Tijdens een tochtje met ‘the beast’ – zoals mijn lief onze ‘nieuwe’ oude – 4-wheel drive heeft gedoopt – ontdekken we Parc Eòlic de Tortosa. Geen verborgen parel, ik zie het windmolenpark op de toppen van Coll de l’Alba dagelijks als ik van en naar Tortosa rijd. Noodzakelijk kwaad, horizonvervuiling, vond ik. Maar nu ik het windturbinepark van bovenaf bekijk, vind ik de lange witte palen uitstekend in het ruige landschap passen. Wat vind jij? windmolenpark-parc-eolic-9

windmolenpark-parc-eolic-4

parc eolic Tortosa

parc eolic Tortosa

windmolenpark-parc-eolic-3

windmolenpark-parc-eolic-10Hier kan ik met gemak een uurtje blijven zitten. windmolenpark-parc-eolic-14Zie je dat witte stipje op die enorme zandbank? De vuurtoren op Punta del Fangar staat hoog op mijn ‘To do’ verlanglijstje. Op Instagram heb ik geweldige foto’s gezien van deze uitgestrekte zandbank. Keep you posted!parc eolic tortosaDag Parc Eolic, tot snel! Kan niet wachten om je te zien, tijdens de zonsondergang.

Ermita Mig Cami

Parc Eòlic is de plek voor een (romantische) picknick met uitzicht, maar heb je geen goedgevulde mand in de achterbak, stop dan op de weg terug naar Tortosa bij Ermita Mig Cami. Naast dit superschattige kerkje, zit een klein familierestaurant waar ze fantastische ‘GT on the rocks’ serveren en tapas om je vingers bij af te likken.

Cijfers enzo

  • Parc Eolic de Tortosa is het eerste commerciële windpark in Catalonië en sinds 1995 in gebruik.
  • In Parc Eolic de Tortosa staan 27 windturbines.
  • De totale capaciteit in Parc Eolic de Tortosa bedraagt 4,05 megawatt.
  • Jaarlijks produceert Parc Eolic de Tortosa 8,3 gigawatt uur.
  • Catalonië telt 45 windmolenparken (cijfers 2014)

Praktische informatie

WAT: Parc Eolic de Tortosa
WAAR: Coll de ‘Alba, Baix Ebre
TOEGANG: gratis

parc eolic tortosa

Powered by Wikiloc

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!