In Maart brengt Marvy een nacht zonder ouders door in Barcelona, gaat Dio onder het mes, zit Pip bijna dagelijks bij het graf van haar grote vrienden en krijgen we sneller dan verwacht gezinsuitbreiding. Kijk je mee in BDT ons Emigratie Fotodagboek Maart 2017.

Emigratie Fotodagboek Maart 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Vandaag beginnen de – gelovige – kinderen van Collegi Teresia de dag met een askruisje op hun voorhoofd. Vond Pip wel grappig. Minder leuk vindt ze dat de schoolkantine vanaf vandaag tot aan de paasvakantie – ‘Dat zijn 40 hele dagen mam!’ – vis op het menu heeft staan. #aswoensdag

3 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017En dat je dan gewoon twee dagen met je klas naar Barcelona gaat voor een ‘Gaudi Tour’. Toch jammer dat ze de term ‘hulpouder’ in Spanje niet kennen.

Emigratie Fotodagboek Maart 2017 | 4 maart

Lief, mooi, klein, hondje, wat zijn we gelukkig met jou. Met heel veel dank en liefs aan onze Catalaanse vrienden Marion en Eduard, die deze stoere politiepup uit Andorra voor ons hebben geregeld. Moya en Cruz vergeten we nooit, maar deze kleine jongen brengt de liefde, positiviteit en de energie die we op dit moment heel hard nodig hebben. We noemen hem Zev, Wolf in het Hebreeuws.

6 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTRegelmatig loopt Pip even naar het graf van Moya en Cruz. Om te huilen, te kletsen of gewoon even lekker te computeren.

7 maart 2017

Na de zomer zijn we de trotse ouders van een brugpieper. Anders dan in Nederland gaan alle scholieren  na de primaria over naar de secundaria.  Geen gewik en geweeg over niveau’s, de ESO (vier jaar) is voor iedereen hetzelfde. Geen geshop naar de juiste school. Voor de ESO hoeft Marvy alleen maar twee extra trappen op.

12 maart 2017

Of we zin hebben in een traditionele calcotada met zijn vrienden, vroeg Eduard gistermiddag. Geen luxe toestand hoor, gewoon gezellig samen zijn en lekker eten. Laat ik me geen twee keer zeggen, ik ben gek op calcots en zelfgemaakte sangria.

13 maart 2017

Bijzonder hoe snel vriendschappen hecht worden, wanneer je in hetzelfde schuitje zit. Els van camping Casa Valerosa  is jarig en wij behoren op dit Hollandse feestje met haar familie gewoon al tot de innercircle.

15 maart 2017

Pretty in pink zover het oog reikt. Vandaag doen we een bloesemtocht XL in de vallei van Benisanet. #wateenfeest

16 maart 2017

Emigratie fotodagboek maart 2017

Design for Change. Tijdens het nieuwe project van primaria 4 draait het een week om de opvang van zwerfdieren. Pip’s klas gaat langs op het gemeentehuis om te praten over een pipi-can (hondenuitlaatplek) in park Teodor Gonzales. Er komt een vrijwilliger van Protectora Arca langs op school met drie  adoptiehondjes. Om geld te verdienen voor de hondenopvang organiseert de klas een culinaire markt voor alle scholieren. Pip heeft voor de gelegenheid een hondentaart gemaakt van cake, aardbeien, slagroom en marsepein. Haar taart gaat erin als koek en spekt de kas met 14 euro! Molt bé Pippa!

18 maart 2017BDT fotodagboek maart2017Hierbij verklaart Pip het zwemseizoen voor geopend.

20 maart 2017

BDT fotodagboek maart2017Wat zijn we toch blij met de school die we voor de kinderen hebben uitgezocht.

26 maart 2017

Punta del Fangar Aan het einde van de Ebro Delta ligt een beschermd natuurgebied van ruim 400 hectare, bezaaid met schelpen, stenen en sloophout. Een woestijn in de Middellandse Zee.

27 maart 2017

Ook de kinderen van de familie van Wichen moeten in uniform naar school. Vinden ze stom! Marvy en Pippa weten hierover mee te praten. #GedeeldeSmart #HelemaalHetEinde #maandagavondTVavond

28 maart 2017

Fotodagboek maart2017 BDTSinaasappeltje toe? Trapje pakken, klimmen en pellen maar #onbespoten #puurnatuur #uiteigentuin #saborafruta

29 maart 2017

Fotodagboek BDT maart2017700 + likes voor BonDiaTarragona.nl op Facebook. Ik ben superblij met jullie. Gracias a todos.

30 maart 2017

Wit stokbrood, pa amb tomaquet, plakjes fuet, garnalenkroketjes, vinootje hier, cavaatje daar, schaaltje olijfjes, puntje manchego, plakje jamon, tussen de middag het menu del dia, die gangen en een flesje wit. Lekker hoor dat Spaanse leven. Alleen zo jammer dat mijn weegschaal steeds meer Petra aangeeft. Wat Linda kan, kan ik nog beter. Voortaan starten we de dag groen. Kan ik daarnaast lekker blijven snoepen.

31 maart 2017

BDT Fotodagboek maart 2017.Voor het vijfde jaar op rij organiseert Tortosa het Tortosa English Festival. Een car boot SALE, een Engelstalige pup Quiz, een treasurerhunt door de stad, spreekwedstrijden en vrijdagavond Irish Tapas en traditional Celtic Music Sessions @ Mercat de Tortosa. Cheers.

Hoe was maart voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook, Instagram en Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.