Zomer in de winter, wilde paarden, kerstfeest in Nederland, serieuze kortsluiting, 10 kilo druiven en een bijna Oud & Nieuw ramp. Kijk je mee in Emigratie Fotodagboek December 2017.

Emigratie Fotodagboek December 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR. Kijk mee in mijn Emigratie Fotodagboek #18

1 december 2017

Na ruim een jaar keihard werken, is het tijd voor de volgende stap. Van een vriendin van een vriendin leer ik het een en ander over affiliatiemarketing en online geld verdienen. Aan de rechterkant van dit verhaal (tenminste, wanneer je deze blog op je laptop leest) kan je bijvoorbeeld via Bol.Com Spaanse reisboeken en andere reis-gerelateerde producten bestellen. Of op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets of een fijn vakantiehuis in de provincie Tarragona.

7 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in Spanje

In ons huis hangt een lijn met kaarten, brieven en tekeningen. Tijdens het verruilen van de dagelijkse decoratie voor kerstknutsels lees ik opnieuw de 12 kaarten (voor elke maand 1) die vriendin Grace als afscheidscadeau gaf op ons emigratiefeest. Ook al voelen we ons in de provincie Tarragona steeds meer thuis, bij het herlezen van zoveel lieve woorden, pink ik opnieuw een paar traantjes weg.

Emigratie Fotodagboek December 2017 | 8 december

Voor het goede doel maakten we met vrienden, kinderen en honden een prachtige hike naar een bijzondere megagrot in natuurpark Els Ports.

9 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeLunch bij vrienden. Nog een kwartier en dan zitten we aan de homemade winterpaella met wilde eend en artisjok.

10 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeReuze gezellig de 3-daagse kerstmarkt in het oude centrum van Tortosa.

11 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeAtletiek tijdens de gymles. Weer eens wat anders en superleuk volgens Pip.

12 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeCarlos, een goede vriend en de vader van Marvys vriendin, temt de paarden van een rijke Catalaanse boer. Hij zou het zo leuk vinden om eens wat mooie foto’s van zichzelf en ‘zijn’ lievelingen te hebben.

13 december 2017

Ja hoor, ik heb er een gescoord, een heuse kakker Caganer voor in onze kerststal.

14 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeVorige winter stond de mobile ijsbaan in Tortosa maar twee weken op het plein voor het gemeentehuis, dit jaar heel de maand december plus de eerste week van januari. En natuurlijk hebben de meiden daar flink gebruik van gemaakt.

15 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeBij gebrek aan een geasfalteerde weg voor de deur, gebruiken de kinderen onze uit de kluiten gewassen veranda zo nu en dan als fiets-, step-, skate(board)pad.

17 december 2017

We doen voorkomen alsof we speciaal voor de kinderen naar het coolste pretpark van Spanje gaan, maar inmiddels vinden Lief en ik die vette achtbanen stiekem toch ook wel héél erg leuk.

18 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeMet een handtekening onder haar eigen fantastisch goede rapport begint voor Pip de kerstvakantie. Supergoed gedaan cariño, we zijn apetrots op jou.

21 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeJiehoe, Kerstmis vieren we in Nederland. De meisjes zijn onder de indruk, zo grijs….dat hebben ze lang niet gezien.

23 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeVakantie Nederland is BeemsterKerstBorrel = Fiesta met een hoofdletter.

25 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 dec. 2017 Overleven in SpanjeMet stip op één, het allerleukste kerstcadeautje dat ik dit jaar kreeg. Gracias nicht Maxime….deze foto staat voortaan naast de Caganer en in de buurt van onze Caga Tio.

28 december 2017

Adios Holanda!Emigratie Fotodagboek #18 Bon Dia Tarragona Fotodagboek #18Bon Dia Catalunya!

30 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 Bon Dia Tarragona Fotodagboek #18Tijdens het aansluiten van de feestverlichting ontstaat kortsluiting. En niet zo’n klein beetje ook. Na ruim 2 uur zoeken met een zaklantaarn vinden Lief en Buurman in het voorhuis de plek waar het een en ander is doorgebrand. Het duurt en duurt, maar tegen middernacht hebben we eindelijk weer licht en geluid. Jiehoe, dat wordt morgen gelukkig geen silent candlelight party met lauwe cava.

31 december 2017

Emigratie Fotodagboek #18 Bon Dia Tarragona Fotodagboek #18Happy New Year – Feliç Any Nou – Gelukkig Nieuwjaar – Feliz Año Nuevo

Hoe was DECEMBER voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn Emigratie Fotodagboek #18. Tot in een volgend Bon Dia Tarragona Fotodagboek!

Meer lezen? Ga hier naar de verzamelpagina OverLEVEN in Spanje emigratie fotodagboek

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

2 comments

  1. Ha Caro, bedankt voor je compliment. Ik maak foto’s met Nikon D7000 en mijn Samsung S7 🙂 Voor de nabewerking gebruik ik soms de app Afterlight. groetjes Petra

  2. woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

    groetjes

    Caro

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.