In Maart brengt Marvy een nacht zonder ouders door in Barcelona, gaat Dio onder het mes, zit Pip bijna dagelijks bij het graf van haar grote vrienden en krijgen we sneller dan verwacht gezinsuitbreiding. Kijk je mee in BDT Fotodagboek #9 ?

BDT Fotodagboek #9

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Vandaag beginnen de – gelovige – kinderen van Collegi Teresia de dag met een askruisje op hun voorhoofd. Vond Pip wel grappig. Minder leuk vindt ze dat de schoolkantine vanaf vandaag tot aan de paasvakantie – ‘Dat zijn 40 hele dagen mam!’ – vis op het menu heeft staan. #aswoensdag

2 maart 2017

Fotodagboek 14 maart 2017Dio had maar één testikel toen hij mij vond. De ander zat verstopt in zijn buik. De kans dat een niet ingedaalde bal binnen enkele jaren uitgroeit tot een kwaadaardig gezwel is groot. Volgens de dierenarts voor Spanjaarden vaak reden om een hond de straat op te ‘schoppen’. Wij betaalden met liefde de operatie. En zijn blij dat de ingreep achter de rug is. Al denkt Dio – die nu twee weken als lampenkap door het leven moet – daar vast anders over.

3 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017En dat je dan gewoon twee dagen met je klas naar Barcelona gaat voor een ‘Gaudi Tour’. Toch jammer dat ze de term ‘hulpouder’ in Spanje niet kennen.

4 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Lief, mooi, klein, hondje, wat zijn we gelukkig met jou. Met heel veel dank en liefs aan onze Catalaanse vrienden Marion en Eduard, die deze stoere politiepup uit Andorra voor ons hebben geregeld. Moya en Cruz vergeten we nooit, maar deze kleine jongen brengt de liefde, positiviteit en de energie die we op dit moment heel hard nodig hebben. We noemen hem Zev, Wolf in het Hebreeuws.

5 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Op Camping Casa Valerosa maakt Zev kennis met Wolf & Choo, die onze Nederlandse vrienden Els en Bas enkele maanden geleden adopteerden via  Protectora Arca.  Later op de middag schiet Pip haar frustratie over Moya en Cruz eruit. #datLUCHTop

6 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTRegelmatig loopt Pip even naar het graf van Moya en Cruz. Om te huilen, te kletsen of gewoon even lekker te computeren.

7 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Na de zomer zijn we de trotse ouders van een brugpieper. Anders dan in Nederland gaan alle scholieren  na de primaria over naar de secundaria.  Geen gewik en geweeg over niveau’s, de ESO (vier jaar) is voor iedereen hetzelfde. Geen geshop naar de juiste school. Voor de ESO hoeft Marvy alleen maar twee extra trappen op.

8 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Men neme een flinke tak, ORANJE snoer uit Nederland – gracias Ben voor het meebrengen – en een paar seventieslampjes en eindelijk kunnen we elkaar ‘s avonds gewoon zien wanneer we aan tafel zitten.

9 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Die Cola Sinas 7up, Cantaires is de beste club Yell heeft geholpen #basketbalwedstrijd #vrijeworp #2uit2 #goPippa #trotsopmijnmeisje #cbcantaires

10 maart 2017

Fotodagboek 11 maart 2017.Joehoe vandaag weer een Petra-winkeltje ontdekt in Tortosa. Equipmadera verkoopt zelfgemaakte meubels en fröbels uit Denemarken. Helemaal fijn!

11 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Het kan verkeren. Lief is voor werk een paar dagen in regenachtig Nederland, de meisjes, hondjes en ik zijn uitgenodigd voor een zonnige lunch in de tuin van onze vrienden.

12 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Of we zin hebben in een traditionele calcotada met zijn vrienden, vroeg Eduard gistermiddag. Geen luxe toestand hoor, gewoon gezellig samen zijn en lekker eten. Laat ik me geen twee keer zeggen, ik ben gek op calcots en zelfgemaakte sangria.

13 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTBijzonder hoe snel vriendschappen hecht worden, wanneer je in hetzelfde schuitje zit. Els van camping Casa Valerosa  is jarig en wij behoren op dit Hollandse feestje met haar familie gewoon al tot de innercircle.

14 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDT Acht hechtingen eruit, morgen mag de lampenkap af en is Dio weer vrij 🙂

15 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Pretty in pink zover het oog reikt. Vandaag doen we een bloesemtocht XL in de vallei van Benisanet. #wateenfeest

16 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Design for Change. Tijdens het nieuwe project van primaria 4 draait het een week om de opvang van zwerfdieren. Pip’s klas gaat langs op het gemeentehuis om te praten over een pipi-can (hondenuitlaatplek) in park Teodor Gonzales. Er komt een vrijwilliger van Protectora Arca langs op school met drie  adoptiehondjes. Om geld te verdienen voor de hondenopvang organiseert de klas een culinaire markt voor alle scholieren. Pip heeft voor de gelegenheid een hondentaart gemaakt van cake, aardbeien, slagroom en marsepein. Haar taart gaat erin als koek en spekt de kas met 14 euro! Molt bé Pippa!

17 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTGym- en bijlesmeester Alex en zijn vriendin juf Herenia (van primaria 3) hebben ons uitgenodigd voor een pizza-WI-dance avondje bij hen thuis. ‘Uurtje of NEGEN doen?’ vraag Alex. Supergezellig en lief natuurlijk. Maar die tijden. We wonen inmiddels NEGEN maanden in Spanje, maar zijn nog steeds niet gewend aan die absurd late eettijden.

18 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Hierbij verklaart Pip het zwemseizoen voor geopend.

19 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017We love RummyCub. We deden het met de reiseditie tot oma Ludy ons verraste met een nieuwe, grote doos met bordjes die niet omvallen en serieuze stenen. Speelt inderdaad veel fijner mam!

20 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Wat zijn we toch blij met de school die we voor de kinderen hebben uitgezocht.

21 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTDruk met werk, druk met vrienden en familie die blijven logeren, druk met genieten. Extra huiswerk schiet er vaak bij in, maar vandaag vind ik eindelijk weer een gaatje.

22 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTHet regent niet heel vaak, maar barst het los, maak je dan maar uit de voeten.

23 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTSnoer had ze nodig en een batterij voor Medi (natuurkunde). En nu kan Marvy dus gewoon elektriciteit opwekken. #proefjes #primaria6

24 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTNa school komt Pips nieuwe vriendin Paula spelen samen met zusje Ruth. Voor ze buiten gaan spelen, moet eerst Nederlandse broodbeleg worden geproefd.

25 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTLa bella y la bestia, draait in Spanje gewoon eerder in de bios dan in Nederland. Veel kijkplezier meisjes.

26 maart 2017

Punta del Fangar BDT reistipPunta del Fangar Aan het einde van de Ebro Delta ligt een beschermd natuurgebied van ruim 400 hectare, bezaaid met schelpen, stenen en sloophout. Een woestijn in de Middellandse Zee.

27 maart 2017

Ook de kinderen van de familie van Wichen moeten in uniform naar school. Vinden ze stom! Marvy en Pippa weten hierover mee te praten. #GedeeldeSmart #HelemaalHetEinde #maandagavondTVavond

28 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTSinaasappeltje toe? Trapje pakken, klimmen en pellen maar #onbespoten #puurnatuur #uiteigentuin #saborafruta

29 maart 2017

Fotodagboek BDT maart2017700 + likes voor BonDiaTarragona.nl op Facebook. Ik ben superblij met jullie. Gracias a todos.

30 maart 2017

BDT Fotodagboek maart 2017.Wit stokbrood, pa amb tomaquet, plakjes fuet, garnalenkroketjes, vinootje hier, cavaatje daar, schaaltje olijfjes, puntje manchego, plakje jamon, tussen de middag het menu del dia, die gangen en een flesje wit. Lekker hoor dat Spaanse leven. Alleen zo jammer dat mijn weegschaal steeds meer Petra aangeeft. Wat Linda kan, kan ik nog beter. Voortaan starten we de dag groen. Kan ik daarnaast lekker blijven snoepen.

31 maart 2017

BDT Fotodagboek maart 2017.Voor het vijfde jaar op rij organiseert Tortosa het Tortosa English Festival. Een car boot SALE, een Engelstalige pup Quiz, een treasurerhunt door de stad, spreekwedstrijden en vrijdagavond Irish Tapas en traditional Celtic Music Sessions @ Mercat de Tortosa. Cheers.

Hoe was maart voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook, Instagram en Pinterest?

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.