Oktober staat in het teken van de politiek. Elke dag is ons nieuwe thuisland in het nieuws, op straat wordt over niets anders meer gepraat. Twee kampen. Vriendschappen sneuvelen bij bosjes.  Lastig om een standpunt in te nemen. We hebben zowel vrienden die voor als tegen afscheiding zijn en ik wil niemand voor het hoofd stoten. Waar het heen gaat, weet niemand. Ik houd mijn hart vast. Thuis daar en tegen, loopt alles gesmeerd. Kijk mee in Emigratie Fotodagboek Oktober 2017

Emigratie Fotodagboek #16

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 oktober 2017


Ik ben nog in Nederland wanneer de hel losbarst. Via Whatsapp houden Catalaanse vrienden me op de hoogte. Of ze nou voor of tegen afscheiding zijn, of het referendum nou legaal is of niet, ik ben geschokt door al het geweld.

4 oktober 2017

Feliz dia de animales Zev en Dio.

7 oktober 2017

Nooit, nooit ga ik meer op slippers de honden uitlaten. #teenfractuur #auw

8 oktober 2017

We zouden op excursie gaan (lees: hiken), maar aangezien ik tijdelijk niet kan lopen (lees: hinken) trakteren de buren ons op een heuse Catalaanse barbacoa.

9 oktober 2017

Zelfs de flessen ‘zeggen’ Si. #vino #Mercat de Tortosa.

10 oktober 2017

Aankomende week heeft Marvy 4 belangrijke toetsen, waaronder een voor socials. Met behulp van Geschiedenis voor Kinderen spitten we 20 pagina’s geschiedenis door, van de Romeinse tijd tot het oude Egypte.

12 oktober 2017

Joehoe, wij gaan naar het circus. En Circo Relay Legacy blijkt in Spanje echt een avondje uit.

Emigratie Fotodagboek Oktober 2017 | 13 oktober

Festicam Straattheater Festival

De Parade toen de Parade nog geen Parade heette. #FestiCAM is een internationaal circus- en theaterfestvial in #Amposta.

14 oktober 2017

Brandewijnfestival Els Ports | Orange travelpics Tarragona

We gaan nog even door met feesten, deze keer in het dorpje Prat de Comte, in het hart van natuurpark Els Ports. Tijdens distilleerfestival Festa de l’Aiguardent draait het om zelfgestookte likeur. Het idee is simpel, je koopt voor 5 euro een aardewerk bekertje en loopt van garage, naar café, naar kelder, naar schuur voor een slok van het één of ander. Salute!

15 oktober 2017

Drijvende restaurant Xiringuito de la Costa in Badia dels Alfacs heeft een miniwaterspeeltuin, waar de kinderen zich vermaken, terwijl de ouders toasten op een smakelijke zondagmiddag.

16 oktober 2017

De eerste maand mocht ze nog in haar eigen kleding naar school, maar vanaf vandaag hoeft Pip niet meer urenlang voor de kast en spiegel te staan.

17 oktober 2017

Wanneer lief voor een werkbespreking naar Barcolona moet, ga ik natuurlijk mee. Als is het maar om een selfie te maken op een dakterras in wording van een penthouse aan Plaza de Catalunya.

18 oktober 2017

NOODWEER, IN HOOFDLETTERS. Windstoten op orkaankracht, water komt met bakken uit de lucht en door ons plafond. Als klap op de vuurpijl slaat de bliksem in en zitten we tijdelijk zonder stroom. Net als toen met die bosbrand, is manlief in Nederland. Gelukkig heb ik buurman Pere achter de hand, die de boel weer aan de praat krijgt.

19 oktober 2017

Spanje zal zaterdag grondwetsartikel 155 in werking stellen. Daarmee zal Catalonië de autonomie worden afgenomen. Is van alles aan de hand, maar hier in het zuiden merken wij weinig alle ongeregeldheden.

20 oktober 2017

Het vak religio is minder religieus dan gedacht. Zo moet Pippa aankomende week een Spaanstalige hit ten gehore brengen. Met behulp van Youtube oefent ze dagelijks het couplet, dat ze voor zekerheid ook nog op een spiekbriefje schrijft.

21 oktober 2017

De blikseminslag van 18 oktober heeft de zwembadpomp verwoest. Al dagen staat het water enkelhoog. Vinden de meiden niet erg, want nu kunnen ze eindelijk op kikkerjacht. Ze vangen er maar liefst 13, die we vrijlaten bij een meertje verderop. ‘Dag prins, de groeten aan je familie.’ #piscinanatural

Emigratie Fotodagboek Oktober 2017 | 23 oktober

De herfstvakantie-vakantie tip voor ouders met kinderen is Clickània in Montblanc. Na een uurtje ronddolen in de met Playmobil-werelden volgestouwde … kerk, zijn we er nog niet. In de ommuurde middeleeuwse stad is ook nog een Playmobil speurtocht uitgezet.

24 oktober 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #16Voor de projectweek met als thema Energia moest Marvy haar paspoort en identiteitskaart mee naar school. Ze begreep alleen niet precies waarom. #excursie #KERNCENTRALE

25 oktober 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #16KEN JIJ EEN KIND DAT EEN HELD IS VOOR DIEREN? las ik op 4 oktober op de Facebookpagina van MIJN HELD. De drie liefste en stoerste helden worden beloond met het boek Mijn Held. Dus postte ik deze foto van Pippa, plus de blog over Moya en Cruz. Hoe cool, ze won de eerste prijs. Dank je wel Ineke van Lier, jouw waargebeurde sprookje over een asielhond en een gevangene, is echt een feestje om te lezen.

Bestel hier mijn MIJN HELD

27 oktober 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #16Creatief met Pipa’s

28 oktober 2017

Hutten bouwen in de tuin

Hutten bouwen, welk kind is er niet groot mee geworden?

29 oktober 2017

El Pi Gros La Senia Els Ports

Na een zware griep en verkoudheid ben ik vandaag Herfstwandeling met vrienden. Faig Pare is een 250 jaar oude beuk in La Senia dels Ports, die niet zou misstaan in een van de Harry Potter-films.

31 oktober 2017

Happy Halloween. Ook tijdens de basketbal training.

Hoe was OKTOBER voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van Emigratie Fotodagboek #16 . Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

One comment

  1. heerlijk de fotos te zien en te horen over julli leven. Heb je vorige maand mijn
    reactie ontvangen Petraatje ???? heel veel liefs Tante Marioanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.