Spinrag, monsters en spoken, al weken  zijn de etalages in Tortosa versierd voor La Castanyada, zoals Halloween in Catalonië wordt genoemd. Met dank aan de kastanjes die op deze griezelige avond voor Allerheiligen worden gepoft.

Halloween

Dat zit zo. Tijdens de middeleeuwen luidden de kerkklokken in de nacht van 31 oktober op 1 november aan een stuk, om de bewoners te helpen herinneren voor de doden te bidden. Om warm te blijven, maakten de mensen vuur, om wakker te blijven poften ze kastanjes.

Castaween

Overal in Catalonië worden in de avond en nacht van 31 oktober op 1 november griezelfeestjes gevierd. In Tortosa heet dit kindergriezelfeest CASTAWEEN. Veel restaurants serveren speciale Halloween menu’s.

Castaween Castanyada BDT in BeeldCastaween start om 17:00 uur. Aangezien Catalaanse kinderen niet eten voor half 10 ‘s avonds, komt het feest in de ogen van Nederlands ouders (wij) pas laat op gang. (Lees: rond 19:30 uur )Gelukkig hebben ze morgen een vrije dag. Tortosa HalloweenJe moet wel wat angstaanjagender kijken Pip!
My girl!Wie zich thuis niet heeft geschminkt,  kan het ‘verven’ overlaten aan een make up artist.Tortosa HalloweenHet pleintje achter Kathedraal de Santa Maria, de kostuums, geschminkte koppies en de geur van gepofte kastanjes. Er is weinig fantasie nodig om te doen alsof we in de middeleeuwen zijn beland.Mini monsters in de rij voor een zakje gepofte kastanjes.
Tortosa Halloween Marvy vindt ze maar stinken…Halloween Ze heeft veel liever een chocospook … Castaween Castanyada BDT in BeeldVorig jaar begrepen we nog niets van Catalaans, maar deze Halloween doen we zeker mee aan de speurtocht.
Tortosa Halloween

Torotsa HalloweenCount Dracula move over!

Mijn HALLLOWEEN tips voor volwassenen

Wie niet bang is aangelegd (letterlijk en figuurlijk) moet vanavond (18:00 -01:00) naar La Gran Noche de Halloween in PortAventura in Salou .

Wil je lekker eten terwijl de kinderen knutselen in het teken van Halloween? Bij Restaurant Temps de Terra start vanavond om 19:00 uur Tallers Temps de Terra in Amposta

Op 4 november gaat het dak eraf tijdens LA CASTANYADA in ARENALIA Beach Club in Ampolla.

FELIZ HALLOWEEN A TODOS
Ga jij nog griezelen vanavond?

Praktische informatie

WAT: Castaween, schminken, griezelen, gepofte kastanjes, speurtocht en theatervoorstelling voor kinderen die niet bang zijn uitgevallen.
WAAR: Op het pleintje achter Catedral Tortosa: Carrer Ciutat op de kruising met Taules Velles.
WANNEER: 31 oktober 2017 – van 17:00 – 22:00 uur
TOEGANG: gratis

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.