In April voelen we ons alle VIER steeds meer thuis in Catalonië, zijn we diep onder de indruk van Semana Santa, word ik (BDT) door de afdeling Toerisme van de gemeente Tortosa uitgenodigd mijn allereerste perstripje en doen de meisjes een lugubere ontdekking in de supermarkt. Kijk je mee in BDT Fotodagboek #10 ?

BDT Fotodagboek #10

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekHandig die tafeltennislessen op school. Drie maanden spelen ze pas en dan al je eerste Catalaanse medaille te pakken.

2 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekNa tien maanden in Catalonië willen de meisjes niets liever dan gewoon weer eens met vrienden – en vooral niet met papa en mama – door de buurt fietsen. Ongevaarlijk, want langs het huis van onze vrienden loopt de geasfalteerde spoorlijn Via Verde.

3 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Begin april en dan om zeven uur ‘s avonds in je halfnakie huiswerk maken op het terras.

4 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekIk sta borden te spoelen en zie vanuit de keuken, achter de palmbomen een vreemd soort gloed verschijnen. Inmiddels weet ik wat dat betekent: camera pakken en rennen voor alweer een spectaculaire zonsondergang boven Mont Caro in Parc Natural dels Ports.

5 april 2017

BDT Fotodagboek april2017De dag dat we hoorden dat Moya en Cruz zijn doodgereden, stond een aannemer op de stoep om het hek rond onze tuin te verhogen. Hij vertrok onverrichter zake. Nu laten we de opdracht alsnog uitvoeren. Want nooit, nooit meer willen wij op zo’n heftige manier onze hondjes verliezen.

6 april 2017

Lo Sirgador Tortosa BDT reistipOp uitnodiging van Tortosa Turisme vaar ik een ochtend mee op Lo Sirgador. En dat is me toch een leuk en lekker uitje.

7 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekEen dag voor het begin van de paasvakantie gaat Pips klas op excursie naar Gandesa, de wijnhoofdstad van de Terra Alta.Fotodagboek April2017 7…..bakt Marvy in de klas haar eerste Mona de Pascua (versierd paasbrood)
BDT Fotodagboek april2017….en toosten we ‘s avonds op een heerlijke PAASweek,

8 april 2017

De vakantie begint goed met een vrienden-kampeer-weekend bij Casa Valerosa in El Perello Voordat we lekker lang gaan tafelen, struinen de kinderen over de camping, poken de papa’s de BBQ flink op en doen de mama’s nog een rondje met de hondjes en een glaasje wijn. #lifeisgood

9 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Zondag wandeldag. We vertrekken vanaf de camping richting natuurgebied Tossal de Montagut en lopen een deel van trail GR 192 .Op sommige stukken best een pittige klim, maar de kinderen klagen niet. Ze hebben elkaar. De oudste (Maria) is 16, de jongste (Pippa) is 9. 3 jongens, 3 meiden. 4 komen uit Holland en 2 zijn geboren in Catalonië. Anders dan in Nederland vaak het geval is, zijn leeftijd en afkomst niet belangrijk. Als het goed voelt, voelt het goed. Ze zijn pas 3 maanden vrienden, maar het lijkt wel 3 jaar.

10 april 2017

BDT reistip Palmzondag Paasprocessie TortosaSemana Santa in Tortosa trapt af met een 2 uur durende Processo del Passio en ja ik ben diep onder de indruk.

11 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Slenteren, shoppen, zwemmen, zonnen en lekker de toerist uithangen in Peñíscola.

12 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Vakantie is ook de tijd van lekker aanklooien. Urenlang zijn Marvy en Pippa met buurmeisje Eulalia en haar broer Nacho druk in de weer met het hakken van gras en het verzamelen van oude palmtakken en bladeren voor de aankleding van hun cabana verde.

13 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekOperatie schoon zwembad. 300.000 liter verder kunnen we halverwege de middag eindelijk beginnen met schrobben.

14 april 2017

BDT Fotodagboek april2017In de nacht dat Jezus werd verraden start in Tortosa Processo del Silenci . Anders dan de naam doet vermoeden, is dit geen stille optocht. Wanneer ik aan bizarre processie terugdenk, krijg ik nog de rillingen. Download hier het filmpje dat ik maakte.

15 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekMet de ouders en oom en tante van Pippa’s vriendin Ari, rijden we aan het einde van de middag naar sprookjesdorp Miravet, voor een wandeling naar het gelijknamige kasteel.

16 april 2017

Fotodagboek april2017In de vakantie neemt coach basketbalcoach en trainer Killian zijn meiden mee naar El bebé Jefazo (Boss Baby)

17 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Naast alle nieuwe Catalaanse tradities, houden we natuurlijk ook typisch Nederlandse tradities in stand. #pasen #eitjeszoeken

BDT Fotodagboek april2017Ik zie, ik zie wat zij niet zien….Fotodagboek april2017We sluiten de Paasvakantie af in de tuin bij Catalaanse vrienden van vrienden, die los gaan op een verrukkelijke pot Arroz Brut de Mallorca.

18 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Limo uit eigen boom! Cheers.

19 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Pippa is door haar nieuwe vriendin Paula verwend met een sleutelhanger, die ze tijdens de vakantie kocht in haar vadersgeboortedorp Valderrobres. Daar moet natuurlijk een cadeautje voor terug.

20 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Shit, sta ik weer, met een kapotte auto. Voor school deze keer, op een plek waar ik eigenlijk niet mag parkeren. Deze keer is het gelukkig GEEN eigen schuld, dikke bult. en ik schiet ook niet in de stress. Ik ken tegenwoordig namelijk heel veel lieve en behulpzame Catalanen. Zoals Walter, de vader van Pips vriendin Ari, die ontdekt dat een slangetje van de accu is geschoten.

21 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Pip is helemaal happy met haar nieuwe BFF’s. We noemen Ari en Paula voor de grap de Catalaanse Fre en Faye.

22 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Jo en Ka, onze oude Beemsterbuurtjes – en dochter Noa, maken voor hun citytrip naar Nice speciaal en tussenstop in Catalunya. Gewoon omdat het kan.

23 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Met Jo, Ka en No rijden we op Sant Jordi (de Catalaanse Valentijnsdag) naar Montblanc voor een middagje Middeleeuwen.Fotodagboek april2017

24 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Na een cortadootje in Mercat de Tortosa rijdenwe naar Ampolla, voor ‘afscheids’ wandeling  langs de kust en enkele van de mooiste baaitjes uit de omgeving. (Lees hier meer over GR92).

25 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Vriendin Astrid (in het midden) verloor niet’één, maar twee vriendinnen aan Spanje. Deze week logeert ze bij Ingeborg, die onlangs verhuisde naar   La Nucia, op 330 kilometer rijden van ons huis. Ach in Spanje kijk je niet op een kilometertje meer of minder.

26 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Mijn vader en zijn vrouwen wonen in dezelfde regio. Voor ik aan mijn terugreis begin, wip ik even langs en word ik getrakteerd op verse asperges.

27 april 2017

BDT Fotodagboek april2017ORANJE zijn de sinaasappels en aan de bomen achter ons terras. Van ORANJE word ik vrolijk. Vandaag kleurt Nederland ORANJE. Gefeliciteerd Koning Willem Alexander van ORANJE-Nassau. Ter ere van uw verjaardag trakteert BDT op ORANGE travelpics uit de provincie Tarragona.

28 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Hij stond al lang boven aan mijn to-do verlanglijstje: de wijnkathedraal in El Pinell de Brai. Drie woorden: GAAT DAT ZIEN.

29 april 2017

BDT Fotodagboek april2017De meisjes krijgen bij de lunch op school regelmatig Rap op hun bord.  Ze vonden deze vis al niet lekker, maar nu ze de enorme glibberige ZEEDUIVEL met z’n breedbek vol tanden hebben zien liggen bij de visafdeling van de Mercadona zijn ze helemaal klaar.

30 april 2017
Fotodagboek 30 april2017

ExpoEbre is een soort van vierdaagse huishoudbeurs in Pavello Firal Remoulins (Tortosa), maar dan mét kermis in het park er omheen.

 

Hoe was APRIL voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.