In juni maak ik voor Bon Dia Tarragona mijn EERSTE PERSREIS op uitnodiging van het Spaanse OD Hotels. Een snoepreisje dat me brengt van Ibiza, naar Mallorca en Barcelona. In deze maand genieten we ook van alle Festes Fi de Curs (eindejaarsfeestjes). Maar de laatste schoolmaand nemen we ook een drastische beslissing. Kijk je mee in Bon Dia Tarragona Emigratie Fotodagboek Juni 2018

Emigratie Fotodagboek Juni 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Fotodagboek 1 juni 2018

Marvy doet het geweldig op collegi Teresia en haalt extreem goede cijfers. Maar vriendinnen heeft ze niet op school. Ondanks onze inzet, lukt het haar – in tegenstelling tot Pippa – niet door te dringen tot de vrij gesloten meiden groepjes in haar klas. Dus nu zijn wij ons aan het oriënteren op een andere school. EIC International School in Salou is een van de kanshebbers.

4 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Op uitnodiging van het Spaanse OD Hotels maak ik mijn eerste persreis voor BonDiaTarragona. Eerlijk is eerlijk, ik heb in veel hotels geslapen in mijn leven, maar zo fijn en bijzonder als OD Talamanca Ibiza waren ze zelden. Dit ***** hotel met uitzicht op de Talamanca baai en Ibiza stad is niet zomaar een hotel, maar een beleving. Cocktails op het rooftopterras, deejaybooth in de lobby, bijzondere kunst aan de muur, stijlvolle Scandinavische inrichting, 3 luxe zwembaden, helemaal mijn ding.

Emigratie Fotodagboek juni 2018 | 5 juni

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Adios Ibiza, op naar OD Hotel Port Portals in Portals Nous Mallorca.

Emigratie fotodagboek 6 juni 2018

Hoe cool! Badkamer met een view. Ook OD Hotel Port Portals in Portals Nous op Mallorca is een feestje.

Fotodagboek juni 2018 | 7 juni

Op het dakterras van OD Barcelona vind je een klein, maar heel fijn zwembad. Het is jammer dat wij tijdens deze persreis van OD Hotels Spanje een druk programma hebben, want anders had ik graag een duik genomen op deze rooftop in hartje Barcelona.

10 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018En door naar het volgende eindejaars feestje, een etentje met Pips basketbalteam bij biologische speelboerderij en restaurant Temps de Terra aan de rand van de natuurpark de Ebro Delta.

11 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Jiehoe, mag ik even gillen? Van blijdschap wel te verstaan. In oktober 2016 startte ik officieel met mijn blog BonDiaTarragona en vandaag tikte de teller 100.000 keer bezocht aan. Dank je wel lieve volgers voor jullie likes en bemoedigende opstekers.

12 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 201800:30 uur. En daar ligt ze weer, Pip in het ziekenhuis. Net als twee jaar geleden, aan het infuus op de kinderafdeling van de spoedeisende hulp. Gelukkig blijkt de heftige buikpijn die Pip heeft geen acute blindedarm ontsteking en mag ze na twee uurtjes aan het infuus, bloedonderzoek en een urinetest gewoon weer mee naar huis.

13 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Of ze een aanbevelingsbrief voor zichzelf wil schrijven? Nou, daar draait Marvy – zelfs in het Catalaans – haar hand in niet voor om. Morgen krijgen we samen een rondleiding bij haar new school to be. Ben benieuwd wat de general manager van haar brief vindt.

14 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Met lichte spanning, maar ook met heel veel zin, melden we ons bij EIC International School in Salou.

Fotodagboek 15 juni 2018

Nou ja, het moet niet gekker worden. Stappen Pip en ik laatst tijdens het uitlaten van de honden bijna over een kleine (niet giftige) adder, vandaag ligt deze joekel platgereden joekel op de weg naar ons huis. Mijn hemel, zijn lijf is dikker dan mijn onderarm. Voorlopig maar even niet meer op slippers door het hoge gras.

17 juni 2018

Kijk hier woont onze Nederlandse vriendin Ingeborg, in een fantastische casa in Alfaz del Pi. Met uitzicht op het strand en op 10 kilometer van Benidorm. En het mooie, deze casa met gastenverblijf en subtropisch zwembad in de tuin staat te koop. Ga via deze link naar een website met meer info, foto’s en verkoopprijs.

18 juni 2018

Onze kleine kunstenaar exposeert gewoon in de etalage van de boekenwinkel in Tortosa.

Emigratie fotodagboek #24 | 20 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Zou dit haar prins zijn? Marvy en Pippa vissen tijdens de jaarlijkse zwembadschoonmaak maar liefst 9 kikkers uit het ons natuurbad. Bekijk hier de vlog die Marvy hierover maakte.

22 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Op de middag van de laatste schooldag gaat de pizzaoven aan en viert Pip een Twee jaar in Spanje feest voor al haar vriendinnen en hun ouders.

Emigratie Fotodagboek juni 2018 | 23 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Sant Joan een belangrijke feestdag in Catalonië. Tijdens de kortste nacht zijn er veel strandfeesten met vuur en vuurwerk. Ook vieren veel Catalanen de midzomernacht met vrienden. Wij zijn uitgenodigd door de buren. Het wordt een avond vol verrassingen, met gazpacho, pa amb tomaquet en botifarra van de barbecue. Met cava en homemade citroen limonade. Met gekke spelletjes, vuurwerk op de tennisbaan en nachtelijke zwempartijen. En als afsluiter een bijzonder huiskamerconcert van buurmeisje Loles en haar drie muzikale vrienden.

25 juni 2018

Ik heb wat gedoe met auto’s . Eerst breekt tijdens het rijden!!! spontaan de as van onze Mitsubishi Pajero. Vervolgens tank ik benzine in plaats van diesel in de Seat Altea. En vandaag klapt de rechter voorband op de weg naar Tortosa. Gelukkig rijd ik op dat moment net langs een garage.  Dat dan weer wel.

Emigratie fotodagboek 26 juni 2018

Badplaats Cambrils heeft ontzettend veel goede restaurants. Eén van Marvy’s favorieten is de Italaliaans restaurant Trastevere in de haven.

28 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018Rapport uitreiking. Marvy had ‘m al eerder en verraste ons met 9 achten en 2 negens. Ook Pip heeft hard gewerkt en alleen maar notable (goed) en excellent op haar rapport. Juf Herenia is trots op haar inzet. En wij natuurlijk ook.

Fotodagboek juni 2018 | 29 juni

Here we go again. Fi de Curs van Marvy’s dansschool Dance & Fun. Niet één, maar twee avonden op rij danst Marvy de sterren van de hemel in een bijna professionele dansvoorstelling van ruim 2,5 uur.

30 juni 2018

Emigratie Fotodagboek | Fotodagboek #24 | Fotodagboek juni 2018 | Bon Dia Tarragona Fotodagboek Vanavond schittert ze weer op het podium, maar voor het zover is, nog even afkoelen in de zee. Lees meer onze favoriete baai en andere Top stranden in Tarragona.

Hoe was JUNI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn Emigratie Fotodagboek #24. Tot in een volgend emigratie fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.