JOEHOE vandaag (20 juni) is de GELUKKIGSTE dag van het jaar in Spanje. HAPPY YELLOW DAY, in het SPaans el dia más feliz, is een initiatief van Eltiempo.es. En ik geef het weerstation groot gelijk dat ze deze gelukkige dag in het leven hebben geroepen. Want veel leuker dan Blue Monday is Happy YELLOW day. En daarom vandaag een blog vol Yellow travelpics Tarragona.

Omdat de zon vandaag het langst aan de hemel staat.

Omdat morgen officieel de zomer begint

Omdat het niet lang meer duurt voor de Spanjaarden op vakantie gaan

Oh ja en dan wordt natuurlijk ook nog het vakantiegeld gestort.

Alle reden dus voor Spanjaarden om zich GELUKKIG te voelen.

Gele reisfoto’s Tarragona

Happy Yello Day – el dia más feliz!

YELLOW Travelpics Tarragona

In Nederland kocht ik elke zaterdag verse bloemen op de markt. Snijbloemen zijn in Spanje duur en schaars. Als er al bosjes worden verkocht, dan is het voor een begrafenis. Gelukkig groeit en bloeit het welig rondom ons huis. Zoals deze mooie GELE bloemen. Wie de naam weet van deze prachtbloemen mag het zeggen.BDT Yellow travelpics 3
Als het aan veel Catalanen ligt, zijn ze liever morgen onafhankelijk, dan vandaag.
Het ‘kleine’ Festa Major van Tarragona – draait om water. Heel veel water. Op 18 augustus – dia de Sant Magi – wordt heilig water uit de bergen van Brufaganya op rijk versierde paardenkarren naar Tarragona gebracht. Daarna barst het los en worden honderdduizenden liters rivierwater over een dansende menigte uitgestort.

Winterbloeiers in de paradijselijke baai van Santa Llucia (l’Ampolla).Van 20 t/m 23 juni 2017 viert Tortosa Festa del Renaixement. In  de zomer van 2013 werd op dit middeleeuwse feest het zaadje geplant, dat uiteindelijk uitgroeide tot het idee om naar deze streek te emigreren. BDT Yellow travelpics 8Ik ben geen zwembadmens en ik ben een angsthaas, maar tegen een middagje ZwemParadijs AquaLeon zeg ik geen nee. BDT Yellow travelpics 9Deze super schattige olijvenblikjes zijn te koop bij restaurant El Parc in Tortosa, één van mijn favoriete restaurants in de stad.
Catifes de Corpus worden de gekleurde zouttapijten genoemd, die ter ere van Corpus Christi in vissersdorp l’Ametta worden ‘uitgerold’.BDT Yellow travelpics 13In Badia del Alfacs (bereikbaar vanaf vissersdorp Sant Carles de la Rapita) is het zomers goed toeven. Meer weten? Houd BonDiaTarragona in de gaten, want volgende week upload ik een blog met informatie over de drijvende restaurants in deze baai.

Draait Sant Magi om Water, festa major Santa Tecla (Tarragona 15-24 september 2017) in heeft als thema VUUR. En berg je maar voor de vuurduivels (links op de foto). Ze zien er nu nog lief uit, maar voor de correfoc gaan ze los.

Hondenstrand Riumar BonDiaTarragona reistip
Het Catalaanse zomerdrankje heet ‘Xampu’ en is mix van bier met LIMONade. Salut!

De rijstvelden in Delta del Ebro kleuren van frisgroen in het voorjaar naar oker GEEL in september. BDT Fotodagboek april2017
Man, man, man, van Processo del Silenci (de ‘stille’ nachtelijke processie tijdens Semana Santa in Tortosa) was ik zwaar onder de indruk.
BDT Yellow travelpics 16De zon zet de voorgevel van Mercat de Tortosa elke avond zo mooi in vuur en vlam. Hoog kijk omhoog in de stad waar Gaudi werd geboren. Want in Reus – de stad van het modernisme – is de ene gevel nog mooier dan de ander.

Op de dag voorafgaand aan Santa Tecla strijden de castellers van Tarragona tegen elkaar op Placa de la Font.

Welke vereniging bouwt de hoogste toren?Afgelopen winter ontdekten wij de stad Zaragoza. De hoofdstad van de provincie Aragon ligt net als Tortosa, aan de Ebro. En wat een fantastisch mooie stad is Zaragoza. Op Plaza del Pilar, één van de grootste pleinen van Europa met een lengte van 1500 meter, kwam ik een geestelijke tegen. De man zelf wilde niet op foto, maar zijn plastic bloemetjes mochten wel.

Mierzoet, maar wel lekker, dit kruidenbittertje van Catalaanse bodem.

Happy YELLOW day

Sip? Kom uit je winterdip met de mooiste BLUE MONDAY winterpics.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.