Mijn eerste Nieuwjaars duik, het allergrootste verjaardagscadeau, stakende skistations, een slijmerige  challenge en een lugubere ontdekking boven ons huis. Kijk je mee in ons emigratie fotodagboek Januari 2018

Emigratie Fotodagboek januari 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie fotodagboek #19

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Oké, een duik in de Noordzee is veel stoerder, maar toch zijn Pip en ik trots op onze allereerste nieuwjaarsduik ever!  #piscinanatural #14graden (watertemperatuur)

2 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Ter ere van 25 jaar Festa de Nadal in Tortosa heeft de organisatie enkele ‘nieuwe’ attracties neergezet. De skelterbaan is dit jaar grote favoriet bij onze meiden.

3 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Omdat de schaatsbaan dit jaar 6 weken voor het gemeentehuis in Tortosa staat – in plaats van 2 weken vorig jaar – is de rij voor pista de gel minder lang en mag je in plaats van 20 minuten, schaatsen zolang je wilt.

5 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Zie ginds komt de roeiboot, uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Driekoningen, ik zie hen al staan. Andere dag, andere maand, meer baarden en geen paard, maar kamelen, die het liefst hooi vinden in de schoentjes die vanavond voor de open haard staan.

6 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Roscon is in Catalonië, wat de de banketletter is in Nederland. Ik ben geen zoetekauw, maar deze met room gevulde variant vind ik best lekker. Yuri vond in zijn stuk roscon de ‘koning’ en heeft volgens de traditie dus een jaar lang geluk. Of toch niet? Want in zijn tweede portie blijkt de boon verstopt. En nu moet hij dus de rekening betalen. #traditiestradities

Emigratie Fotodagboek Januari 2018 | 7 januari

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Belofte maakt schuld, dus moest ik er deze kerstvakantie toch echt aan geloven: de slijmchallenge. En wel met blinddoek. Marvy maakte van ons gezellige moeder dochters moment deze hilarische video voor haar Youtubekanaal Marvy’s Wereld. Stiekem schaam ik me voor mijn oenige gedrag, maar tegelijkertijd: tranen met tuiten. Wel jammer dat ik nog twee dagen als smurfin door het leven moet.

8 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Ieks…. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Of toch wel? #iseedeadpeople

9 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18De meningen zijn verdeeld. Sommigen vinden het nieuwe TORTOSA monument geldverspilling, maar ik vind – met het oog op het stimuleren van het toerisme – de reuze letters een aanwinst voor de stad. En jij?

10 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Genieten van de zonsondergang in de Ebro Delta. Magisch! En een must do wanneer je in de buurt bent.

11 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Er was eens een stoute hond – Dio die op het verjaardagsfeestje van Pips vriendinnetje Aviyha een kip dood beet. Als goedmakertje kochten we Rooie Sientje a.k.a. de tamme huiskip.

Emigratie Fotodagboek januari 2018 | 13 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Wat is El Born in Barcelona toch een heerlijke struinwijk.

17 januari 2018

Sant Antoni Abat: De gezegende huisdieren van El PerelloIn de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest……Amen. En daar gaat weer een gezegende hond.

19 januari 2018

Na een autorit van 2,5 uur komen we halverwege de middag aan in de Catalaanse Pyreneeën. We checken in, verkleden ons en hebben daarna nog lekker een paar uurtjes om te sleeën.

20 januari 2018

Krijg je een dag voor vertrek te horen dat skistation Port Aine – waar jij hebt geboekt – een weekend lang gaat staken. Gelukkig geldt onze skipas ook voor het nabijgelegen skistation Espot Esqui. Op naar 2500 meter!

21 januari 2018

Skien skigebied Espot Esqui Skien Catalaanse Pyreneeen Skiën in de Catalaanse Pyreneeën? Espot Esqui blijkt een klein, maar fijn en heel rustig skigebied. Perfect voor families en wintersporters die nog niet zo stevig in de skischoenen staan.

22 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Home sweet home. Een paar weken eerder dan gewoonlijk- met dank aan de extreem hoge temperatuur de afgelopen maand – staan de amandelbomen weer in bloei.

24 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Nog even en we kunnen aan de homemade pizza!

26 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18…. maar even verderop in natuurpark Els Ports ligt de volgende ochtend gewoon een dik pak sneeuw. Dat wordt opnieuw sleeën aankomend weekend.

Emigratie fotodagboek Januari 2018 – 27 januari 2018

Bon Dia Tarragona fotodagboek 19 | Emigratie fotodagboek jan '18Pip is helemaal in haar element op ponyclub Equitor in Jezus.

28 januari 2018

Winter in natuurpark Els Ports
Hoe ‘koel’, echt winter op een half uur rijden van je zonovergoten achtertuin. Winterwonderland Els Ports.

Hoe was JANUARI voor jou? Ik ben benieuwd.

Bedankt voor het lezen van ons emigratie fotodagboek #19 Tot het volgende fotodagboek!

Meer lezen? Ga naar de verzamelpagina OverLEVEN in Spanje emigratie fotodagboek

Adeu – Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

2 comments

  1. Heb weer met veel plezier gelezen. Mensen die lekker genieten van het leven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.