Het meest imposante en interessante bouwwerk in Tortosa vind ik Catedral Tortosa. Een kathedraal met een meer dan bijzondere geschiedenis. Door de eeuwen heen, was de kathedraal Tortosa namelijk het godshuis van Romeinen, Visigoths (Germanen), christenen en Moren. Vier religies onder een dak, die allen hun stempel drukten. Maar ook de plek waar de machtige Ridderorde de Tempeliers ten val werd bracht.

Catedral de Santa Maria de Tortosa werd gebouwd op een Romeins forum en een Romaanse kerk, maar was ook meerdere eeuwen een moskee. En al deze religies drukten hun stempel.  Dat maakt van de bisschoppelijke Catedral Tortosa een heel bijzondere bezienswaardigheid.

Catedral Tortosa | Vier religies onder een plat dak

Het dak van Catedal Tortosa is plat. Na de komst van het buskruit, was het niet meer mogelijk om de tweede verdieping te bouwen. De kanonnen van Castell de la Suda – nu een Parador Hotel zouden de kathedraal bij de eerste de beste aanval namelijk in puin schieten.

De ondergang van Ridderorde de Tempeliers

Deze tegel links boven in de foto is ingemetseld in een muur op de binnenplaats van Catedral Tortosa. Het bewijs volgens de Paus, dat de machtige ridderorde kampte met homofilie. Want 4 ridders en 3 paarden. Dat is verdacht. Te zot voor woorden natuurlijk. Maar desondanks, betekende deze tegel de ondergang van de machtige ridderorde. de Tempeliers. Klik op de foto voor het hele verhaal!

Joodse invloeden in de Bisschoppelijke Kathedraal Tortosa

Dit is de oudste Joodse grafsteen ooit gevonden in Spanje. Hij ligt tentoongesteld in het museum van Catedral Tortosa. Deze grafsteen is zo belangrijk voor de Joodse geschiedenis, dat er een replica van de steen ligt in het Joods Historisch Museum in Israël.
Meer weten over de Joodse Geschiedenis? Klik op de foto.

Bezienswaardigheden in Tortosa

Lees ook mijn blog met alle bezienswaardigheden in Tortosa. En boek vervolgens ook maar meteen een hotel voor een nacht. Wat twee dagen heb je echt nodig om al het moois in Tortosa te ontdekken. Lees snel verder en ontdek mijn persoonlijke tips voor een hotel in Tortosa.

De meeste indrukwekkende dag om de Kathedraal in Tortosa te bekijken is tijdens het slot van de processie ter eren van Festa de la Cinta.

Logeer Tip | Om de hoek van Catedral Tortosa

Vakantiehuizen Tortosa
Klik op de foto voor meer info en boeken van dit bijzondere appartement om de hoek van de Bisschoppelijke Kathedraal Tortosa.

Hoteltips | Ontdek Tortosa

Semana Santa in Tortosa is een bijzondere Paas week met drie totaal verschillende paasprocessies, die samen het verhaal van Jezus vertellen. Wil jij Semana Santa meemaken in Tortosa? Lees snel verder en ontdek mijn hotel tips Tortosa voor elk budget!

Hotel tip Tortosa | Parador Hotel Tortosa
Slaap als een vorst in het luxueuze Parador Hotel dat uitkijkt over de Ebro en de oude binnenstad van Tortosa. Het kasteel was in de middeleeuwen onder andere het onderkomen van een islamitische koning en later in bezit van de machtige ridderorde De Tempeliers. Klik op de foto voor meer info en boeken.
Hoteltip Tortosa | Landhuis Torre del Prior Tortosa
Altijd al willen logeren in een uitkijktoren uit de 12-de eeuw? Dit bijzondere en smaakvol ingerichte landhuis ligt op 5 minuten rijden van Tortosa. Dit huis heeft alles dat ik wens tijdens mijn vakantie: historie versus design, seizoensgebonden buitenbad, een mooi aangelegde tuin, prachtige vergezichten, een luxe (gedeelde) keuken en een lounge. Klik op de foto voor meer info en boeken.
Hoteltip
Dit modern ingerichte hotel met kamers en familieappartementen heeft een mooie binnentuin met zwembad, een restaurant en een lounge. SB Corona en ligt bovendien op loopafstand van de winkels en het oude centrum van Tortosa en op nog geen kwartier rijden van natuurpark Els Ports Klik op de foto voor meer info en boeken.

Praktische informatie

WAT | Catedral Tortosa | Bisschoppelijke Kathedraal Tortosa
WAAR | Portal de Palau 5 in Tortosa
ENTREE MUSEUM | 4 euro pp, kinderen tot 10 t/m 16 jaar 3 euro.
OPENINGSTIJDEN | Van mei tot oktober. Maandag gesloten, feestdagen uitgezonderd.
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 14:00 en van 16:00 tot 19:00 uur
Zondag van 11:00 tot 14:00 uur

Volg je Bon Dia Tarragona al op Facebook. Super als je hier mijn Facebookpagina liket

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.