Paseo de las Palmerasvanwaar de vuurwerkshow goed is te zien – is speciaal voor de gelegenheid een grootst pop up restaurant geopend. Foodtrucks verkopen de lekkerste hapjes en er kan worden gedanst op live muziek. Maar de leukste en beste plek om één of meerdere Vuurwerk Festival Tarragona te bekijken, is wat mij betreft op Platja del Miracle.

Vuurwerkshow in Tarragona

In de baai voor Platja del Miracle in Tarragona drijven namelijk de vuurwerk pontons….. op het strand zit je dus frontrow. Kom op tijd, in elk geval voor negen uur, want dan is het nog licht en vind je gemakkelijk een plekje. Kleedje mee en goed gevulde picknickmand. En dan om half elf, wanneer het donker is, showtime. Maak onder je kleed een kussentje van zand, ga liggen en wacht je tot je wordt meegezogen in een adembenemend en donderend kleurenspel

Bekijk hier de vlog van Concurs Internacional Focs Artificials de Tarragona

Budget Hotel Tips Tarragona

Zin om het vuurwerk festival Tarragona bij te wonen? Lees snel verder voor mijn persoonlijke tips voor goede budget hotels en bijzondere vakantie appartementen in en rondom Tarragona

Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Hotel Placa de la Font ligt aan het belangrijkste autoloze plein van Tarragona. De plek waar alles gebeurt en waar je na het feesten zo naar je hotelkamer kunt rollen. Klik op de foto voor meer info en boeken.


Hotel Tip Citytrip Tarragona | Hotel tip Tarragona | Budget Hotel Tarragona
Budget topper in prachtig pand aan de Rambla Nova. Winkels om de hoek, strand op loopafstand.

Vakantie appartement Tarragona met WOW factor

Vakantie appartement Tarragona | Slapen in Tarragona
Appartement met wow factor, zoals je ze zelden ziet in Tarragona. Volledig ingericht, drie slaapkamers, twee badkamers en hartje stad.
Hotel Priorat Hotels in Catalonie | Hoteltip Tarragona
Wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uurtje rijden van Tarragona ligt dit super-de-luxe wijnhotel in het hart van wijnstreek Priorat. De plek voor een romantisch (kerst) weekend voor twee.

Praktische informatie

WAT | Concurs Internacional de Focs Artificials – Vuurwerk Festival Tarragona
WANNEER | Van donderdag tot zondag, rond het eerste weekend van juli
TIJD | Start Vuurwerk festival Tarragona 22.30 uur
WAAR | Platja del Miracle Tarragona

Vanaf Balcon del Mediterraneo – aan het einde van de Rambla Nova – is het een kwartiertje lopen naar Playa del Miracle. Met de auto kan ook, maar de kans dat je snel een parkeerplek vindt, is klein.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.