Net wanneer je denkt: de zomer is voorbij. We kunnen ontspannen, gaat in Tarragona Santa Tecla van start. De belangrijkste festa major Tarragona begint half september en duurt maar liefst tien dagen. In tegensteling tot de kleine fiesta mayor, namelijk het NATTE Sant Magi, is het thema tijdens de grote fiesta mayor Tarragona VUUR en de strijd tussen goed en kwaad.

La Cercavila de Santa Tecla
La Cercavila de Santa Tecla bekijken vanaf je vakantiebalkon? Klik op de foto voor meer info en boeken van dit
gunstig geprijsde familiehotel aan Placa de la Font.

Santa Tecla Tarragona

De grote fiesta mayor Tarragona is feesten in HOOFDLETTERS. Een explosie van vreugde, kleur, muziek en dans. Maar ook vuurwerk en correfocs, draken en vuurduivels. Geniet van kleurrijke optochten met reuzen en bigheads. En joel mee tijdens de bijzondere strijd tussen de castellers.

La Cercavila de Santa Tecla | Culinair

Laat je verrassen tijdens de vele vermut parties. Volg tapasroutes. Bezoek de foodtruckmarkt en ga je te buiten aan middeleeuwse lekkernijen. Maar Santa is meer dan culinair genieten. Tien dagen lang staat Santa Tecla Tarragona volledig op haar kop. Zelfs diehard party animals kunnen onmogelijk alle evenementen bijwonen. Niet voor niets is de grote fiesta mayor Tarragona voor de inwoners van de stad een feest van nationaal belang.

Fiesta mayor Tarragona | La Cercavila de Santa Tecla

La Cervavila is vergelijkbaar met een carnavalsoptocht, eentje waarin alle belangrijke figuren van de stad voorbij komen in een lange stoet over Placa de la Font. Van vrolijke vuurduivels tot een gemeen uitziende draak en een dansende stier. Van een reuze adelaar tot een woeste leeuw en een handjevol reuzen in alle kleuren van de regenboog. Deze optocht tijdens de grootste fiesta mayor Tarragona is een aanrader voor jong en oud. 

Tarragona festa major | Correfoc

Ben je niet bang aangelegd? Blijf na La Cercavila Tarragona hangen op Placa de la Font.  Hoor je in de verte al de eerste rotjes ontploffen? Dat is het geluid van de correfoc. Voor kleine kinderen kan deze optocht met vuurspuwende duivels en draken behoorlijk eng zijn. Bescherming in de vorm van een hoedje, bril en of lange mouwen is geen overbodige luxe. Want de vuurduivels deinzen nergens voor terug.

Hotel tips Tarragona

Zin in een citytrip Tarragona? Hieronder deel ik enkele tips voor hotels en appartementen in Tarragona.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hotel tip Tarragona | Loft Tarragona Part Alta

Verblijf je liever in een appartement? Bekijk dan eens dit smaakvol ingerichte LOFT appartement op steenworp afstand van het feestgedruis

Voor budgetreizigers is Hotel Lauria aan de Rambla Nova een aanrader.

Dit fijne hotel in hartje Tarragona heeft gewoon een zwembad en hottub op het dak.

Wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel-waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief. Eens?

Praktische informatie

WAT | Festa major Tarragona | Santa Tecla Tarragona
WAAR | Tarragona, Plaςa de la Font
WANNEER | 22 september | start 19:00 uur

3 comments

  1. Hoi Ilse, Sorry sorry, het is inderdaad vrijdag 22 september, haha. Slapen doen we ’s nachts. Echt een aanrader hoor, ook de correfoc erna, dus bescherming mee. En als je de castells bijzonder vindt, op vrijdagmiddag stroomt Plaza de la Font opnieuw vol voor een westrijd tussen de castellers. Ook hierover deze week nog een blog. Veel plezier.
    Oh ja en op Passeig de Palmeres, een pleintje aan het einde van de Rambla begint de 22-ste een foodtruck festival.

  2. Hoi Petra,

    Bedankt voor deze tip! Gister zagen we onze eerste menselijke toren al op het Placa de la font. Zo leuk! Zijn nog twee weken in Tarragona, dus bekijken ook graag de bonte parade. Maar: is het donderdag de 21e of vrijdag de 22e? Ik gok vrijdag, maar jij weet het vast zeker! (Mijn Spaans komt niet veel verder dan ‘hola’, dus de Santa Tecla-webinformatie maakt me niet veel wijzer…)

    Hartelijke groeten,
    Ilse Geverink

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.