Spinrag, monsters en spoken. Al weken zijn de etalages in Tortosa versierd voor La Castanyada, zoals het engste feest in Catalonië wordt genoemd. Waar wacht je nog op? Trek je spookpak aan en kom naar Halloween in Tortosa. Om te griezelen tijdens de spookspeurtocht. Maar ook voor een portie gepofte kastanje.

Halloween in Tortosa
Wie hangt daar aan de deur? Klik en schrik!

Halloween in Tortosa

La Castanyada, komt van het woord kastanje. Deze noten worden tijdens de griezeligste avond voor Allerheiligen als sinds de middeleeuwen gepoft. Wanneer de kerkklokken in de nacht van 31 oktober op 1 november aan een stuk luiden, is dat om de mensen te helpen herinneren voor de doden te bidden. Om warm te blijven, maakten ze vuur. Om wakker te blijven, poften ze kastanjes.

Halloween Tortosa | Castaween

Overal in Catalonië worden in de avond en nacht van 31 oktober op 1 november griezelfeestjes gevierd. Castaween is de naam voor Halloween Tortosa. Veel restaurants in Tortosa serveren deze avond speciale Halloween menu’s. Het griezelfeest begint officieel om een uur of vijf in de middag. Maar aangezien Catalaanse kinderen niet eten voor half tien in de avond, komt het feest pas laat op gang. Ten minste, volgens Nederlandse maatstaven. Met andere woorden, rustig aan. Om acht uur in de avond ben je vroeg genoeg voor Halloween Tortosa. Gelukkig hebben alles Spaanse kinderen morgen een vrije dag.

Mijn HALLLOWEEN tips voor volwassenen

FELIZ HALLOWEEN A TODOS
Ga jij nog griezelen vanavond?

Praktische informatie

WAT | Halloween Tortosa
WAAR | Op het pleintje achter Catedral Tortosa  
Carrer Ciutat op de kruising met Taules Velles.
WANNEER | 31 oktober – van 17:00 – 22:00 uur
TOEGANG | gratis

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.