Avontuurlijk was het in November. Bigtime. We overleven een schoorsteenbrand. Ik word achtervolgd door een zwerver. We drijven bijna van de autopista en BonDiaTarragona.nl wordt genomineerd door Proef Spanje voor de Blogprijs 2016. Kijk je mee in ons emigratie fotodagboek november 2016.

Emigratie Fotodagboek november 2016

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie fotodagboek #5 | 2 november 2016

Citytrip Barcelona Stedentrip Spaanse Steden
Eén van de voordelen van emigreren naar Catalonië, dat Barcelona ‘om de hoek’ ligt. Op een doodgewone woensdag dwaal ik met lief  in mijn favoriete wijk El Born en doen we ons te goed aan overheerlijke tapas in de novemberzon. Hoe cool is dat? #countmyblessings

Emigratie fotodagboek november 2016 | 4 november

Citytrip Zaragoza Stedentrip Spaanse Steden
Fin de semana! Nu we in Spanje wonen, willen we Spanje verkennen. Lief heeft een hotelletje geboekt in het centrum van Zaragoza. Wat een te gekke stad. Stoer en imposant. Groots en knus. Toffe restaurants en bijzondere winkels. Zelfs in de stromende regen GENIET ik. ’s Avonds dwalen we door de kleurrijke straatjes van de gezellige wijk El Tubo en proeven we de lekkerste lamsschotel ooit (met chips en ei) bij restaurant La Ternasca. Weekendtip!

Emigratie fotodagboek novmeber 2016 | 6 november

over leven in Spanje | Emigratie fotodagboek november 2017
Om de fruitmand aan te vullen, hoeven we alleen maar een stukje naar beneden te lopen. Puur en onbespoten. Zoetzure mandarijnen, sappige sinaasappels, grapefruits, vijgen, granaatappels, druiven en olijven en stookhout zijn – voor ons – bij de huur inbegrepen. Buurman verkoopt zijn biologische citrusvruchten online via Saborafruta
Een kist van 10 kilo kost voor 17 euro inclusief BTW en verzendkosten (in Spanje dan hè!)

Fotodagboek 7 november 2016

coll de l alba tortosa
Of we zin hebben om vanuit ons huis over Coll de l’Alba naar Ermita Mig Cami in Tortosa te wandelen? Volgens Buurvrouw Fernanda een excursion van zo’n 3,5 uur. Twaalf kilometer door de bergen. We nemen de uitdaging aan en hebben tegen het eind net als buurmeisje Eulalia ‘geen benen meer over’.

7 november 2016

Zie jij wat ik zie? I see faces!
Klein geluk aan de hemel, gefotografeerd vanaf ons achterterras. #levendbehang #nofiliter #iseefaces

8 november 2016

Huiswerk in Spanje
Best lastig om de juist toonsoort te vinden. Lees ook mijn blog Het leed dat huiswerk heet!

11 november 2016

over leven in Spanje | Onderwijs in Spanje
D-Day, Yuri en ik hebben om 10 uur een gesprek op school. De meisjes zijn meestal positief (op huiswerk na dan), maar hoe vinden hun mentoren dat het gaat op collegi? ‘Sociaal, keurig, beleefd, harde werkers, leergierig’, onze dochters krijgen de ene na de andere veer. En dan ook nog goede cijfers halen. Complimenten ook voor de ouders. Kijk, dat horen we graag. Super molt bè Marvy en Pippa! Klik op de foto en lees meer over ONDERWIJS IN SPANJE
Mercat de Tortosa | Bar Ester
Mijn favoriete koffiespot is op het terras (wanneer de zon schijnt) of aan de bar (wanneer het regent) van cafetaria Esther in Mercat de Tortosa. De imposante markthal is een van de 11 highligts in Tortosa Anders dan in bijvoorbeeld Mercat La Boqueria, ziet het in deze markthal niet ‘zwart’ van de toeristen.

16 november 2016

over leven in Spanje
En dat mijn blog ‘zwemmen met tonijnen’ dan zomaar wordt genomineerd voor de Blogprijs Proef Spanje 2016. Trots!

Emigratie Fotodagboek november 2016 | 18 november

over leven in Spanje | Lekkers uit Nederland
Je mag me wakker maken voor een goede paella. Ik houd van inktvis in alle soorten en maten. Maar ik geniet ook van Catalaanse stoof- en bonenschotels. En ik probeer vaak nieuwe Catalaanse lekkernijen zoals Calcots (verrukkelijk) en zeeslakken (disgusting). Maar op sommige dagen gaat niets boven een witte boterham met pindakaas, zoute drop of een dikke plak oude Beemster. En zonder verse sambal van de toko kan ik al helemaal niet. Best handig dus dat lief om de week naar Nederland vliegt voor zijn werk. Maar ook in Spanje zijn gelukkig Nederlandse producten te vinden. Klik maar op de foto!

22 november 2016

Op excursie met school in Spanje
Primaria 4 op excursie naar Museu de Tortosa. Kijk die grote kleine van ons eens een kop boven haar klasgenoten uitsteken.

Emigratie Fotodagboek november 2016 | 24 november

over leven in Spanje | Schoorsteenbrand
Best schrikken als je ’s morgens wakker wordt en de bovenste balk van de haard smeult! Gelukkig heb ik een goede neus, maar ik schaf vandaag nog deze rook- en koolmonoxidemelder aan.

25 november 2016

Over leven in Spanje
Dio kwam, zag en overwon. Hoe? Dat lees je hier.

 

Hoe was jouw maand? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend emigratie fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je me al op Facebook, Instagram en Pinterest? Gewoon DOEN!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.