Halverwege september moeten de meiden na 3 maanden vakantie weer aan de bak. Hoe vergaat het Marvy op de Internationale school? Het water komt met bakken door het plafond en onze auto wordt op een haar na niet geplet. Kijk je mee in BonDiaTarragona Fotodagboek #27

Bon Dia Tarragona emigratie fotodagboek

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018La Placa Crema, even na middernacht. 5 brandgaatjes in mijn vest, 2 blaren op mijn hand, een serieus zwartgeblakerd kuiltje in mijn bovenarm, mijn oren suizen, ik heb last van kriebellongen en nog net geen gehoorschade, maar mensen wat heb ik genoten van de Ebre Correfoc in Tortosa.

2 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Een gezin van tien – waarvan het merendeel volwassen is – gaat niet altijd samen op vakantie. En ook wij reizen wat af in de maanden dat de meiden vrij zijn. Dus organiseren we samen met onze Spaanse buren in september de jaarlijkse Vakantie Video Cava Pizza Avond.

Fotodagboek 3 september 2018

Het regent niet vaak, maar als het losbarst dan …… staat onze eetkamer vol met teiltjes.

Fotodagboek 4 september 2018

Een van mijn favoriete hangouts in Reus tegenwoordig is Café Rosalina aan Placa de Mercadal. Goede koffie, fijne taartjes, lekkere wijn, zachte leren banken, boeken en tijdschriften. Meer heeft een mens niet nodig.

Kersttrends 2018

5 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Hamburguesas con queso a la placha…. lekkerder krijg je ze niet.

Ontdek deze en 99 andere hamburger recepten in dit fijne hamburgerboek

6 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Dance Valley eat your heart out….. wij gaan vanavond los op Lovermut Festival, een 24 uur durend technofestival in een nog veel mooiere vallei

7 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Toegegeven, het sociale leven van onze meiden is minder vol dan toen we nog in Nederland woonden, maar gelukkig hebben ze elkaar en zijn ze (ook) op creatief vlak ontzettend gegroeid. 

8 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Buurjongen Pedro heeft sinds deze zomer verkering met een heel aardig meisje dat hij in Engeland leerde kennen. Ze heet Martine en komt uit …. tada…. Nederland. En dus zijn ook wij van de partij op de avond dat Pedro haar aan zijn ouders voorstelt.

Fotodagboek 9 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Wanneer ik tegen zonsondergang op ons achterterras sta te mijmeren, voel ik me meer dan bevoorrecht.

10 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Er zijn van die dagen dat we snakken naar een patatje oorlog en een frikadel speciaal. Zelfs als we daar 75 kilometer voor moeten rijden. #broodjevankootje #salou

11 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Wat een feest. Ari – Pips schoolvriendin – viert haar verjaardag bij Temps de Terra. 

12 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018 Helemaal klaar voor nieuwe avonturen op de Internationale school in Salou

Emigratie fotodagboek 13 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Een glimp in de boekenkast van een middelbare scholier in Spanje.

Lees ook mijn blog over Het leed dat huiswerk heet!

14 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Tijdens de informatie-middag over primaria 6 (groep 8) krijgen alle ouders de opdracht een bemoedigend woordje te schrijven op de nieuwe boekenlegger-to-be van hun kind.

Lees op deze pagina meer over het onderwijs in Spanje

15 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Felic cumpleaños Pippa…. time flies. 11 jaar alweer. Toch vieren we vandaag ook een beetje Marvy’s geboortedag, die haar verjaardag grotendeels doorbracht op het politiebureau in Cantabria.

16 september 2018

Festa de la Sega, het rijstoogst festival in vissersdorp l’Ampolla staat gelijk aan paella, fideua, cava en de sardana in de haven.

Fotodagboek 17 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Pip is een natuurmens en is gefascineerd door alles dat kruipt en sluipt.  Zoals sprinkhanen, die ons hier soms om de oren springen. Misschien moet ik toch maar dit supercoole Sprinkhaan Masker voor haar bestellen. Zodat ze als een echt insect naar de wereld om haar heen kan kijken.

18 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Elk ochtend en elke middag brengen we Marvy naar het 25 kilometer noordelijker gelegen l’Ametlla de Mar. Daar stapt ons kind op de schoolbus, die haar naar de Internationale school in Salou brengt. We hebben de keuze uit twee routes:  de snelle, maar prijzige tolweg AP7 of het langzame – lees tractoren, vrachtwagens etc – maar gratis traject N340. Om toch nog een beetje te besparen, kozen we voor optie 2. Tot een vriendin ons wees op de Teletac. We bestelden het apparaatje voor 20 euro bij ons bank (alleen verkrijgbaar met Spaanse bankrekening en in het bezit van NIE). Tegenwoordig gaat de spoorboom automatisch open en rijden we de route 1 x per dag gratis en voor niets. Plus al die weekenduitjes naar Tarragona, Salou, Reus en zelfs het grootste deel van de route naar Barcelona.

19 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018Dat je achter je laptop zit, minstens twintig seconde een ondefinieerbaar hard gekraak hoort, naar buiten rent – want daar lijkt het vandaan te komen – en nog net ziet hoe een tak zo groot als een boom als een luciferstokje knakt en met een doffe klap ons met bloed, zweet en tranen gemaakte hek verpletterd.  En gelukkig niet de auto :0

We maken wat mee in Spanje. Je leest over onze avonturen in mijn Emigratie Dagboek

Emigratie fotodagboek 21 september 2018

Na twee jaar basketbal heeft Pippa zin in iets anders. Voetbal lijkt haar wel wat, dus regelen we een proefles bij het meidenteam van de plaatselijke voetbalclub. Aardige meiden hoor, maar in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar toch net iets te oud voor ons elf-je.

Emigratie fotodagboek september 2018Een 10-rittenkaart kost bij Hipica Equitor in Tortosa € 125. Omgerekend € 12,50 per les, ware het niet dat je twee lessen gratis krijgt. En dat voor paardrijlessen van minstens anderhalf uur.  Niet slecht.

23 september 2018

Voor de allermooiste zonsondergang rijden we naar Platja Trabucador, ons favoriete strand in de Ebro Delta.

24 september 2018

Batman is gestrand op ons terras. De zon brandt hoog aan de hemel, het balkon voelt nog net niet als een kas. Is hij beschadigd, is hij gewond? Nergens zien we bloedspetjes op de grond. We trakteren hem op schaduw, uitgebakken spek en fruit. Hopelijk vliegt batman er dan vanavond weer op uit.

Fotodagboek 25 september 2018

Vaarwel Batman, doe namens Pippa de groeten aan vriend Vleertje.

27 september 2018

Nog drie maanden en dan zijn de biologische sinaasappels in fruitgaard rond onze masia klaar voor de pers.

28 september 2018

Emigratie fotodagboek september 2018We zomeren nog even door op platja Cap Roig.

Bezoek ook mijn pagina met een lijst met alle paradijselijke stranden in Terresdelebre

29 september 2018

Ruim 31 jaar geleden stond ik op deze plek, op dit strand, in Salou. Toen dacht ik, leuk, maar nooit weer. Het leven maakt rare sprongen. Want ik sta er weer, op de plek, op dit strand in Salou. En wel omdat ik moet wachten op mijn 13-jarige dochter, die bij de ijssalon aan de boulevard een ijsje eet met haar klas.

30 september 2018

Ze is eruit, vanaf vandaag zit  Pip op Breakdance.

Hoe was SEPTEMBER voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn emigratie fotodagboek #27. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.