Wonderschone winterluchten, bizar basketbalfeest, een lugubere ontdekking in de supermarkt, liefde is… en Bon Dia Tarragona wint de tweede prijs. Waarmee? Dat en meer deel ik in Bon Dia Tarragona Fotodagboek #17. Kijk je mee?

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #17

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR. Overleven Spanje Fotodagboek #17. T

1 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeZeevruchten, paella en cava bij de buren. Dit soort last minute uitnodigingen maken dat we ons hier echt thuis voelen.

2 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeBon dia, buenos dias, good morning, goedemorgen, lekker wakker worden zo.

3 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeLiefde is #1 Samen voor de haard.

4 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeIk heb weer iets in mijn hoofd, olijfolie uit eigen tuin. Echt snel gaat de olijvenpluk niet, maar daar is redder in nood Pip, die mama graag een handje helpt.

5 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeWe zijn door de ouders van Pips vriendin Paula uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje bij Hotel Rural Hort de Fortunyo in Arnes. Jongens, wat een prachtplek in natuurpark Els Ports. Hier gaan Yuri en ik snel een keer romantisch doen 🙂

6 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeIn de winter waait het vaak in deze regio en dat is goed voor de allermooiste wolkenluchten.

7 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeGeef Pip een stift en ze maakt de mooiste kunstwerken. Klassieke muziek en creatieve uitdagingen, maken dat zij zich meteen helemaal op haar plek voelt in de kunstklas bij Viladerich Art & Papers in Tortosa.

8 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeLiefde is #2 Samen voor de gaskachel.

9 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeSocials – geschiedenis – is interessant, maar tegelijkertijd ook een lastig vak. Omdat de hoofdstukken zoveel tekst bevatten en er dus ook  zoveel moet worden vertaald.

10 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeOké, deze twee liter is niet het resultaat van mijn harde werken tijdens de olijvenpluk, maar daar smaakt deze zuurverdiende olijfolie niet minder om.

11 november 2017

Fotodagboek Overleven in Spanje Ongelofelijk hoeveel informatie Spaanse kinderen op de basisschool krijgen te verwerken. Ook Pip weet inmiddels alles over de Melkweg, meteorieten en planeten. Maar één ding moet gezegd, de vrij taaie ‘stof’ wordt op zo’n speelse manier aangeboden, dat het leuk is en ook echt blijft hangen.

12 november 2017

Fotodagboek November 2017 Overleven Spanje In Nederland dwaalden we minimaal 1x per jaar door Artis, nu is dat Barcelona Zoo. Een kleine, maar minstens zo fijne stadsdierentuin.

13 november 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #17Moestuin in wording.

14 november 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #17God, die weglopers van ons hebben al heel wat geld gekost. En dan bedoel ik ZOVEEL als ‘een-volledig-verzorgde-gezinsvakantie-naar-een-****resort-aan-de-Spaanse-costa’ geld.

15 november 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #17Wanneer de verkoper van een boekhandel vertelt dat het fotoboek van Tortosa € 35 kost, denk ik: dat kan vast goedkoper. In Nederland struinde ik graag op Marktplaats.  In Spanje heet de tweedehandsspullensite Milanuncios.  Lucky me, ik vind hem voor maar € 9 in Barcelona. Of hij het boek wil opsturen, mail ik de eigenaar. Schrijft hij terug: ‘Ik ben van het weekend toch in de buurt, ik kom hem wel even brengen.’ Ook dat is Spanje.

16 november 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #17Zen aan de Ebro.

17 november 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #17Nit de Tapes a  Mercat de Tortosa. Good food, veel wijn en een hoop gezelligheid

18 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeBasketbal teampresentatie. Gekker dan gek!

19 november 2017

Emigratie Fotodagboek 11-2017Een wandeling met een gouden randje #ColldeAlba

20 november 2017

Emigratie Fotodagboek 11-2017Proefles yoga bij Yuguana in Tortosa. En zwaar onder de indruk van yogateacher Yulia – een Russische schone – met een killerbody.

21 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeNou mooi is dat, nu kunnen we nooit meer ontsnappen.

22 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeBij Els en Bas van Camping Casa Valerosa leer ik in een middag hoe ik op de juiste manier en dus veel sneller olijven kan plukken.

23 november 2017

Aanrader deze heftige, maar ook intrigerende documentaire. Amazona vertelt het verhaal van een moeder en de keuzes die ze maakt na het verliezen van haar oudste kind. De film wordt gratis vertoond in het theater van Tortosa. Alleen jammer dat de beloofde Engelstalige ondertiteling niet meewerkt. En ik de zware dialogen tussen de moeder en haar andere dochter op sommige momenten maar half begrijp.

24 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeKerstverlichting AAN. Voor Festa de Llums in Tarragona gaat voor het ontsteken van de kerstverlichting de Rambla Nova los.

25 november 2017

Kakkers kakker Catlaanse kerstraditie kerststalBlij met mijn eerste kakker. Cadeautje voor mezelf. Nu staat ie nog voor Pont Roig in Tortosa te poepen, maar straks legt het Catalaanse boertje een flinke hoop in onze kerststal.

26 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeJe zou het niet zeggen, maar dit is gewoon het rooster van primaria 5 (groep 7).

27 november 2017

Fotodagboek Overleven in SpanjeSindskort kom ik op mijn dagelijkse rondje met Dio en Zev, een herder tegen met 200 schapen, 50 geiten en 4 honden. #lovespain #kleingeluk

28 november 2017

Emigratie Fotodagboek 11- 2017Voor leuke, kleurige en creatieve cadeautjes ga ik naar Biloqui, mijn favoriete art winkeltje in Tortosa.

29 november 2017

Fotodagboek Emigratie 11-2017I’m in shock. Ben ik in de supermarkt op zoek naar ijsjes voor de meisjes, sta ik opeens voor een kast vol diepgevroren varkens. Een grote vleeseter ben ik nooit geweest, maar van dit beeld word je toch spontaan vegetariër?

30 november 2017

Blogprijzen en nominaties Emigratie Fotodagboek 11-2017Zo ben je nog in Spanje, het volgende moment zit je in Den Haag voor de uitreiking van de Pers- en Blog Prijs ‘Proef Spanje’, georganiseerd door het Spaans Verkeersbureau. And the winner is.... niet BonDiaTarragona. Maar met de tweede prijs voor mijn blog Citytrip Tortosa – liefde op het tweede gezicht ben ik ook superblij.

Hoe was NOVEMBER voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn
Overleven Spanje Fotodagboek #17. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je Bon Dia Tarragona .nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.