Nadat ik op mijn Instagram account een paradijselijke foto postte van Pip en ik in het ijskoude, maar kraakheldere water van Vall del Riu Glorieta, kreeg ik meer dan een dozijn privé berichtjes. Waar? Waar bevindt zich die prachtige waterval? Dus bij deze, een blog over Vall del riu Glorieta, de waterval bij Alcover. Wat ons betreft sinds deze zomer met stip op één de mooiste waterval in het achterland van Tarragona.

Waterval Riu de Glorietta Alcover
Wauw Wauw, Wauw. Wat een SUPER vakantiehuis in Alcover.
Helemaal van staal, eco vriendelijk en smaakvol. Klik op de foto voor meer info en boeken.

Waterval Alcover | Vall del Riu Glorieta

Om een duik te kunnen nemen, in deze verborgen parel, moet je eerst zo’n 3.2 kilometer hiken. Stukje van niks zou je denken. Maar dat viel tegen. Want 32 graden. Maar ook over een ruig bergpad. Bovendien arriveerden – wij domme Nederlanders – natuurlijk weer op het heetst van de dag. Jawel, bepakt en bezakt met volle koelbox, kleden en grote handdoeken. Want picknicken bij een paradijselijk waterval. Hoe romantisch is dat?

Ontdek hier meer watervallen in Tarragona

verborgen parels

Paradijselijke waterval Alcover

Nou niet dus. Want deze adembenemend mooie waterval Alcover heeft geen groene oevers. En vlak is Vall del Riu Glorieta evenmin. Het laatste stuk is letterlijk klimmen en klauteren over enorme keien. Heel voorzichtig. Want de stenen zijn spekglad. Minstens 3 keer heb ik iemand op z’n snufferd zien gaan. Inclusief dochter Marvy (geschaafde kin) en hoe kan het ook anders: ik (pijnlijk handen, die mijn val braken). Maar mij hoor je niet klagen. Want hoe vaak ontdek je een paradijs op aarde? En dat op nog geen half uur rijden van ons huis in Cambrils. Mazzelaars, dat zijn we.

Rijdt vanuit Alcover naar Mas de Forès. Voor het klooster mag je gratis parkeren. Wat vaak niet lukt, omdat hier ook een restaurant is. Voor de betaalde parkeerplaats, rijd je nog een paar kilometer verder. Kosten 5 euro. Kom vroeg, of rond lunchtijd voor de meeste kans op een parkeerplek.

Praktische informatie

WAT | Vall del Riu Glorieta
WAAR | Waterval Alcover / Mas de Fores
TIP | Gympen aan, waterschoenen mee. En zo weinig mogelijk bagage.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.