God, die weglopers van ons hebben al heel wat geld gekost. En dan bedoel ik ZOVEEL als ‘een-volledig-verzorgde-gezinsvakantie-naar-een-***resort-aan-de-Spaanse-costa’ geld.

Honden ontsnapt | Weglopers

Eerst hadden we Moya en Cruz, die zich nergens door lieten weerhouden. Lijnen waren om te worden doorgeknaagd, hekken om overheen te klimmen, muren om vanaf te springen. Zelfs een elektronische halsband mocht niet baten. Ze moesten en zouden jagen. Met hun trieste dood tot gevolg.

De witte vlaggetjes gaven aan: tot hier en niet verder. Het werkte, de schokjes die ze kregen, enkele seconden na de waarschuwingspiep. Een maand of twee.

Weglopers | Honden 

Op de dag dat we hen begroeven, werd ons tuinhek met 1 meter verhoogd. Een prijzige koopovereenkomst, die we niet meer konden cancelen. Nou hadden we Dio nog, dus helemaal voor niets was het nieuwe hek niet. En toen kregen we – in de hoop dat het ons verdriet iets zou verzachten – buldozer Zev, een lieve, stoere, trouwe maar ook beresterke politiepup.

Deze tracker was wel handig geweest om onze honden op te sporen

Zev de Buldozer

Anders dan Moya en Cruz, gaan onze nieuwe honden liever onderdoor. Zev trekt met zijn bek (bijna) elk hek aan gort. Met maatje Dio als bijgraver, is ontsnappen voor hen een klusje van niets. Honderden loodzware keien sleepten we van de berg. Met rugpijn als gevolg. Vergeefse moeite. Bulldozer Zev duwt met zijn snuit de stenen net zo hard weer weg. Enkele gaten en evenveel angstige zoekmomenten verder, hebben we het helemaal gehad met onze weglopers. Grof geschut moet er komen en wel nu.

Ons ben nooit meer zûnig

Ruim twee weken is Lief in de weer, met hekken van gegalvaniseerd staal. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Uit kostenbesparing cirkelzaagt hij het hekwerk doormidden. Het ‘oude’ hek met een hoogte van twee meter staat er ten slotte ook nog achter.

 

Guantanamo Bay

Hoe ze het doen, geen idee, maar we vinden piepkleine gaten op 1 meter 20. Hoe een uit de kluiten gewassen herder daar doorheen past, is mij een raadsel. Dus nu legt Lief de laatste hand aan deel twee van Guantanamo Bay, onze eigen gebouwde peperdure honden gevangenis.

Honden gevangenis 

Om de gehalveerde hekken weer aan elkaar te lassen, werd een peperduur lasapparaat aangeschaft. Plus laskap. En oh ja, voor ik het vergeet, nog een keer de hoeveelheid hekken van gegalvaniseerd staal. Aanvullen enkele zakken cement, om de stenen op de grond voor het hek aan elkaar te metselen. Want je weet  maar nooit.

weglopers | Honden gevangenis
Hek, over hek, over gegalvaniseerd staal, ons ben nooit meer zûnig. Sorry voor deze honden gevangenis jongens, maar jullie zijn te belangrijk voor ons.

We zijn een week verder en onze weglopers zijn niet meer uit de gevangenis ontsnapt. Nu maar hopen dat we hier voorlopig blijven wonen.

6 comments

  1. Dank je wel Eva Maria, ja dat hoop ik ook. We zijn net thuis, na een ochtend Spaanse les en elke keer wanneer we onze berg oprijden voel ik een knoop in mijn maag.

  2. Hier ook een jager en je kan doen wat je wil ze vindt haar weg naar buiten wel… Elke keer aansterken en dan weer weken jagen… Ben er ook al een kwijt die ik nu 4 jaar lang niet dood of levend gevonden heb.
    Hoop dat jullie hekwerk ze nu wel tegen houdt!!!

  3. Duur… maar dan heb je ook wat!…. en geef jullie groot gelijk… ze zijn TE dierbaar… Hoop dat het allemaal (blijft) werken

  4. Inderdaad Jacqueline, ze hebben niets te klagen en we gaan ook nog met de boeven uit, maar er zweven hier zoveel geuren van rondlopend wild…..dat maakt dat ze steeds weer opnieuw proberen.

  5. Agossie, en ze hebben zo een kleine tuin ; )
    Yuur kon zich weer even uitleven met echte mannenzaken. Hopen dat jullie lieve hondjes nu veilig binnenblijven. X

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.