Juni is de laatste maand van ons eerste jaar in Spanje. Het schooljaar loopt ten einde. Gaat Marvy naar de ESO en Pip over naar primaria 5? We hollen van het ene eindejaarsfeest naar het ander, ik mag weer naar Ibiza, we vieren oud & nieuw in de zomer en Marvy danst de sterren van de Catalaanse hemel in het theater. Kijk je mee in BDT Fotodagboek #12 ?

BDT Fotodagboek #12

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 juni 2017

Fotodagboek 1 juni 2017 Festa Fi de Curs, het eindejaarsfeest voor alle scholieren van Col*legi Teresia en hun ouders, staat gepland voor zaterdag 10 juni. Het belooft niet alleen een gezellig, maar ook smakelijk feestje te worden.

2 juni 2017

Fotodagboek 2 juni 2017
Onlangs ontdekte ik dat je bij Xiringuito Pepe, gebouwd op een rots bij mijn favoriete baai Cap Roig heerlijk kunt eten met uitzicht op zee. Wat wil een mens nog meer?

3 juni 2017

Fotodagboek 3 juni 2017Met de meiden naar een techofeest? In Spanje no problemo. Sterker, er is een heuse knutselhoek voor kinderen ingericht op het terrein van LOVERmutFestival.  Dus rijgen de mini me’s armbandjes voor hun Nederlandse BFF’s, die we volgende maand gaan zien en wagen Yur en ik een dansje. Alleen in de middag hoor, want om nou met z’n vieren tot het gaatje te gaan.

4 juni 2017

Fotodagboek 4 juni 2017
De uitgestrekte Delta del Ebro, geen betere plek om Instragram waardige foto’s te schieten van de zonsondergang. Tenminste, wanneer de fles Deet niet vergeet.

5 juni 2017

Fotodagboek 5 juni 20171,2,3,4,5,6,7, wie moet ik een zoentje geven? Mijn lieve BFF Ilse natuurlijk, die afgelopen weekend haar 50-ste verjaardag mocht vieren.  Speciaal voor de gelegenheid and old time sakes huurde Ilse een villa voor vrienden op Ibiza. Guess what? Ik ben een van de Lucky ones  Salute Ilsie, op de volgende 50 jaar.

6 juni 2017

Fotodagboek 6 juni 2017Zie je die twee puntjes daar? Ja, daar rechts bovenin de foto, in dat azuurblauwe water! Nu staan wij nog op de klif bij Punta Galera, maar straks…

7 juni 2017

Fotodagboek 7 juni 2017
Een paar glaasjes sangriacava in 30 graden = #lol #SaTrinxa

8 juni 2017

Fotodagboek 8 juni 2017
Adios lieve vrienden, bedankt voor een super relaxte midweek op het eiland, waar twintig jaar geleden mijn liefde voor Spanje werd aangewakkerd.

9 juni 2017

BonDiaTarragona fotodagboek juni 2017

NOMAD – festival. Vier dagen lang is Parc Teodor Gonzales in Tortosa het decor voor dit gezellige foodtruck – theaterfestival.

10 juni 2017

Fi del CursFesta Fi del Curs. Groots feest van 18:00 tot 00:00 uur op het schoolplein voor alle ouders en leerlingen. Er wordt gespeeld, gekaraokeet, gedanst, gepuzzeld en gesmuld van de hamburgers, croquetes en pannenkoeken, die je zelf mag scoren bij de foodtrucks op het schoolplein.Fotodagboek 10 juni 2017
Primaria 6 neemt afscheid van de onderbouw en wordt getrakteerd op een mooie eindjaarsposter.

11 juni 2017

Fotodagboek 11 juni 2017Sorry, maar ik kon ‘m niet laten liggen. #kadootjevaneenmamadievijfdagenopIBIZAmochtvertroeven

12 juni 2017

Fotodagboek 12 juni 2017
Wat worden we toch altijd verwend door familie en vrienden die op bezoek komen uit Nederland. Heel blij met dit Hollandse ontstresskleurboek lieve Jo, Pas en Brie.

13 juni 2017

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Spanje zucht onder een hittegolf. Deze week stijgt het kwik in Tarragona tot tegen de 40 graden. Op dagen als deze is niets lekkerder dan een beetje dobberen in de zee. En hoe fijn is het dan als je de hond kan meenemen. Hondenstrand Riumar is een paradijs voor hond en baasje. Alleen – uche uche uche – jammer van de 340 miljard muggen.

14 juni 2017

Fotodagboek 14 juni 2017Hola meneer sprinkhaan. Waar kom jij vandaan? Als je het niet erg vindt, plaats ik je in mijn blog Over LEVEN in Spanje blog Allemaal Beestjes.

15 juni 2017

Fotodagboek 15 juni 2017
Snap jij het? Ik niet…. en heus niet alleen vanwege het Catalaans. Maar ik heb dan ook geen wiskundeknobbel. In tegenstelling tot onze oudste, die volgens mestre Oscar een kei is in het kraken van formules. Super molt bé Marvy, wij zijn reuze trots op jou.

16 juni 2017

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Optreden in een dansoutfit XXL gaat ‘m natuurlijk niet worden. Dan maar twee keer zoveel betalen om de trui die Marvy van haar dansjuf moest kopen, te laten inkorten.

17 juni 2017

BDT fotodagboek #12Dat je voor het eerst gaat spelen en meteen wordt verwend met een nieuw t-shirt, armbandjes én een fotokaart van haar eerste communie.

18 juni 2017

Over LEVEN in Spanje fotodagboek juni 2017Zondagochtend begint goed en vroeg (06:45 uur – want de rest van de dag te heet om de honden uit te laten) met een een stevig wandeling door het natuurgebied achter ons huis. #hittegolfBonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Vandaag viert katholiek Catalonië Corpus Christi. Wat dat is en wat zouttapijten zijn, daar over schreef ik Catifes de Corpus, kunst kleurt de straat.

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Het lijkt wel een reclamefoto van Jamin. Maar dat is het niet. Deze tafel is zojuist versierd door de moeders van Pips klasgenootjes Nuria en Cinta, die een zwemsnoepfeestje geven bij Hotel SB Corona Tortosa.

19 juni 2017

Festa de Sant JoanIn elke stad en elk dorp zijn popup vuurwerkstalletjes verrezen, voor de viering van Sant Joan. Op 23 juni vieren Catalanen namelijk midzomernacht, een zomers oud en nieuw met vreugdevuren en heel veel vuurwerk.

20 juni 2017

Jungle Trek BDT reistipZe zijn al twee keer naar Barcelona geweest met school, op excursie naar een wijnboerderij, 3 dagen kamp in de bergen van Prades en dan gaan ze op de laatste schooldag ook nog gezellig op schoolreisje naar Jungle Trek. #bofkonten

21 juni 2017

Fotodagboek 21 juni 2017

Vakantie! En hoe! Gewoon-DRIE-hele-MAANDEN-vrij-dat-is-92-avonden-laat-naar-bed-en evenveel-ochtenden-uitslapen.

22 juni 2017

Fotodagboek 22 juni 2017
Vanmorgen hebben Marvy en ik onze vriendinnen Corine en Roos opgehaald. Zo lief dat Roos (links op de foto)  speciaal voor Marvy een filmpje heeft opgenomen met de groeten van al haar Beemstermoppies.

23 juni 2017

Sant Joan vieren we op z’n Catalaans. Een avond en nacht met oude en nieuwe amiga’s, lekkere happen, a bucket full of homemade sangria, vuurwerk, snoep en muziek.

24 juni 2017

The Day After Sant Joan. Na een kort nachtje is het fijn relaxen op platja Sant Jordi de Alfama. Pips favoriete bezigheid in deze baai, is vanaf de rotsen in zee springen.

25 juni 2017

Fotodagboek 25 juni 2017 2Nog meer visite. Neef Laurens en dochter Loekie en hond Amigo, zijn vanuit Mallorca op doorreis naar Nederland en maken bij ons een tweedaagse tussenstop. Vinden de meisjes reuze gezellig.

26 juni 2017

Fotodagboek 25 juni 2017Door de extreme warmte – al weken 35 – hebben we eerder dan gewoonlijk last van wespen. En laten die gemene stekers nou ons Beemster koetje hebben uitgezocht al nieuw verblijf. Tip van Buurman Pere: een plantenspuit gevuld met Diesel. Hoppa! Werkt als een tierelier. Okay, net zo dieronvriendelijk als het uitfikken van de processierups, maar VEILIGHEID voor alles.

27 juni 2017

Trommelgeroffel. Vandaag moeten we naar school om de rapporten op te halen Uit het eindgesprek met juf Laura en meester Oscar maakten we op dat ze meer dan tevreden zijn over Marvy en Pip, maar nu zien we dan ook het resultaa. Drie vreemde talen, wiskunde, natuurkunde, en alle vakken op een hoger niveau dan in Nederland. HOE DAN? #sososoveryproud

28 juni 2017

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017We wonen gewoon bijna 1 jaar in Spanje. En wat is dan leuker dan een zwem-barbecue en uiteindelijk ook slaapfeestje met al je nieuwe vriendinnen. #Marvy #1año de España.

29 juni 2017

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Het was niet altijd makkelijk, maar de meisjes hebben het gewoon gefixt. Dus natuurlijk ook voor Pip en haar vriendinnen een zwem-barbecue-slaap-feest #Pippa #1año de España.

30 juni 2017

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Vijf maanden keihard trainen om toch mee te kunnen doen – Marvy startte in tegenstelling tot haar dansgroepje niet in september met de lessen, maar eind januari – met de jaarlijkse dansshow van Dance & Fun in Teatre Auditorio Felip Pedrell. Toi, toi, toi cariño!BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Daar danst ze hoor, onze topper, de sterren van de Catalaanse hemel. Bekijk hier een kort filmpje dat ik maakte van een van de dansoptredens. En hier het achter de schermenfilmje dat alle kinderen samen met juf Lluisa maakten.

Hoe was JUNI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.