Shop till we drop in Madrid, stranden langs de Spaanse snelweg, op speeddate met leraren en ik win gewoon de eerste prijs!!!! Waarmee? Je leest het in mijn Emigratie Fotodagboek #29

Emigratie Fotodagboek november 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie fotodagboek 1 november 2018

Papa moest voor zaken naar Madrid. Nou dan gaan de meisjes toch gewoon een weekendje mee.  Lees ook mijn blog citytrip Madrid in 30 foto’s

2 november 2018

Emigratie fotodagboek november 2018 | Fotodagboek #29Shop till we drop. Daar worden deze meisjes blij van. En Madrid is zooooo leuk.

Beauty & parfum

3 november 2018

Emigratie fotodagboek november 2018 | Fotodagboek #29Oooooo wat goehoed, echt HEMA.

Emigratie fotodagboek 4 november 2018

Emigratie fotodagboek november 2018 | Fotodagboek #29Ik vreesde het ergste toen we 20 kilometer voor Valencia met pech langs de snelweg kwamen te staan. Maar eerlijk is eerlijk, binnen een half uur stond de takelwagen al voor onze neus en werden we met een taxi naar het vliegveld gebracht, waar een huurauto voor ons klaarstond.

Lees ook mijn blog Verzekeren in Spanje, zo moet het dus niet

5 november 2018

Met vriendinnen spelen na school, is in Spanje niet gebruikelijk. Bij gebrek aan beter is Dio vandaag de klos.

6 november 2018

Werd tijdens Educatio Fysica op haar vorige school vaak vrij gespeeld, tijdens de gymles op EIC International School snuffelen de leerlingen aan elke sport.

Emigratie fotodagboek 7 november 2018

Zie jij wat ik zie……? Nee? Lees mijn blog STOM in SPANJE en je weet wat ik bedoel.

Fotodagboek 8 december 2018

Spaans water bevat ontzettend veel kalk, zelfs water uit de fles slaat tegen het kookpunt wit uit. En nu is Yuri’s speeltje stuk. Onze koffiemachine is te zwaar om naar Nederland te verschepen. Uiteindelijk vinden we een Rocket Importeur in de buurt van Barcelona. We maken een afspraak, maar bij aankomst is de eigenaar van de volgepropte loods nergens te bekennen. Zet ‘m daar maar neer, zegt een van de magazijnmedewerkers. “Die zien we nooit meer terug,” grap ik. Yuri kan er niet om lachen.

9 december 2018

Origami vouwen voor het goede doel. Dat is een werkje naar Pip’s hart. Samen vouwen we een grote plastic bak vol.

10 december 2018

Na school doen we graag samen rondje campo met de hondjes.

11 december 2018

Bolets is een van de Catalaanse specialiteiten tijdens de herfst. Wel goed schoonmaken, want in de steeltjes van deze soort wonen soms kleine, witte rupsen.

Zelf zoeken en plukken in Spanje? Bestel hier de grote paddenstoelengids voor onderweg

12 december 2018

We zijn door de ouders van Marvy’s nieuwe vriendin Maria uitgenodigd voor een barbecue bij hen thuis.  Plaatpizza met paddenstoelen en carne a la brasa. En vooraf nachos met kaas uit de oven. Best of both worlds.

13 november 2018

Amper twee maanden op haar nieuwe school en ze geeft ter afsluiting van Science week al een presentatie in het Engels. Voor 300 man. Minstens. Trots.

14 november 2018

Wordt het drie maal scheepsrecht? Eind van de maand vlieg ik naar Nederland voor de uitreiking op het Spaanse consulaat in Den Haag.

Emigratie fotodagboek 17 november 2018

Hoe cool! Net als haar klasgenoten op de Internationale school heeft Marvy, een jaarpas voor pretpark PortAventura.

20 november 2018

Over integreren gesproken. Op een ‘winterse’ dag duiken Pip en ik om 17.00 uur een cafeetje in voor een kop Xocolatada. Een mierzoete en warme vla-achtige substantie, dat met lange vingers en een lepel wordt opgelepeld. Zij hoor, niet ik!!!

21 november 2018

In de week dat de eerste rapporten worden uitgedeeld, gaan we ook op speeddate met al Marvy’s leerkrachten.

22 november 2018

Het regent niet vaak, maar wanneer het losbarst, komt het vaak in heel korte tijd met bakken uit de lucht.  En staat Tortosa binnen no time blank.

23 november 2018

Na regen komt zonneschijn én problemen met de elektriciteit.

24 november 2018

Mmmm poffertjes van papa voor de lunch.

Emigratie fotodagboek 25 november 2018

Op de bon in Spanje. En wanneer je de bekeuring niet ontvangt, wordt dat snel een duur, heel duur geintje.

26 november 2018

Verzekeren in Spanje | Barbara de Swaan | Orange Insurances BarcelonaWil jij voor mij een offerte maken voor de zorgverzekering? mail ik Barbara de Swaan van Orange Insurances in Barcelona Barbara is vanaf de start van BonDiaTarragona fan van mijn blog en reageert vaak op posts. Dat zij al 15 jaar met succes een Nederlandse verzekeringsmaatschappij runt, weet ik sinds we Facebookvrienden zijn. Dus waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan?

Lees ook mijn blog Verzekeren in Spanje, zo moet het dus niet

28 november 2018

Ik ben in Nederland voor de uitreiking van de pers en blogprijs Proef Spanje 2018 wanneer ik deze zomerse lunchfoto via de app van mijn liefjes krijg.

29 november 2018

Zo ongelofelijk trots. Doet vreugdedansje. Want the winner is……. klik hier voor meer foto’s en uitleg van mijn glorie moment.

Hoe was november voor jou? Leuk als je een berichtje achterlaat onder deze blog. En natuurlijk bedankt voor het lezen van mijn emigratie fotodagboek november 2019!

Adeu, Petra

Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.