Mei is een feestje.  Heel veel bezoek uit Nederland, snoepreisjes voor mij én de meisjes, ik word door radioprogramma Post Voor Holland van RTV Holland benaderd voor een interview over ons Catalaanse leven en Yuri ziet Max van heel dichtbij crashen. Kijk je mee in BDT Fotodagboek #11 ?

BDT Fotodagboek #11

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Pottenbakkersdorp La Galera is dit weekend the place to be voor iedereen die – net als ik – van aardewerk schalen, kannen en kruiken houdt. Houdt  BDT Lentetips voor informatie over de volgende editie van Fira de la Terissa de la Galera.

2 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Gladiolen, Lelies en Amaryllissen zijn mijn lievelings, maar helaas zijn grote snijbloemen in Catalonië schaars en extreem duur. De afgelopen maanden moest ik het dus doen zonder een verse bos op tafel. Maar nu is het lente. Tussen de sinaasappelbomen groeit en bloeit van alles.  Helemaal in mijn nopjes met mijn veldboeket.

3 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017
Nou, ja, natuurlijk wil ik dat. Als ik ook over BonDiaTarragona mag praten. Het telefonisch interview is inmiddels achter de rug. Geen lullige vijf minuten, maar een heel uur vol gekletst. Over emigreren, integreren, accepteren en en uitproberen. Benieuwd naar mijn geratel? De fragmenten zijn te beluisteren via IN DE MEDIA.

4 mei 2017

Castell de la Suda Tortosa BDT reistipVandaag ga ik weer op pad met de gemeente Tortosa. Hoofd van de afdeling toerisme Vicent Ruiz Prades is een wandelend geschiedenisboek en vertelt vol passie over de geschiedenis van Castell de la Suda en CATEDRAL TORTOSA. BDT Fotodagboek mei2017Na school rijden de meisjes en ik naar Sant Carles de la Rapita, waar we de laatste inkopen doen voor kamp. Ons plan is om na het shoppen met een pizzaatje te picknicken op het strand, maar plotseling slaat het weer om. Dan maar even uitwaaien en met een doos op schoot in de auto.

5 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Spiegelbeeld, houd je me nou voor de gek?

6 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Onze vaste stek op zaterdagmiddag – Bar Esther – heeft een upgrade gekregen en heet nu CAFETARIA ESTHER. Met andere woorden: Esthers bar is uitgebouwd en ze verkoopt nu nog meer verrukkelijke homemade tapas.

7 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Het mooie van een andere woonomgeving, is dat je steeds nieuwe hotspots ontdekt. Een bar waar zomers – in het weekend en op feestdagen – een deejay plaatjes draait én waar je aan een cocktail kunt nippen met uitzicht op zee…. die hadden we nog niet gevonden. SANT JORDI BEACHCLUB IN AMPOLLA, je hebt er een nieuwe vaste klant bij.

8 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Pappa een flink stuk rib, mama zwartgeblakerde artichokken en de meisjes…. #marshmellowtime

9 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Wij gaan tegenwoordig niet meer voor een onsje of drie #integreren 8,5 kilo #schoonaandehaak.

10 mei 2017

Drie dagen op schoolkamp in het Prades gebergte achter Tarragona. Dat doen ze toch maar even. Adios lieve, stoere meisjes van ons. Geniet met volle teugen. De meisjes van primaria 4.Als de kittens van huis zijn….fietsen mama en papa door Barcelona.

11 mei 2017

BDT Fotodagboek mei2017Ondertussen in de slaapzaal op het vakantiekamp in Prades ….

12 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Heppiedepeppie op de beach met BBF Ilse.

13 mei 2017

BDT Fotodagboek #11FIRA TRAPEZI IN REUS is het grootste open air circusfestival in de wereld, met de mooie binnenstad als decor.

14 mei 2017

Aan de supporters zal het niet liggen. Helaas voor de mannen, crasht Max in de eerste ronde.BDT Fotodagboek #11Uren heeft vriend Ben Youtubefilmpjes gekeken, speurend naar de beste tribuneplekken. Volgend jaar naar de Formule 1 in Barcelona? En wil je dit uitzicht, kies dan voor tribune L – de ‘Alonso’ tribune. Van dichtbij bekijken hoe MAX CRASHED?DOWNLOAD HIER DE VIDEO.

15 mei 2017

BDT Fotodagboek #11‘Mam, ik moet vandaag fuet en olijven mee naar school.’ Zie hier het resultaat van een heuse tapaswedstrijd. Elk groepje heeft een foto gemaakt, die is geüpload op de FB-pagina van school. Welke tapas krijgt de meeste stemmen?BDT Fotodagboek #11Pips’ groepje pakt culinair gezien flink uit….
Creatief met fruit. Superschattig die peer-kers-muizen van Marvy.

16 mei 2017

BDT Fotodagboek #11276 stemmen kreeg de foto van Pips groepje. De nummer 2 máár 27. Geen idee wie de likes zo heeft opgeschroefd, maar Pip is blij. Ze wint een setje pollepels en mag van de weekonder schooltijd een ijsje eten bij de plaatselijke ijssalon. Hoe ‘koel’ is dat!

17 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Secreto, secreto, secreto, vriend Marco krijgt er geen genoeg van. Avond na avond stookt Yuri het vuur hoog op voor een lekker portie gebraden varkensnek.

18 mei 2017

BDT Fotodagboek #11De winnaars van de tapaswedstrijd…

19 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Via Pont Roig in Tortosa loop of fiets je zo de natuur in…. #viaverde #morningwalk #zev

20 mei 2017

 

BDT Fotodagboek #11Aangenaam verrast. FESTA DEL MERCAT IN AMPOSTA is meer dan een marktfeestje. Tijdens dit festa major staat de stad vier dagen lang in het teken van parades, concerten, spelletjes, rondleidingen, workshops, tentoonstellingen, theater, muziek en dans. Met als grote inspiratiebron de komst van elektriciteit en het begin van de twintigste eeuw.

21 mei 2017

BDT Fotodagboek #11We zijn uitgenodigd voor de lunch in de tuin bij nieuwe vrienden Angel en Devora. Lekker en leerzaam, want natuurlijk heb ik stap voor stap vastgelegd hoe je de perfecte paella mixta bereid. BDT Fotodagboek #11Kijk ze stralen. Homemade snoeptaart toe!

22 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Een sprookjesachtig einde van de dag. #kleingeluk #sunset #bonanit

23 mei 2017

BDT Fotodagboek #11It wasn’t me #zevdesloper #kussennummer7

24 mei 2017

BDT Fotodagboek #11In oktober 2015 gingen we voor het eerst samen op reis, mijn Beemster-vriendinnen en ik.  Bij een strandtentje op Ibiza vertelde ik over onze emigratieplannen. Dikke tranen natuurlijk. Nu zijn we weer samen in Spanje. Voor een roadtrip door de provincie Valencia deze keer. Maar niet voor ze een dag en een nacht hebben ervaren hoe wij hier wonen.

25 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Op de plaatjes zag het er zo mooi uit, het appartement in Cullera, dat we huurden via AirBNB. Over Villa Infiniti-pool en het uitzicht valt inderdaad weinig te klagen. Alleen jammer dat het appartement is gesitueerd in een vervallen gebouw in een zo goed als  verlaten spookwijk.
Vergane glorie in het kwadraat. Mag de pret niet drukken overigens…

26 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Hola Valencia, daar ben ik weer. Wat een fijne stad ben je toch.

27 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Het grootste wedland en rijstgebied in Spanje ligt in Comunidad Valenciana. Albufera is meer op toerisme ingesteld dan de Ebro Delta in ‘onze’ achtertuin en zeker een dagtipje waard.

28 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Op de weg terug maken we een tussenstop in Peñiscola. Deze toeristische Spaanse trekpleister ligt op een kwartje rijden van de Catalaanse grens en heeft een historisch stadscentrum a la Ibiza stad.

29 mei 2017

BDT Fotodagboek #11De vleugels van de Sint Jansvlinder zijn prachtig, maar ze waarschuwen tegelijkertijd: ‘Pas op, ik ben giftig.’

30 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Hoe Nederlands kan je zijn: op het heetst van de dag met maar een halve liter water gaan hiken. Het is dat we onze dorstkunnen lessen bij Font del Bosc Negre in El Toscar, anders waren we vast en zeker bezweken 😉

31 mei 2017

BDT Fotodagboek #11Goed eten met uitzicht op zee? Een van mijn favoriete xirinquito’s is Bar Pepe op Cap Roig. En dan na de maaltijd een mooie wandeling maken over de GR92 richting platja Santa Llucia.

Hoe was MEI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.