Ik strand door mijn eigen schuld op een benzinestation, we voeren oorlog met giftige rupsen, overleven 4.7 G-kracht én een serieuze bosbrand bedreigt onze masia. Kijk je mee in ons emigratie fotodagboek januari 2017.

Emigratie Fotodagboek Januari 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

2 januari 2017

Over leven in Spanje fotodagboekOm de vriendschap te boosten, nemen we Pippa’s new best friend Ari (Ariana) mee naar Pista de Gel in Tortosa. Voor de kassa staan meer klasgenootjes. Ook al spreekt mijn meisje nog te weinig Catalaans om op niveau mee te praten, de lol op de ijsbaan is er niet minder om.

3 januari 2017

Over leven in Spanje fotodagboekVandaag lunchen we op het terras van Restaurant El Parc in Tortosa, de plek voor rijstgerechten en ook sushi. Later op de dag waaien we uit op Mont Caro in natuurpark Els Ports, om vanaf het nieuwe uitkijkplatform van het uitzicht te genieten en een briefje aan Maria te schrijven.

5 januari 2017

Estoy una mujer tonta! In Nederland gebeurt het 15000 keer per jaar, maar overkomt het je in een land waar je jezelf nog niet goed genoeg verstaanbaar kan maken, is het regelrecht drama.

6 januari 2017

Over leven in Spanje fotodagboekDia del tres Reyes is een soort van Catalaanse Sinterklaas, maar dan met drie Koningen. Alle Catalaanse kinden mochten gisteravond na de intocht   hun schoen zetten (met een schaaltje water en een bakje hooi voor de kamelen) en worden vandaag verwend met grote cadeaus. Een andere traditie is het eten van Roscon, brood gevuld met room in de vorm van een kroon. Wie krijgt het stukje met de boon? En wie vindt de koning?

7 januari 2017

Schroeven, loopings, 130 km per uur in 3 seconden, vanaf 78 meter met een bloedgang naar beneden storten. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. PortAventura, we love you.

8 januari 2017

Over leven in Spanje fotodagboekAdios kerstboom. Hola lente.

10 januari 2017

Fotodagboek 10 januari 2017Anderhalve maand na de schoorsteenbrand, krijgen we nu echt een nieuwe haard. Dat wordt twee weken stof happen.

12 januari 2017

Fotodagboek 12 januari 2017 (2) Kijk je omhoog, zie je ze hangen. Witte, plakkerige bollen. Nou zijn die nesten nog niet eens het probleem, het wordt pas gevaarlijk rond februari, wanneer de eerste processierupsen zich naar beneden laten vallen. De zachte donshaartjes van Rupsje-Nooit-Genoeg zijn namelijk zo giftig dat als een hond er één in zijn bek krijgt, zijn tong deels afsterft of erger. Laaghangende nesten knippen we weg om ze vervolgens te verbranden (volgens Buurman de enige manier) Maar niet voordat Yuri de nesten heeft ‘dichtgeplakt’ met good old Elnett.

13 januari 2017

Over leven in Spanje fotodagboek‘Schat, ik ben net naar tuincentrum Overvecht geweest en ik heb 500 euro uitgegeven. Grapje!’ Meer dan een kruiwagen en een schep heb ik niet nodig om mezelf te trakteren.

Emigratie Fotodagboek Januari 2017 | 14 januari

Fotodagboek januari BonDiaTarragonaWie mij een beetje kent, weet dat ik een feestbeest ben. En vandaag is het feest, want 46 jaar geleden werd ik geboren. Geen feest zonder vrienden. Dus nodig ik iedereen uit die we de afgelopen maanden hebben leren kennen. Kan mij het schelen dat ik sommigen nog maar een keer heb gesproken en veel aanhang zelfs nog nooit heb gezien.

17 januari 2017

Sant Antoni El Perello reistipWaar in Nederland steeds meer tradities lijken te verdwijnen, word je in Spanje bijna doodgegooid met culturele gebeurtenissen. Geweldig, ik kijk mijn ogen uit! Bijvoorbeeld op Les Tres Tombs in El Perello, waar de gelukkigste huisdieren van de provincie Tarragona wonen.

Emigratie Fotodagboek #7 | 19 januari 2017

Over LEVEN in Spanje Bosbrand is iets waar je alleen over leest. Althans in Nederland. Maar in Spanje is alles anders. Hier zijn bosbranden eerder regel dan uitzondering. Vannacht waren wij aan de beurt. 35 hectare, gone in ‘iets’ meer dan sixty seconds. Help het bosbrandt heet het blog dat ik schreef, over deze toch wel angstig ervaring.

22 januari 2017

Winterwonderland in Spanje (7)Winterwonderland in natuurpark Els Ports. Zoveel sneeuw in één keer hebben onze meiden nog nooit gezien.

25 januari 2017

Een rondje over ‘ons’ land en mijn favoriete uitlaatrondje levert dagen na de bosbrand treurige plaatjes.

27 januari 2017

Een fiësta ter ere van de heilige Sant Enric. Een kindervriend volgens Pippa. En dus moeten de witte strikjes en kniekousen weer uit de kast. De ochtend brengen onze kinderen door in de kerk, waar ze vrienden zijn geworden met Jezus, aldus Pip. Na de dienst is er op school een soort van pyjamaparty.

Emigratie Fotodagboek Januari 2017 | 28 januari

Fotodagboek 28 januari 2017

Just an ordinary saturday in Tortosa. Bij Bar Esther in Mercat de Tortosa drinken we cortadootjes met papa’s en mama’s van school, terwijl de kinderen met elkaar spelen in de markthal en op het plein. Over inburgeren gesproken.

29 januari 2017

Festa Calcotada VallsHet is groen en wit, slap en aangebrand, maar jongens wat smaakt het lekker. Gistermiddag bezochten we het Calcotfestival in Valls en nu heb ik een nieuwe verslaving. Ik schreef er een blog over: Smullen van een bosje ‘Catalaanse nieuwe’.

31 januari 2017

Basketbal in Tortosa

Hoezo sportief? Vanaf vandaag is Pip vier keer per week actief in de sporthal van Club Basquet Cantaires 

Hoe was januari voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook en Instagram en Pinterest? Nee? Gewoon DOEN!

One comment

  1. HEERLIJK OM JE BLOG VAN JANUARI WEER TE LEZEN EN DE LEUKE FOTO,S TE ZIEN,ZO BLIJFT IEDEREEN EEN BEETJE BIJ VAN JULLIE DOEN EN LATEN,IK VIND HET ERG LEUK HOE JIJ HET DOET HOOR PETRA.!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.