In SEPTEMBER staan we oog in oog met vuurspuwende draken. Ook belanden we na een urenlange processie in een kathedraal vol joelende Maria ‘fans’. We vinden een heuse schat op het strand en de meisjes starten met Spaans onderwijs. Kijk mee in mijn emigratie fotodagboek september 2016.

Emigratie Fotodagboek September 2016

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken. Emigratie staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie fotodagboek september 2016 | 1 september 

Bewaren

onderwijs in Spanje
Lijntjespapier, ruitjespapier, werkboeken, multomappen, opbergkisten, plastic insteekhoesjes, linialen en geodriehoeken, de Catalaanse bijbel, een passer, een blokfluit, muzieknotenpapier, een multifunctionele etui, klei, wascokrijtjes, ecoline, plakkaatverf, stiften (dik en dun), kleur- en grijze potloden, slijpers en gummen, rekenmachines, gekleurd karton, witte blaadjes in verschillende maten en rollen plakplastic om boeken te kaften. Na drie uur in de plaatselijke papeleria hebben we dankzij Google Translate alle benodigdheden bij elkaar.

2 september 2016

Correfoc Montblanc
Hands up! Morgen beleven we onze eerste correfoc. Om rooklongen, kleding met brandgaten en geschroeide haren te voorkomen, hebben we voor een paar euro bij Asia (de Catalaanse Action) vier hoedjes en sjaaltjes gekocht. Laat die vuurduivels maar komen.

3 september 2016

festa de la cinta Tortosa
Festa de la Cinta is het festa major van Tortosa. Buurvrouw Fernanda neemt ons mee naar de belangrijkste processie, een optocht met reuzen, meisjes in klederdracht, alle geestelijken van de stad, muziekkorpsen, mensen met kaarsen en natuurlijk Verge de la Cinta zelf.

Emigratie Fotodagboek 4 september 2016

Via Verde Tortosa
Pont Roig in Tortosa. Aan het einde van de rode ‘spoor’ brug over de Ebro miauwt een zwerfkat. Pip is op slag verliefd. Of we hem mee naar huis mogen nemen? Helaas, Moya & Cruz lusten katten rauw. Ze zal het moeten doen met deze foto.

5 september 2016

Sunset zonsondergang BDT in beeld
Eind september start de rijstpluk in de Ebro Delta. Wat is het hier mooi. Uitgestrekte groene velden, kaarsrechte wegen, vogels in alle soorten en maten, net de Beemster polder, maar dan mét palmbomen.

Dagboek van een emigrant #3 | 7 september

Tortosa Ermita Mig Cami
Ermita Mig Cami in Tortosa is een fijne plek om even bij te komen van een drukke dag en de warmte in de stad. In dit kleine familierestaurant betaal je voor een menu del dia een tientje. Of bestel een GT on the rocks en geniet van het uitzicht.

9 september 2016

Windmolenpark in Tortosa
Tijdens een ritje met ’the Beast’ – zoals lief onze nieuwe oude auto heeft gedoopt – komen we uit in Parc Eòlic de Baixebre in Tortosa. Horizonvervuiling, maar sta je eenmaal met beide voeten in het windmolenpark, dan voelt het toch anders! Indrukwekkend.

Dagboek van een emigrant #3 | 11 september 2016

rijst ebro delta
Onze laatste vakantiedag toeren we door de Ebro Delta, het op een na grootste rijstgebied in Spanje. Het is zondag, in Catalonië dé dag om met familie en vrienden uit te lunchen. Bij restaurant Pas de Buda (goed voor 5 sterren op Tripadvisor) vinden we gelukkig een vrij tafeltje op het terras. We gaan voor het uitgebreide deltamenu voor twee personen. Na gefrituurde sardines met citroen, tomaten brood en gemarineerde kokkels en mosselen zit ik bommetjevol en dan moeten we nog beginnen aan het hoofdgerecht: paella. Gelukkig begrijpt de dame die ons serveert meteen wat we bedoelen met een doggy bag.

Emigratie fotodagboek september 2016 | 13 september

huiswerk maken in Spanje
Huiswerk! Schooldagen van negen tot vijf, en dan ook nog thuis Catalaanse woordjes stampen. Ik geef het je te doen. Maar de meiden klagen niet. Nou ja, een klein beetje dan! Klik op de foto voor alles over het ONDERWIJS IN SPANJE.

15 september 2016

Trakteren op de Spaanse school
Cumpleaños feliz lieve Pippa. Slagroomsoesjes op bed en een droomwens komt ui. Pip zeurt al jaren om een metaaldetector. Maar ook trakteren in de klas, slingers aan het plafond en ’s avonds skypen met de Nederlandse bff’s.  Om af te sluiten met een barbecue met de buren en ’tante’ Beanca en Cheyenne is aangekomen uit Nederland.

Emigratie fotodagboek september 2016 | 16 september

Schatzoeken in Spanje
Fijn zo’n metaaldetector. Ook voor ons gazon 🙂

19 september 2016

Jardin del Papagayo | Vogeldierentuin Benicarlo
Met vriendin Beanca en haar zoon Cheyenne dwaal ik een middag door Jardín del Papagayo in de buurt van Peniscola. Ik ben al in aardig wat vergane glorie kinderparadijzen geweest, maar dit oerwoudachtige avonturen park mag er zijn. Klik op de foto!

21 september 2016

over leven in spanje | Nu even niet
Oeps, stukje van mijn voortand gebroken. Ik was in Nederland al geen  fan van de tandarts, maar wat moet, dat moet. Tik op de foto en lees mijn blog… NU EVEN NIET.

22 september 2016

La Cercavila Santa Tecla Tarragona
Van alle avonden is Nit de Santa Tecla is de leukste voor kinderen. Om zeven uur ’s avonds start op Plaça de la Font La Cercavila de Santa Tecla een bonte optocht met dansende duivels, een draak met een klapperend kunstgebit, een hossende os, een gouden adelaar met een vredesduif in zijn bek en een bijzondere ezel.

Emigratie fotodagboek september 2016 – 23 september

Castells Santa Tecla
Vandaag is de dag van Santa Tecla, de patroonheilige van de stad Tarragona. En net als gisteravond is Plaça de la Font afgeladen. Van evenementen met castells krijgen Catalanen nooit genoeg. Vandaag strijden alle verenigingen uit Tarragona en omstreken tegen elkaar. Wie bouwt de hoogste toren? Het applaus wanneer de menselijke toren wordt ontmanteld is oorverdovend. Kippenvel!

25 september 2020

Ontdek de Ebro Delta - Delta de l'Ebre (1)
In de Ebro Delta. Zacht roze licht, kwetterende vogels, de geur van rijst… op deze plek voel ik me compleet zen.

26 september 2016

Geld zoeken op Playa Cap Roig
Schatzoeken op Cap Roig wordt een megasucces. Op de plek waar zomers de chiringuito staat, vinden we in twee uur tijd maar liefst 13,67 euro. Lang leven de metaaldetector. Een nieuwe hobby is geboren.

28 september 2016

Delta Birding Festival BDT reistip
Terres de l’Ebre overwinteren/leven ruim 300 soorten vogels. Omdat ik de delta zo’n rustgevend gebied vind en het maar een kwartiertje rijden is van onze masia, ben ik hier vaak te vinden. Ik heb al heel wat vogels gespot: eenden, valken, lepelaars, zilvermeeuwen, kwikstaartjes, zwaluwen en reigers en in de lagunes voor Ecomuseum MonNatura meer exotische exemplaren, waaronder één heuse kolibrie en tientallen knalroze flamingo’s.
Catalaanse leren
Catalá is een Romaanse taal en om het nog een beetje moeilijker te maken, spreken ze hier meerdere dialecten.  Enorm veel respect voor onze meisjes, die hier 5 x 8 uur mee bezig zijn. Gelukkig spreken hun werkboeken tot de verbeelding.

Dagboek van een emigrant #3 – 29 september 2016

Hoe was jouw maand? Nog aan het nagenieten van het mooie septemberweer of mag de herfst voor jou nu wel komen? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je me al op Facebook en Instagram. Gewoon DOEN!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.