Net wanneer je denkt: de zomer loopt op haar eind, we kunnen ontspannen, gaat in Tarragona Santa Tecla van start. De belangrijkste festa major van de stad duurt maar liefst 10 dagen (15 t/m 24 september) en heeft – als tegenhanger van het ‘natte’ Sant Magi dat in augustus plaatsvindt – het thema vuur en gaat onder andere over de strijd tussen goed en kwaad..

Santa Tecla

SANTA TECLA is een fiësta in HOOFDLETTERS, een explosie van vreugde. Live muziek en dans, vuurwerk en correfocs, draken en duivels, tentoonstellingen, mythologische dieren, kleurrijke optochten met reuzen en bigheads, menselijke kastelen, vermut parties, foodtrucks, tapasroutes en middeleeuwse lekkernijen. Tien dagen lang staat de stad volledig op haar kop. Zelfs diehard party animals kunnen onmogelijk alle evenementen bijwonen. Kortom, een fiësta van nationaal belang.

La Cercavila

De leukste optocht voor jong én oud is La Cercavila de Santa Tecla. Vrijdagavond 22 september stroomt rond half 7 Placa de la Font vol voor deze kleurrijke, vrolijke parade. La Cervavilla is vergelijkbaar met met een carnavalsoptocht. Vrolijke vuurduivels, een gemene draak, de stier, de adelaar, de leeuw, de reuzen (els gegantos negritos, els gegantos Morros, de welgestelden, de Spaanse dame en nog wat anderen die ik niet kan plaatsen) de familie bighead (een gekke tweeling, een paar oudjes, de kolonel), menselijke paardjes, trollen en nonnen, dansende meisjes in klederdracht trekken in een lange stoet voorbij over grote plein in Part Alta.

 

La Cercavila Santa Tecla TarragonaEls gegantos negritosLa Cercavila Santa Tecla Tarragona

La Cercavila Santa Tecla Tarragona

La Cercavila Santa Tecla TarragonaGigantes y cabezudos, de reuzen en big heads van Tarragona.La Cercavila Santa Tecla Tarragona

La Cercavila Santa Tecla TarragonaEl geganto MorroLa Cercavila Santa Tecla Tarragona

La Cercavila Santa Tecla TarragonaSanta Tecla gaat ook over de strijd tussen goed en kwaad.La Cercavila Santa Tecla TarragonaZo zien ze er nog wel schattig uit, die vuurduivels.

Reisvideo

Petra tipt

Niet bang aangelegd? Blijf na La Cercavila – de parade duur ruim een uur – ‘hangen’ op Placa de la Font.  Als je goed luistert, hoor je in de verte de eerste rotjes ontploffen. Het teken van alweer een correfoc. Voor kleine kinderen kan deze optocht met vuurspuwende duivels en draken behoorlijk eng zijn. Bescherming in de vorm van een hoedje, bril en of lange mouwen is geen overbodige luxe, want de duivels deinzen nergens voor terug.

Praktische informatie

WAT: La Cercavila de Santa Tecla
WAAR: Tarragona, Placa de la Font
WANNEER: Vrijdag 22 september 2017, 19:00 uur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

3 comments

  1. Hoi Petra,

    Bedankt voor deze tip! Gister zagen we onze eerste menselijke toren al op het Placa de la font. Zo leuk! Zijn nog twee weken in Tarragona, dus bekijken ook graag de bonte parade. Maar: is het donderdag de 21e of vrijdag de 22e? Ik gok vrijdag, maar jij weet het vast zeker! (Mijn Spaans komt niet veel verder dan ‘hola’, dus de Santa Tecla-webinformatie maakt me niet veel wijzer…)

    Hartelijke groeten,
    Ilse Geverink

  2. Hoi Ilse, Sorry sorry, het is inderdaad vrijdag 22 september, haha. Slapen doen we ‘s nachts. Echt een aanrader hoor, ook de correfoc erna, dus bescherming mee. En als je de castells bijzonder vindt, op vrijdagmiddag stroomt Plaza de la Font opnieuw vol voor een westrijd tussen de castellers. Ook hierover deze week nog een blog. Veel plezier.
    Oh ja en op Passeig de Palmeres, een pleintje aan het einde van de Rambla begint de 22-ste een foodtruck festival.

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.