Els Sytsma van Camping Casa Valerosa: “Ik kende de regio nauwelijks, toen we de beslissing namen om hier te gaan wonen. Nu, bijna een jaar verder, houd ik niet op me te verbazen over de diversiteit van het landschap en de regio. Gezellige haventjes, heerlijke strandjes, de prachtige kust, de ruige bergen, de eindeloze olijfboomgaarden, prachtig! En het klinkt een beetje cliché, maar ik vind het ook erg leuk dat het niet zo toeristisch is (dat is ook goed voor mijn Spaans, want bijna niemand spreekt Engels). Die authenticiteit is erg bijzonder voor een Spaanse costa. Het voelt een beetje alsof we een geheim ontdekt hebben.”

Hollandse local in Tarragona

Naam: Els Sytsma
Leeftijd: 44
Gezin: man Bas (43), zoons Pepijn (15) en Rik (13)
Werk: Eigenaar camping Casa Valerosa, tussen El Perelló en l’Ametlla de Mar
Komt uit: Apeldoorn
Woont in Catalonië sinds: juli 2016
Website: www.casavalerosa.nl

5x must do volgens Els Sytsma

Contact BonDiaTarragona1. Koop een goede, gedetailleerde kaart van het gebied Baix Ebre, met een schaal van 1:50.000. De charme van de Costa Dorada en het achterland is dat het niet zo toeristisch is. Het nadeel daarvan is dat er weinig goed is aangegeven. Dus vouw die kaart uit en ga op verkenningstocht, want er is zoveel moois te ontdekken!2. Ik ben gewoon een beetje verliefd op de kustwandeling tussen l’Ametlla de Mar en Ampolla, onderdeel van de goed gemarkeerde GR92. Het is prachtig: de rode, ruige rotspartijen, de blauwe zee, de verrassende baaitjes. De hele wandeling is zo’n 17 kilometer en je kunt dan met de trein terug. Maar je kunt ook prima een stukje doen, een baaitje pakken en later teruglopen. Dan heb je echt een mooie dag!BDT localtips3. De prehistorische rotstekeningen vlak achter El Perelló zijn klein, maar fijn. De echte verrassing is de wandeling ernaar toe, door een kloof die zeer afgelegen voelt, en toch maar tien minuten rijden is van El Perelló. Vergeet niet je om te draaien en de zee te zien in de verte!4. Café Tomaset in l’Ametlla de Mar, ligt een beetje verstopt in een zijstraatje, is ontzettend leuk en je kunt er heerlijk eten. Reserveren is aangeraden. Bonustip: als je uit eten wilt, ga dan ’s middags. Dat is de belangrijkste maaltijd voor Catalanen, en dus is het dan overal gezellig druk. ’s Avonds loop je kans om tot een uur of negen alleen in een restaurant te zitten.via verde fietsen5. De Via Verde, voor alle leeftijden leuk om te doen. Deze fietstocht langs een oud spoorwegtracé loopt vooral naar beneden. Het is ontzettend mooi, en ook een beetje spannend omdat je door diverse tunneltjes moet. Wij fietsen ‘m van Horta de Sant Joan tot Xerta, en komen daarbij ook langs de warmwaterbronnen FontaCalda, waar je kunt zwemmen en van de rotsen kunt springen.”

* Ben jij een Hollandse local in Tarragona / Catalonië? En wil jij jouw must do’s delen?

Bewaren

2 comments

  1. Bon Dia Corry, Bedankt voor je berichtje. Eerlijk gezegd is dat mij nog niet opgevallen, van de slechte bewegwijzering. Komt ook omdat we steeds op excursie gaan met Catalanen die weg weten 🙂

  2. Er is inderdaad veel te ontdekken!alleen erg jammer dat de routewijzers ontbreken vooral in de bergen!! Maar we hebben toch al heel wat mooie wandelingen gemaakt!en de landschappen zijn zo divers! Wij hebben een app. In het dorpje Eucaliptus aan het strand wat immens is. Lang uitgerekt zonder grote en hoge app. Complexen!

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.