Mei is een feestje.  Heel veel bezoek uit Nederland, snoepreisjes voor mij én de meisjes, ik word door radioprogramma Post Voor Holland van RTV Holland benaderd voor een interview over ons Catalaanse leven en Yuri ziet Max van heel dichtbij crashen. Kijk je mee in Emigratie Fotodagboek Mei 2017.

Emigratie Fotodagboek Mei 2017 

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie fotodagboek mei 2017 | 1 mei 2017

Gladiolen, Lelies en Amaryllissen zijn mijn lievelings, maar helaas zijn grote snijbloemen in Catalonië schaars en extreem duur. De afgelopen maanden moest ik het dus doen zonder een verse bos op tafel. Maar nu is het lente. Tussen de sinaasappelbomen groeit en bloeit van alles.  Helemaal in mijn nopjes met mijn veldboeket.

4 mei 2017

Vandaag ga ik weer op pad met de gemeente Tortosa. Hoofd van de afdeling toerisme Vicent Ruiz Prades is een wandelend geschiedenisboek en vertelt vol passie over de geschiedenis van Castell de la Suda en CATEDRAL TORTOSA.

Na school rijden de meisjes en ik naar Sant Carles de la Rapita, waar we de laatste inkopen doen voor kamp. Ons plan is om na het shoppen met een pizzaatje te picknicken op het strand, maar plotseling slaat het weer om. Dan maar even uitwaaien en met een doos op schoot in de auto.

5 mei 2017

Spiegelbeeld, houd je me nou voor de gek?

6 mei 2017

Onze vaste stek op zaterdagmiddag – Bar Esther – heeft een upgrade gekregen en heet nu CAFETARIA ESTHER. Met andere woorden: Esthers bar is uitgebouwd en ze verkoopt nu nog meer verrukkelijke homemade tapas.

7 mei 2017

Het mooie van een andere woonomgeving, is dat je steeds nieuwe hotspots ontdekt. Een bar waar zomers – in het weekend en op feestdagen – een deejay plaatjes draait én waar je aan een cocktail kunt nippen met uitzicht op zee…. die hadden we nog niet gevonden. SANT JORDI BEACHCLUB IN AMPOLLA, je hebt er een nieuwe vaste klant bij.

Emigratie fotodagboek #11 | 8 mei

BDT Fotodagboek #11
It wasn’t me #zevdesloper #kussennummer7

9 mei 2017

Fietsen in Barcelona
Word ik altijd zo blij van, fietsen door Barcelona.

Emigratie Fotodagboek Mei 2017 | 10 mei

circusfestival Reus | Fira Trapezi Reus
FIRA TRAPEZI IN REUS is het grootste open air circusfestival in de wereld, met de mooie binnenstad als decor.

15 mei 2017

BDT Fotodagboek #11‘Mam, ik moet vandaag fuet en olijven mee naar school.’ Zie hier het resultaat van een heuse tapaswedstrijd. Elk groepje heeft een foto gemaakt, die is geüpload op de FB-pagina van school. Welke tapas krijgt de meeste stemmen?

18 mei 2017

BDT Fotodagboek #11De winnaars van de tapaswedstrijd…

20 mei 2017

Aangenaam verrast. FESTA DEL MERCAT IN AMPOSTA is meer dan een marktfeestje. Tijdens dit festa major staat de stad vier dagen lang in het teken van parades, concerten, spelletjes, rondleidingen, workshops, tentoonstellingen, theater, muziek en dans. Met als grote inspiratiebron de komst van elektriciteit en het begin van de twintigste eeuw.

21 mei 2017

BDT Fotodagboek #11We zijn uitgenodigd voor de lunch in de tuin bij nieuwe vrienden Angel en Devora. Lekker en leerzaam, want natuurlijk heb ik stap voor stap vastgelegd hoe je de perfecte paella mixta klaargemaakt!

24 mei 2017

BDT Fotodagboek #11In oktober 2015 gingen we voor het eerst samen op reis, mijn Beemster-vriendinnen en ik.  Bij een strandtentje op Ibiza vertelde ik over onze emigratieplannen. Dikke tranen natuurlijk. Nu zijn we weer samen in Spanje. Voor een roadtrip door de provincie Valencia deze keer. Maar niet voor ze een dag en een nacht hebben ervaren hoe wij hier wonen.

Emigratie fotodagboek 25 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Op de plaatjes zag het er zo mooi uit, het appartement in Cullera, dat we huurden via AirBNB. Over Villa Infiniti-pool en het uitzicht valt inderdaad weinig te klagen. Alleen jammer dat het appartement is gesitueerd in een vervallen gebouw in een zo goed als  verlaten spookwijk.
Vergane glorie in het kwadraat. Mag de pret niet drukken overigens…

26 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Hola Valencia, daar ben ik weer. Wat een fijne stad ben je toch.

27 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Het grootste wedland en rijstgebied in Spanje ligt in Comunidad Valenciana. Albufera is meer op toerisme ingesteld dan de Ebro Delta in ‘onze’ achtertuin en zeker een dagtipje waard.

28 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Op de weg terug maken we een tussenstop in Peñiscola. Deze toeristische Spaanse trekpleister ligt op een kwartje rijden van de Catalaanse grens en heeft een historisch stadscentrum a la Ibiza stad.

Emigratie fotodagboek #1 | 29 mei 2017

BDT Fotodagboek #11De vleugels van de Sint Jansvlinder zijn prachtig, maar ze waarschuwen tegelijkertijd: ‘Pas op, ik ben giftig.’

Emigratie Fotodagboek 30 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Hoe Nederlands kan je zijn: op het heetst van de dag met maar een halve liter water gaan hiken. Het is dat we onze dorstkunnen lessen bij Font del Bosc Negre in El Toscar, anders waren we vast bezweken 😉

Emigratie Fotodagboek mei 2017 | 31 mei

BDT Fotodagboek #11Goed eten met uitzicht op zee? Een van mijn favoriete xirinquito’s is Bar Pepe op Cap Roig. En dan na de maaltijd een mooie wandeling maken over de GR92 richting platja Santa Llucia.

Hoe was MEI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.