Think Pink. Een selectie van mijn mooiste pink travelpics uit de Catalaanse provincie Tarragona. Voor wie van een kloddertje roze houd.

Pink Travelpics Tarragona

Het ligt ongetwijfeld aan mijn leeftijd, maar steeds meer lieve vrouwen in mijn omgeving krijgen borstkanker. 1 op de 7 tegenwoordig. Awereness is ontzettend belangrijk, daar werk ik met liefde aan mee. Zo interviewde ik in 2011 voor PINK RIBBON MAGAZINE 4 moedige vrouwen én 1 man met borstkanker.  Kijk maar naar mij! is de kop van deze bijzondere portretserie. 

Think Pink | Pink Travelpics Tarragona

Think Pink 

Oktober is de borstkankermaand. Oktober is PINK RIBBON. Oktober kleurt ROZE Van modieus geklede keffertjes tot het zachtste avondlicht, van een xl bloesemtocht tot de smeuïgste saus, om aandacht te vragen voor BORSTKANKER kleurt BonDiaTarragona.nl deze maand ROZE.

PS En vergeet de PINK hyperlinks niet voor meer informatie in blogs en naar mijn Youtube video’s.

Toen onze Zev nog een Zevje was… #perzikbloesem #Benissanet

Sunset @ Sitges, een bruisende badplaats met een heel fijn stadsstrand en een mooie boulevard.
Afgelopen winter logeerden we een weekend in Zaragoza. Madremia, wat is dit super gezellige, onSpaanse, hippe en culinaire stad is dit. #citytriptipBDT Pink travelpics Tarragona Het voorjaar dient zich aan wanneer de zachtroze amandelbloesems zich laten zien.
Kleinschalig, maar o zo gezellig, het jaarlijkse Food & Fashion Festival in de jachthaven van Sant Carles de la Rapita.
BDT Pink travelpics Tarragona Bougainville in volle bloei op het dorpsplein in El Perello.
BDT Pink travelpics Tarragona Over het metaalbeeldhouwwerk van Franco spreken veel Catalanen schande. Het monument herdenkt degenen die ‘glorie in de oorlog hebben gevonden’, de Spaanse soldaten. Ook over dit onderwerp werd een referendum gehouden en ook nu zijn de meningen verdeeld. Ruim de helft van de inwoners van Tortosa vindt dat het monument moet blijven staan, om niet te vergeten wat in de oorlog is gebeurd.  Een onlangs uitgeschreven ontwerpwedstrijd moet nu bepalen op welke manier het monument moet worden aangepast.
BDT Pink travelpics Tarragona Een kloddertje roze… en dan aanvallen.

Pink Travelpics Tarragona

BDT Pink travelpics Tarragona
In Badia del Alfacs (Ebro Delta) ligt Musclarium, een oester- en mosselfarm en drijvend restaurant, waar je de hapjes zo uit de zee op je bord krijgt.
Een van de hoogtepunten van Festa de la Cinta de Tortosa, de vuurwerkshow boven riu Ebre.
Genieten van een adembenemende roze wereld?Verken rond half maart de vallei tussen de dorpen Miravet en Benissanet tijdens een XL bloesemtocht.
Riumar hondenstrandAan het einde van de Ebro Delta ligt Riumar. Links van de boulevard ligt Platja de la Bassa, een heerlijk hondenstrand een paradijs voor honden én baasjes. BDT Pink travelpics Tarragona Santa Tecla Tarragona is de grote Festa Major van de stad. Tussen 15 & 24 september is zoveel te zien, doen en beleven, dat zelfs diehard party animals keuzes moeten maken.

Roze Reisfoto’s

BDT Fotodagboek mei2017Windstil in de tuin en dan kan je deze foto dus net zo goed op z’n kop plaatsen.

BDT Pink travelpics Tarragona De doeken die de Caststellers om hun bovenbenen, polsen en hoofd knopen, geven de klimmers meer houvast en voorkomt dat tenen vastklitten in haar.  Bekijk hier de video die ik monteerde.

Festa del Renaixement Tortosa BDT reistipStraattheater op het renaissance festival Festa del Renaixement (3e weekend van juli) in Tortosa.

Siurana, een bijzonder bergdorp in de provincie Tarragona, is sprookjesachtig mooi in de herfst.

Pink Travelpics Tarragona

BDT Pink travelpics Tarragona Winterluchten in Tarragona. Ik krijg er nooit genoeg van. Een verzameling van de mooiste zonsondergangen in Tarragona vind je hier.

BDT Pink travelpics Tarragona Bij camping Casa Valerosa in El Perello gaan eigenaren Bas en Els minstens een keer per week met hun gasten aan tafel.

Ebre Correfoc is een onderdeel van Festa de la Cinta, de festa major van Tortosa. Ben je rond het eerste weekend van september in de provincie Tarragona, dan mag je dit vuurwerkspektakel niet missen. Sterker, je wilt het niet missen.

1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker.
Voor wie doneer jij?
www.pinkribbon.nl

 

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.