Mont Caro – het hoogste punt in natuurpark Els Ports – is zichtbaar vanaf ons dakterras. Ik ben verliefd op die bergentoppen. Al naar gelang het weer en de stand van de zon, kleuren de hellingen bijna elk uur van de dag anders. Afgelopen weekend zie ik iets dat ik nog niet eerder heb gezien op de pieken. Wat zeg ik in Spanje. Het is wit. Is dat nou ….. SNEEUW? Joehoe, meiden sjaal om, laarzen aan en gaan. Naar winterwonderland Els Ports.

Winter in Natuurpark Els Ports
Klik op de foto en ontdek een heel knusse boshut in het hart van natuurpark Els Ports. Een hostal waar je voor een prikkie kunt eten, drinken en slapen.

Winter in natuurpark Els Ports

Na al die winterwonderland plaatjes op Facebook, heb ik ook wel zin in een portie winterpret. Onderweg besluiten we naar La Barcina te rijden. Deze wandelroute is redelijk vlak, open en de laatste stop onder het hoogste punt Mont Caro. Vanuit hier moet het uitzicht op de besneeuwde berghellingen fantastisch zijn. Eenmaal in natuurpark Els Ports blijkt meer sneeuw te zijn gevallen dan vanuit het dal te zien is. Ruim 30 centimeter in één nacht. Logisch dat de weg is afgesloten.

Winterwonderland Els Ports

Bovendien zijn we niet de enigen die een ‘frisse neus’ willen halen. Bijna een half uur staan we muurvast. Een oude Seat voor ons is vastgelopen in de toch echt wel diepe sneeuw. Ook wij hebben geen sneeuwkettingen bij ons. Dus als de file met behulp van omstanders na enig trek- en duw werk is opgelost, zetten we onze Pajero langs de kant de weg. En doen wat iedereen doet, we wandelen verder door winterwonderland Els Ports.

Winter in Els Ports | Sneeuwpret

Marvy en Pip zijn door het dolle. Zo’n dik pak sneeuw hebben ze nog nooit gezien. Ik wel. Elf jaar geleden tijdens onze laatste wintersportvakantie in Oostenrijk. Wat een feestje om het wintersport gevoel in Spanje te ervaren. Toch jammer dat we tijdens de emigratie-verkoop onze slee hebben verkocht.

Logeren in natuurpark Els Ports. Boek via deze link een kamer bij Hostal Pous de la Neu

Praktische informatie

WAT | Sneeuwpret | Winter in Natuurpark Els Ports
WAAR | Rondom Hostel Restaurant Pous de la Neu waar het na een stevige winterwandeling goed toeven is met een lekker glaasje vino tinto voor de haard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.