Juni is de laatste maand van ons eerste jaar in Spanje. Het schooljaar loopt ten einde. Gaat Marvy naar de ESO en Pip over naar primaria 5? We hollen van het ene eindejaarsfeest naar het ander, ik mag weer naar Ibiza, we vieren oud & nieuw in de zomer en Marvy danst de sterren van de Catalaanse hemel in het theater. Kijk je mee in ons emigratie fotodagboek juni 2017.

Emigratie Fotodagboek Juni 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 juni 2017

Fotodagboek 1 juni 2017 Festa Fi de Curs, het eindejaarsfeest voor alle scholieren van Col*legi Teresia en hun ouders, staat gepland voor zaterdag 10 juni. Het belooft niet alleen een gezellig, maar ook smakelijk feestje te worden.

3 juni 2017

Fotodagboek 3 juni 2017Met de meiden naar een techofeest? In Spanje no problemo. Sterker, er is een heuse knutselhoek voor kinderen ingericht op het terrein van LOVERmutFestival.  Dus rijgen de mini me’s armbandjes voor hun Nederlandse BFF’s, die we volgende maand gaan zien en wagen Yur en ik een dansje. Alleen in de middag hoor, want om nou met z’n vieren tot het gaatje te gaan.

6 juni 2017

Fotodagboek 6 juni 2017Oehlala Ibiza. Met vrienden. Om de verjaardag van mijn BFF te vieren. Zie je die twee puntjes daar? Ja, daar rechts bovenin de foto, in dat azuurblauwe water! Nu staan wij nog op de klif bij Punta Galera, maar straks…

7 juni 2017

Fotodagboek 7 juni 2017
Een paar glaasjes sangriacava in 30 graden = #lol #SaTrinxa

8 juni 2017

Fotodagboek 8 juni 2017
Adios lieve vrienden, bedankt voor een super relaxte midweek op het eiland, waar twintig jaar geleden mijn liefde voor Spanje werd aangewakkerd.

10 juni 2017

Festa Fi del Curs. Groots feest van 18:00 tot 00:00 uur op het schoolplein voor alle ouders en leerlingen. Er wordt gespeeld, gekaraokeet, gedanst, gepuzzeld en gesmuld van de hamburgers, croquetes en pannenkoeken, die je zelf mag scoren bij de foodtrucks op het schoolplein.Fotodagboek 10 juni 2017
Primaria 6 neemt afscheid van de onderbouw en wordt getrakteerd op een mooie eindjaarsposter.

14 juni 2017

Hola meneer sprinkhaan. Waar kom jij vandaan? Als je het niet erg vindt, plaats ik je in mijn blog Over LEVEN in Spanje blog Allemaal Beestjes.

15 juni 2017

Fotodagboek 15 juni 2017
Snap jij het? Ik niet…. en heus niet alleen vanwege het Catalaans. Maar ik heb dan ook geen wiskundeknobbel. In tegenstelling tot onze oudste, die volgens mestre Oscar een kei is in het kraken van formules. Super molt bé Marvy, wij zijn reuze trots op jou.

18 juni 2017

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Vandaag viert katholiek Catalonië Corpus Christi. Wat dat is en wat zouttapijten zijn, daar over schreef ik Catifes de Corpus, kunst kleurt de straat.

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Het lijkt wel een reclamefoto van Jamin. Maar dat is het niet. Deze tafel is zojuist versierd door de moeders van Pips klasgenootjes Nuria en Cinta, die een zwemsnoepfeestje geven bij Hotel SB Corona Tortosa.

20 juni 2017

Ze zijn al twee keer naar Barcelona geweest met school, op excursie naar een wijnboerderij, 3 dagen kamp in de bergen van Prades en dan gaan ze op de laatste schooldag ook nog gezellig op schoolreisje naar Jungle Trek. #bofkonten

24 juni 2017

The Day After Sant Joan. Na een kort nachtje is het fijn relaxen op platja Sant Jordi de Alfama. Pips favoriete bezigheid in deze baai, is vanaf de rotsen in zee springen.

26 juni 2017

Fotodagboek 25 juni 2017Door de extreme warmte – al weken 35 – hebben we eerder dan gewoonlijk last van wespen. En laten die gemene stekers nou ons Beemster koetje hebben uitgezocht al nieuw verblijf. Tip van Buurman Pere: een plantenspuit gevuld met Diesel. Hoppa! Werkt als een tierelier. Okay, net zo dieronvriendelijk als het uitfikken van de processierups, maar VEILIGHEID voor alles.

27 juni 2017

Trommelgeroffel. Vandaag moeten we naar school om de rapporten op te halen Uit het eindgesprek met juf Laura en meester Oscar maakten we op dat ze meer dan tevreden zijn over Marvy en Pip, maar nu zien we dan ook het resultaa. Drie vreemde talen, wiskunde, natuurkunde, en alle vakken op een hoger niveau dan in Nederland. HOE DAN? #sososoveryproud

28 juni 2017

We wonen gewoon bijna 1 jaar in Spanje. En wat is dan leuker dan een zwem-barbecue en uiteindelijk ook slaapfeestje met al je nieuwe vriendinnen. #Marvy #1año de España.

Emigratie Fotodagboek juni 2017 | 30 juni

BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Vijf maanden keihard trainen om toch mee te kunnen doen – Marvy startte in tegenstelling tot haar dansgroepje niet in september met de lessen, maar eind januari – met de jaarlijkse dansshow van Dance & Fun in Teatre Auditorio Felip Pedrell. Toi, toi, toi cariño!BonDiaTarragona Fotodagboek juni 2017Daar danst ze hoor, onze topper, de sterren van de Catalaanse hemel.

Hoe was JUNI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.