Drie, twee, één, GO! Een fractie van een seconde lees ik twijfel in haar ogen, maar dan springt ze. In de  donkere en ijskoude poel. Super stoer van Pip, want het wateroppervlak ligt minstens 4 meter lager dan de rots waar ze net nog stond.  Plons. Met een glimlach op haar gezicht drijft ons kind bovenin Les Olles, de natuurlijke zwemvijvers in Els Ports. ‘Vet! Mam, mag ik nog een keer.’

Les Olles | Natuurlijke zwemvijvers in Els Ports

Verscholen tussen de bergen in natuurpark Els Ports ligt een geweldige zwemplek. De zes natuurlijke zwemvijvers in Els Ports zijn in trapvorm met elkaar verbonden en bovendien gevuld met ijskoud water uit rivier de Canalettes.  Een plek om te af te koelen, maar zeker ook te stunten.

Houd je net als ik van natuurzwembaden, watervallen en verborgen bergpoelen? Lees ook mijn blogs over Fontcalda en Piscina natural Beceite

Wil jij ook springen in de natuurlijke zwemvijvers in Els Ports? Rijd vanuit het dorp Horta de Sant Joan langs het Santuari de San Salvador. Het klooster is niet te missen, want is gebouw tegen de bergwand in de bergen van Santa Barbara.  

Meer over natuurparken in Catalonië lees je in dit inspirerende reisboek van journalist Edwin Winkels die al 30 jaar in deze regio woont en werkt!

Zwemvijvers Les Olles | Petra tipt!

Aan de rand van Les Olles is een parkeerplaats. De rotsen zijn vlak genoeg om een handdoek uit te rollen. Maar restaurantjes vind je niet in dit deel van natuurpark Els Ports. Dus neem een goed gevulde picknickmand, wc-papier en een vuilniszak mee. Oh ja, en dit is ook een must op de rotsen van Les Olles. overbodige luxe.

De geheime poelen in Els Ports

De geheime poelen – ontstaan door duizenden jaren erosie – zijn dieper dan je op het eerste gezicht denkt. Hoe zeer je ook je best doet, je raakt de bodem niet. Daar gaat ze….stoer moppie van me. No way dat ik van de hoogte rots in Les Olles afspring. Gelukkig zijn er ook lager gelegen rotsen, waar ik mezelf heel veilig in het verkoelende water kan laten glijden.

Raco de Les Olles del Baubo zoals de natuurlijke zwemvijvers in Els Ports heten,  liggen verstopt tussen de dorpen Horta de Sant Joan, Bot en Prat de Comte.

Oeps! Het kan dus zomaar zijn dat je een waterslangetje tegen het gladde lijf zwemt. Wees gerust, deze glibber is banger voor jou, dan jij voor hem. En bovendien hartstikke ongevaarlijk. 

Hotels in de buurt van Les Olles

Vakantieappartementen Tip Horta de Sant Joan | Casa Rural Santana

In het centrum van bergdorp Horta de Sant Joan, in het hart van natuurpark Els Ports en aan de Via Verde, ligt dit fantastische rural vakantiehuis met meerdere mooi gerestaureerde appartementen.
Boeken en meer info
Casa Rural Santana

Hotel tip Bot | Can Josep Bot

Het restaurant van dit eenvoudige, maar zeer nette hotel heeft een eetzaal met een WAANZINNIG uitzicht op de bergen van natuurpark Els Ports.  Bovendien koken ze in dit hotel met biologische streekproducten en dus kan je hier ook heel lekker eten.
Boeken en meer info
Hotel Can Josep in Bot

Vakantiehuis tip Benifallet | Landhuis Benifallet

Dit mooie landhuis biedt alle vrijheid, heeft een prachtige tuin met buitenzwembad en speeltuin. Het landhuis in Benifallet heeft van 3 slaapkamers en een uitgeruste kitchenette en BBQ. Oh ja, en gratis is de snelle WiFi-verbinding.
Boeken en meer info
La Caseta de Mallet in Benifallet

Hostel tip Benifallet | Antiga Estacio de Benifallet

Dit tot luxe hostel verbouwde treinstation in Benifallet ligt aan de fietsroute Vía Verde en op enkele kilometers van Wijnkathedraal el Pinell de Brai. Het hostel biedt eenvoudige, maar stijlvolle kamers. Antiga Estació de Benifallet beschikt over eigen fietsverhuur.
Boeken en meer info
Estacio Antgua de Benifallet


Praktische informatie

WAT | Raco de Les Olles del Baubo | De geheime zwemvijvers in Els Ports
WAAR | Tussen Sant Joan en Prat de Comte via Carrer del Bassa de la Mur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.