Net wanneer je denkt: de zomer loopt op haar eind, we kunnen ontspannen, gaat in Tarragona Santa Tecla van start. De belangrijkste festa major van de stad duurt maar liefst 10 dagen (van 15 t/m 24 september) en heeft – als tegenhanger van het ‘natte’ Sant Magi – het thema vuur en gaat over de strijd tussen goed en kwaad.

La Cercavila de Santa Tecla

SANTA TECLA is feesten in HOOFDLETTERS, een explosie van vreugde. Live muziek en dans, vuurwerk en correfocs, draken en duivels, tentoonstellingen, mythologische dieren, kleurrijke optochten met reuzen en bigheads, de strijd tussen de castellers, vermut parties, foodtrucks, tapasroutes en middeleeuwse lekkernijen. Tien dagen lang staat de stad volledig op haar kop. Zelfs diehard party animals kunnen onmogelijk alle evenementen bijwonen. Kortom, Festa major Santa Tecla is een fiësta van nationaal belang.

Festa major Santa Tecla | Carnavalsoptocht

La Cervavila is vergelijkbaar met een carnavalsoptocht, eentje waarin alle belangrijke figuren van de stad voorbij komen in een lange stoet over Placa de la Font. Ik fotografeer vrolijke vuurduivels, een gemene draak, een dansende stier, een enorme adelaar, een woeste leeuw en een handjevol reuzen in alle kleuren van de regenboog.

Vind Hotels in Tarragona

Zin in een citytrip Tarragona? Hieronder deel ik enkele tips voor hotels en appartementen in Tarragona.

Voor budgetreizigers zijn Hotel Plaça de la Font en Hotel Lauria aan de Rambla Nova aanraders.

Hotel tip Tarragona | Loft Tarragona Part Alta
Verblijf je liever in een appartement? Bekijk dan eens dit smaakvol ingerichte LOFT appartement op steenworp afstand van het feestgedruis.

Dit fijne hotel in hartje Tarragona heeft gewoon een zwembad en hottub op het dak.

wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel-waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief. Eens?

La Cervavila Tarragona | Correfoc

Niet bang aangelegd? Blijf na La Cercavila Tarragona – de parade duur ruim een uur – ‘hangen’ op Placa de la Font.  Als je goed luistert, hoor je in de verte de eerste rotjes ontploffen. Het teken van alweer een correfoc. Voor kleine kinderen kan deze optocht met vuurspuwende duivels en draken behoorlijk eng zijn. Bescherming in de vorm van een hoedje, bril en of lange mouwen is geen overbodige luxe, want de duivels deinzen nergens voor terug.

Praktische informatie

WAT | La Cercavila de Santa Tecla
WAAR | Tarragona, Plaςa de la Font
WANNEER | 22 september | start 19:00 uur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 comments

  1. Hoi Petra,

    Bedankt voor deze tip! Gister zagen we onze eerste menselijke toren al op het Placa de la font. Zo leuk! Zijn nog twee weken in Tarragona, dus bekijken ook graag de bonte parade. Maar: is het donderdag de 21e of vrijdag de 22e? Ik gok vrijdag, maar jij weet het vast zeker! (Mijn Spaans komt niet veel verder dan ‘hola’, dus de Santa Tecla-webinformatie maakt me niet veel wijzer…)

    Hartelijke groeten,
    Ilse Geverink

  2. Hoi Ilse, Sorry sorry, het is inderdaad vrijdag 22 september, haha. Slapen doen we ‘s nachts. Echt een aanrader hoor, ook de correfoc erna, dus bescherming mee. En als je de castells bijzonder vindt, op vrijdagmiddag stroomt Plaza de la Font opnieuw vol voor een westrijd tussen de castellers. Ook hierover deze week nog een blog. Veel plezier.
    Oh ja en op Passeig de Palmeres, een pleintje aan het einde van de Rambla begint de 22-ste een foodtruck festival.

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.