Shop till we drop in Madrid, stranden langs de Spaanse snelweg, op speeddate met leraren en ik win gewoon de eerste prijs!!!! Waarmee? Je leest het in mijn Emigratie Fotodagboek November 2018.

Emigratie Fotodagboek November 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie Fotodagboek November 2018 | 1 november

Madrid StedentripPapa moest voor zaken naar Madrid. Nou dan gaan de meisjes toch gewoon een weekendje mee.  Lees ook mijn blog citytrip Madrid

 4 november 2018

Emigratie fotodagboek november 2018 | Fotodagboek #29Ik vreesde het ergste toen we 20 kilometer voor Valencia met pech langs de snelweg kwamen te staan. Maar eerlijk is eerlijk, binnen een half uur stond de takelwagen al voor onze neus en werden we met een taxi naar het vliegveld gebracht, waar een huurauto voor ons klaarstond.

Lees ook mijn blog Verzekeren in Spanje, zo moet het dus niet

6 november 2018

Werd tijdens Educatio Fysica op haar vorige school vaak vrij gespeeld, tijdens de gymles op EIC International School snuffelen de leerlingen aan elke sport.

Emigratie fotodagboek 7 november 2018

Zie jij wat ik zie……? Nee? Lees mijn blog STOM in SPANJE en je weet wat ik bedoel.

Fotodagboek 8 december 2018

Spaans water bevat ontzettend veel kalk, zelfs water uit de fles slaat tegen het kookpunt wit uit. En nu is Yuri’s speeltje stuk. Onze koffiemachine is te zwaar om naar Nederland te verschepen. Uiteindelijk vinden we een Rocket Importeur in de buurt van Barcelona. We maken een afspraak, maar bij aankomst is de eigenaar van de volgepropte loods nergens te bekennen. Zet ‘m daar maar neer, zegt een van de magazijnmedewerkers. “Die zien we nooit meer terug,” grap ik. Yuri kan er niet om lachen.

11 december 2018

Bolets is een van de Catalaanse specialiteiten tijdens de herfst. Wel goed schoonmaken, want in de steeltjes van deze soort wonen soms kleine, witte rupsen.

Zelf zoeken en plukken in Spanje? Bestel hier de grote paddenstoelengids voor onderweg

13 november 2018

Amper twee maanden op haar nieuwe school en ze geeft ter afsluiting van Science week al een presentatie in het Engels. Voor 300 man. Minstens. Trots.

14 november 2018

Wordt het drie maal scheepsrecht? Eind van de maand vlieg ik naar Nederland voor de uitreiking op het Spaanse consulaat in Den Haag.

22 november 2018

Het regent niet vaak, maar wanneer het losbarst, komt het vaak in heel korte tijd met bakken uit de lucht.  En staat Tortosa binnen no time blank.

Emigratie fotodagboek #29 | 25 november 2018

Op de bon in Spanje. En wanneer je de bekeuring niet ontvangt, wordt dat snel een duur, heel duur geintje.

Emigratie Fotodagboek November 2018 | 29 november

Zo ongelofelijk trots. Doet vreugdedansje. Want the winner is……. klik hier voor meer foto’s en uitleg van mijn glorie moment.

Hoe was november voor jou? Leuk als je een berichtje achterlaat onder deze blog. En natuurlijk bedankt voor het lezen van mijn emigratie fotodagboek november 2019!

Adeu, Petra

Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.