In April voelen we ons alle VIER steeds meer thuis in Catalonië, zijn we diep onder de indruk van Semana Santa, word ik (BDT) door de afdeling Toerisme van de gemeente Tortosa uitgenodigd mijn allereerste perstripje en doen de meisjes een lugubere ontdekking in de supermarkt. Kijk je mee in ons Emigratie Fotodagboek April 2017.

Emigratie Fotodagboek April 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekHandig die tafeltennislessen op school. Drie maanden spelen ze pas en dan al je eerste Catalaanse medaille te pakken.

2 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekNa tien maanden in Catalonië willen de meisjes niets liever dan gewoon weer eens met vrienden – en vooral niet met papa en mama – door de buurt fietsen. Ongevaarlijk, want langs het huis van onze vrienden loopt de geasfalteerde spoorlijn Via Verde.

Emigratie Fotodagboek april 2017 | 4 april

Over LEVEN in Spanje fotodagboekIk sta borden te spoelen en zie vanuit de keuken, achter de palmbomen een vreemd soort gloed verschijnen. Inmiddels weet ik wat dat betekent: camera pakken en rennen voor alweer een spectaculaire zonsondergang boven Mont Caro in Parc Natural dels Ports.

5 april 2017

BDT Fotodagboek april2017De dag dat we hoorden dat Moya en Cruz zijn doodgereden, stond een aannemer op de stoep om het hek rond onze tuin te verhogen. Hij vertrok onverrichter zake. Nu laten we de opdracht alsnog uitvoeren. Want nooit, nooit meer willen wij op zo’n heftige manier onze hondjes verliezen.

6 april 2017

Lo Sirgador Tortosa BDT reistipOp uitnodiging van Tortosa Turisme vaar ik een ochtend mee op Lo Sirgador. En dat is me toch een leuk en lekker uitje.

8 april 2017

De vakantie begint goed met een vrienden-kampeer-weekend bij Casa Valerosa in El Perello Voordat we lekker lang gaan tafelen, struinen de kinderen over de camping, poken de papa’s de BBQ flink op en doen de mama’s nog een rondje met de hondjes en een glaasje wijn. #lifeisgood

Emigratie Fotodagboek #10 | 9 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Zondag wandeldag. We vertrekken vanaf de camping richting natuurgebied Tossal de Montagut en lopen een deel van trail GR 192 .Op sommige stukken best een pittige klim, maar de kinderen klagen niet. Ze hebben elkaar. De oudste (Maria) is 16, de jongste (Pippa) is 9. 3 jongens, 3 meiden. 4 komen uit Holland en 2 zijn geboren in Catalonië. Anders dan in Nederland vaak het geval is, zijn leeftijd en afkomst niet belangrijk. Als het goed voelt, voelt het goed. Ze zijn pas 3 maanden vrienden, maar het lijkt wel 3 jaar.

10 april 2017

Paasoptocht in Tortosa

Semana Santa in Tortosa trapt af met een 2 uur durende Processo del Passio en ja ik ben diep onder de indruk.

11 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Slenteren, shoppen, zwemmen, zonnen en lekker de toerist uithangen in Peñíscola.

12 april 2017

Vakantie is ook de tijd van lekker aanklooien. Urenlang zijn Marvy en Pippa met buurmeisje Eulalia en haar broer Nacho druk in de weer met het hakken van gras en het verzamelen van oude palmtakken en bladeren voor de aankleding van hun cabana verde.

13 april 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboekOperatie schoon zwembad. 300.000 liter verder kunnen we halverwege de middag eindelijk beginnen met schrobben.

14 april 2017

BDT Fotodagboek april2017In de nacht dat Jezus werd verraden start in Tortosa Processo del Silenci . Anders dan de naam doet vermoeden, is dit geen stille optocht. Wanneer ik aan bizarre processie terugdenk, krijg ik nog de rillingen.

19 april 2017

BDT Fotodagboek april2017Pippa is door haar nieuwe vriendin Paula verwend met een sleutelhanger, die ze tijdens de vakantie kocht in haar vadersgeboortedorp Valderrobres. Daar moet natuurlijk een cadeautje voor terug.

27 april 2017

 

Sinaasappels uit eigen tuin | Oranje reisfoto's
ORANJE zijn de sinaasappels en aan de bomen achter ons terras. Van ORANJE word ik vrolijk. Vandaag kleurt Nederland ORANJE. Gefeliciteerd Koning Willem Alexander van ORANJE-Nassau. Ter ere van uw verjaardag trakteert BDT op ORANGE travelpics uit de provincie Tarragona.

28 april 2017

Catedral del Vi | Wijnkathedraal El Pinell de Brai
Hij stond al lang boven aan mijn to-do verlanglijstje: de wijnkathedraal in El Pinell de Brai. Drie woorden: GAAT DAT ZIEN.

30 april 2017
Fotodagboek 30 april2017

ExpoEbre is een soort van vierdaagse huishoudbeurs in Pavello Firal Remoulins (Tortosa), maar dan mét kermis in het park er omheen.

Hoe was APRIL voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.