Na een kilometer of 6 hobbelen over een stoffig weggetje, dwars door natuurpark Els Ports, worden de kuilen te diep voor mijn Seat Ibiza. Er zit niets anders op, we zullen de laatste kilometer naar waterval Toll del Vidre moeten lopen. Pittig met 35 graden, want een zware koelbox in mijn ene hand en in de ander een goed gevulde picknickmand. Maar man o man, dat beland je wel in het paradijs. Hier is de weg nog begaanbaar.Nog een kleine 2 kilometer jongens….

Waterval bij Arnes in Els Ports
Klik op de foto voor meer Blue Lagoon

Toll del Vidre waterval Els Ports

‘Had ik toch maar de Pajero gepakt!’, zucht ik, terwijl ik met bezweet voorhoofd door het hete bos sjok. Maar ja, dat bakbeest slurpt benzine en van Tortosa naar het dorp Arnes, waar Toll del Vidre in de buurt ligt – is een klein uur rijden. De kinderen kijken sip. ‘Is het nog ver mam?’ Ik zeg dat ze nog even moeten doorstappen. En dat ze straks als beloning mogen zwemmen onder een vet coole waterval.

Lees hier nog veel over natuurpark Els Ports

The blue lagoon waterval Els Ports

Van ver horen we het water kletteren. ‘We zijn er bijna jongens’, houd ik de moed erin. Marvy, Pip en Bodhi – de zoon van vriendin Astrid – beginnen spontaan te rennen. Met twee treden tegelijk springen ze van de trap. Tot ik ze hoor gillen van opwinding: “Wauw, mam, deze waterval is echt heel mooi.”

Waterval Els Ports

Sterker, Toll del Vidre is het paradijs. De Blue Lagoon meets de FA reclame in natuurpark Els Ports. Kristalhelder water klettert in een stevige straal in de ondergelegen donkere poel. De rotswanden zijn begroeid met felgroen mos en minivarens. Op het stenenstrandje op een open plek in het bos, schijnt de zon. Vogels fluiten. En het mooie is, er is niemand. NIEMAND. We zijn alleen in het PARADIJS.

Zwemmen in Els Ports

Man, wat een oase van rust, een hidden gem. Toll del Vidre is wat mij betreft een van de mooiste verborgen poelen die ik ooit heb gezien. De plek om te zwemmen in Els Ports.Mam, mag ik hier vanaf springen? Ehhhhh, nou nee!Waterval Toll del Vidre ligt 7 kilometer van het dorp Arnes en 3 kilometer van Rural Hotel Hort de Fortunyo.

Waterval Els Ports: The blue lagoon meets the FA reclame!

Toll del Vidre is een heel diepe poel met heel helder water. En natuurlijk zwemmen daar ook visjes in. De meiden gaan op onderzoek uit. Toch goed dat we de duikbrillen hebben meegesleept.En ook waterschoenen zijn geen overbodige luxe tijdens een bezoekje aan Waterval Toll del Vidre. Mooier wordt het niet vandaag.

Petra tipt! Fantastisch hotel op 3 km van Toll del Vidre

Aan de rand van het dorp Arnes, op 3 kilometer van Toll del Vidre ligt dit prachtig gerestaureerde  rural hotel. De ideale vakantieplek voor families of een romantische weekend voor twee.

Meer natuurlijke zwemvijvers? Lees ook mijn blog over Picina natural Beceite

Praktische informatie

Een 4×4 auto is geen overbodige luxe, wanneer je Toll del Vidre waterval Els Ports wilt bezoeken.Arnes is een rustig Catalaans dorp dat deel uitmaakt van de regio van Terra Alta, en ligt aan de rivier Algars.

2 comments

  1. Bon Dia Gert Jan, Super, dank voor je bericht. Vergeet niet dat de markt in Tortosa morgen in de middag dicht gaat…. dus vroeg op 🙂 En pak dan zeker ook de Catedral mee en dan lunchen bij Forn de la Canonja. Superfijne dag morgen. PS. Ik heb een blog geschreven over alle must do ’s en see rondom Tortosa, dus wil je mee tips, dan weet je waar te zoeken. Tortosa, liefde op het tweede gezicht. 🙂

  2. Hoi Petra, wat heb je weer een pareltje ontdekt. Voor ons helaas te ver vanaf Vinaròs waar wij morgen (!) naartoe gaan op vakantie. Maar wij gaan met de huurauto wèl a.s. maandag – dankzij jouw tip – naar de markt(hal) in Tortosa. Alleen de voorpret al…

    Hartelijke groet,
    Gert-Jan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.