In oktober overleven we een auto-ongeluk, worden we gek van de mieren en andere onderkruipsels. Maar we worden ook ingesloten en vinden een heuse schedel in de tuin. Kijk je mee in ons Emigratie Fotodagboek oktober 2016 ?

Emigratie Fotodagboek Oktober 2016

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 oktober 2016

Hiken in natuurpark Els Ports
Natuurpark Els Ports ligt op nog geen twintig autominuten van ons huis. Maar waar te beginnen? Welke paden te bewandelen? En welke trails  zijn voor ‘wandelwatjes’ als wij niet te zwaar? Gelukkig is buurvrouw Fernanda een fervent hiker en niet te beroerd om ons op sleeptouw te nemen. Caro La Barcina is een aanrader en ook goed te doen met kinderen. Na een adembenemende wandeling (figuurlijk dan hè), ligt de wereld op het hoogste punt als een ansichtkaart aan onze voeten.

2 oktober 2016

Rijstoogstfeest Delta del Ebre Festa de la Sega
Yuri en de meisjes hebben zin in een pyjama dag, ik wil erop uit. Naar Festa de la Sega, om met eigen ogen te zien hoe de rijstpluk in zijn werk gaat. Er wordt gehakt en gezeefd, gedanst en gegeten (rijst). Geen straf om af en toe in je uppie op pad te gaan. Ik kijk mijn ogen uit en blijf fotograferen.

Emigratie fotodagboek oktober 2016 | 7 oktober

Mierenplaag in huis
Mieren, ik word gek van de mieren. Een kruimel en ze marcheren in colonne over het aanrecht. Op mijn blog Allemaal beestjes, krijg ik ontzettend veel reacties en bruikbare tips om dit ijverige volkje voor eens en altijd uit te roeien.

8 oktober 2016

Emigratie fotodagboek oktober 2016 | Spaans leren voor kinderen
Wie wat bewaart… Een lesje Catalaans en Spaans was nooit zo leuk. Met dank aan de AH-mini’s. Ook Leuk SPAANS LEREN! Klik op de foto!

Emigratie fotodagboek #4 | 10 oktober

Autopech | Spaanse kat in de zak
Kochten wij onlangs onze eerste Spaanse kat in de zak? Je leest het in mijn persoonlijke blog: Autopech, auto weg.

11 oktober 2016

fotodagboek oktober 2016 |
Tuinschatten. Weer eens wat anders dan een veldmuisschedel. Wie weet welk beest dit was, mag het zeggen.

12 oktober 2016

fotodagboek oktober2016
Een voordeel van warm lunchen op school is dat je ’s avonds niet meer hoeft te eten dan een broodje, soepje, fruit en een snoepje. Het geeft ons de tijd om na school nog maar eens ‘de schatkist’ te spekken. De teller staat inmiddels op 23,65 euro. Kassa.
Je geld verdubbelen in 5 jaar? Kik op de foto!

14 oktober 2016

Schooluniform Spaanse school
Vorige week ontving ik van de administratie van collegi een mailtje met de mededeling dat alle kinderen vanaf 14 oktober in schooltenue moeten verschijnen. Vanwege de hoge temperaturen in september mochten ze de eerste maand nog in hun eigen kleding naar school. Witte sokjes en strikjes zijn alleen vandaag verplicht voor alle meisjes. Vandaag viert het katholieke Catalunya namelijk Feria de Santa Teresa, een feest ter ere van de beschermheilige naar wie Collegi Teresia is vernoemd.

Emigratie fotodagboek oktober 2016 | 17 oktober

Wat de pot schaft | De Spaans overblijf
Wat nou bruine boterhammen met pindakaas en witte kadetjes met oude Beemster? Tijdens de lunch doen Marvy en Pippa zich te goed (zij het onder lichte dwang) aan paella, gemarineerde inktvis, witte bonen, gegrilde groenten en tonijn. Hoe zij dit vinden, lees je in mijn blog Wat de pot schaft en klik op de foto!

18 oktober 2016

Emigratie fotodagboek oktober 2016 | Onderwijs in Spanje
Niet normaal, wat ben ik trots op mijn kinderen. Amper 5 weken op een nieuwe school, in een vreemd land, waar ze een taal spreken die ze niet verstaan en vakken krijgen die ze nooit eerder hebben gehad (wiskunde, natuurkunde, biologie, blokfluit) en dan gewoon de ene na de andere Molt bé (= gelijk aan een dikke 8) scoren voor toetsen.

23 oktober 2016

Refugio Ciriac Bonet Siurana
Stunning Siurana. Man, wat is dit middeleeuwse bergdorp in natuurpark Serra de Montsant sprookjesachtig mooi. Een must do voor iedereen die in de buurt is.

24 oktober 2016

Nee joh, gewoon niet verder kijken dan je neus lang is. Auto parkeren en wegwezen. Ik heb het al vaak gezien de afgelopen maanden, een dubbele rij auto’s langs de weg. Asociaal. Op de vroege maandagmorgen – marktdag in Tortosa – zijn wij de klos. Dubbel. Niet alleen onze auto, maar ook de huurauto van onze vrienden ik klemgereden. Wat ik nog meer STOM VIND IN SPANJE. Klik op de foto!

Emigratie fotodagboek oktober 2016 | 31 oktober

Castaween Castanyada
Castaween in Tortosa. Een griezelfeestje achter de oude kathedraal. Helaas kunnen we wegens taalachterstand (nog) niet mee doen aan de Catalaanse speurtocht door de stad. Dan maar gekke foto’s schieten en gepofte kastanjes snoepen.

Hoe was jouw maand? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend emigratie fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je me al op Facebook, Instagram en Pinterest? Gewoon DOEN!

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.